12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσικές Αναμνήσεις

Ψάχνοντας ένα τραγούδι

   Το να ψάχνεις σε εκατοντάδες μαγαζιά με βινύλια και cd  σ’ολη την Ελλάδα ένα  συγκεκριμένο τραγούδι, μια σπάνια εκτέλεση ή ένα αγαπημένο συγκρότημα, είναι ένα χόμπι που έχει πολλούς λάτρεις.
    Μέσα  σ'  αυτους  και εγώ, που δεν μπορούσα  να ηρεμήσω εάν δεν έβρισκα κάποιο τραγούδι που είχα ακούσει και είχα σταμπάρει μια νύχτα στο "Κανάλι" ή στην "Αγορά".
 
Μπορεί να μου έπαιρνε χρόνο αλλα η ευχαρίστηση όταν το ανακάλυπτα θα ήταν τεράστια. Το να ψάχνεις μέσα σε πολλές ντάνες με δίσκους  ένα τραγούδι, είναι τις περισσότερες φορές σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Κάπως έτσι ανακάλυψα το αγαπημένο μου   rock n’ roll κομμάτι αφού το πρωτοάκουσα σε μια ταινία. Ήταν μέσα δεκαετίας του ογδόντα όταν είδα τον Nick Nolte, την Bette Midler και τον Richard Dreyfuss να παίζουν σε μια ανάλαφρη κωμωδία με τον τίτλο " Down and out in Beverly Hills". Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο το φιλμ αλλα πραγματικά κόλλησα όταν άκουσα ένα φοβερό  rock n’ roll κομμάτι. Την φωνή μπορούσα να την αναγνωρίσω εύκολα, ήταν ο καταπληκτικός  Little Richard αλλα το τραγούδι δεν το είχα ξανακούσει Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα  πως ο τίτλος του ήταν το " Great gosh a ’Mighty".Από την επόμενη μέρα ξεκίνησα το ψάξιμο, όπου υπήρχαν δισκάδικα, τζιφος,πουθενα. Όσο περνούσε ο καιρός και δεν μπορούσα να το εντοπίσω τόσο περισσότερο επέμενα. Το πείσμα μου μεγάλωνε όταν το άκουγα στο ραδιόφωνο και τον εκφωνητή να λέει πως δύσκολα να το βρεις στο εμπόριο  τον συγκεκριμένο δίσκο. Είχα απογοητευτεί, συνέχισα να ψάχνω δίσκους και cd χωρίς όμως να ελπίζω πως θα το βρω. Αλλα κομμάτια που έψαχνα μετά από σχολαστική έρευνα τα εντόπιζα, αυτό όχι. Είχα πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν υπήρχε, ή τελοσπαντων ότι εγώ δεν μπορούσα να το ανακαλύψω. Είχαν περάσει τέσσερα χρόνια, είχα πάει στην Αθήνα σε μια σχολή και η αγαπημένη μου ασχολία ήταν να κατεβαίνω στο Μοναστηράκι  Κυριακή πρωί και να κοιτάω τα μεταχειρισμένα βινυλια που διάφοροι άγνωστοι πουλούσαν. Ήταν κάτι που εγώ δεν μπορούσα να κάνω. Να πουλήσω δίσκο ή cd; Όχι, με τίποτα! Ήταν η περιουσία μου, μπορεί  τότε να μην είχα τίποτα άλλο, αλλα την συλλογή μου από βινυλια την ζήλευαν αρκετοί. Είχα κατέβει λοιπόν μια Κυριακή πρωί  να ψάξω για τραγούδια. Λόγω βροχής εκείνη την ημέρα λίγοι ήταν οι άνθρωποι που είχαν κατεβάσει τα δισκάκια τους. Πάνω που τα είχα τσεκάρει σχεδόν όλα και ετοιμαζόμουν να φύγω, "πέφτω" πάνω σ’ένα τύπο που είχε όλους και όλους δέκα δίσκους: " Φίλε, ψάξε άμα θες τους πουλάω " μου είπε και μου τους έδωσε να τους δω. Δεν πρόφτασα να τους πάρω στα χέρια μου και…..διέκρινα πρώτο-πρώτο το εξώφυλλο που τόσο καιρό έψαχνα. Ήταν το συγκεκριμένο soundtrack με το γνωστό τραγούδι μέσα, λίγο ταλαιπωρημένο αλλα…αληθινό. Απίστευτη χαρά και δικαίωση ένιωσα για κάτι που για άλλους ίσως και να μην έχει καμία άξια. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να γράψω πως από τότε και μέχρι σήμερα δεν αφήνω βινύλιο και cd που να μην ψάξω καλά για να βρω κάτι που θέλω. Όσο  για το τραγούδι,  το αγαπάω και το χορεύω όσες φορές και αν το ακουω. Κατι που πιστεύω κάνετε και αρκετοί από εσάς. Μην πείτε ψέματα σας έχω δει!!!!!!!
 " Great gosh a’mighty"