11242017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Δικτυακά

Φύτεψε κι εσύ ένα … κινητό, ΜΠΟΡΕΙΣ!

Το παρακάτω άρθρο το βρήκαμε στο Ίντερνετ, εκεί όπου βρίσκεις ότι πιο απίθανο συμβαίνει στον κόσμο. Η πηγή έγκυρη, το θέμα τρελό. Το αν είναι αλήθεια η ψέματα δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε. Σίγουρα όμως είναι αστείο. Για φαντάσου…
 
Εάν έχετε βαρεθεί το κινητό σας τηλέφωνο, ήρθε η ώρα να βλαστήσει
 
Το πρώτο οικολογικό βιοδιασπώμενο κινητό τηλέφωνο, το οποίο, μόλις φυτευτεί στο χώμα, μετατρέπεται σε...λουλούδι, είναι πλέον γεγονός! Όχι, δεν αναφερόμαστε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά στη νέα επαναστατική εφεύρεση Βρετανών ερευνητών του Πανεπιστημίου του Γουόρικ, στην κεντρική Αγγλία. Πρόκειται για μια συσκευή "100% οικολογική", όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, με...ενσωματωμένο σπόρο. Το κινητό φτιάχνεται από βιοδιασπώμενα πολυμερή, που μετατρέπονται σε σκόνη, αν "φυτευτούν" στο έδαφος. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα δώσει λύση στο θέμα της ανακύκλωσης των κινητών, που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια από την εξάπλωση της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.
"Τα κινητά ανήκουν στα ηλεκτρονικά είδη, που ανανεώνονται με τον πλέον γρήγορο ρυθμό. Η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και των προτιμήσεων προτρέπει τους καταναλωτές να αλλάζουν τα τηλέφωνά τους και να μη χρησιμοποιούν πια τα παλιά μοντέλα", εξηγούν οι Βρετανοί εφευρέτες.
 
Αναζήτηση εμπορικών εφαρμογών
 
Οι ερευνητές αναζητούν πλέον εμπορικές εφαρμογές της εν λόγω συσκευής.
"Η τεχνολογία λειτουργεί, όπως αποδείξαμε. Οποιοσδήποτε κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων, που νομίζει ότι η συγκεκριμένη εφεύρεση έχει εμπορικό μέλλον, μπορεί να τη χρησιμοποιήσει", διευκρίνισε εκπρόσωπος του βρετανικού Πανεπιστημίου.
 
Η πανεπιστημιακή ομάδα συνεργάστηκε με τη βρετανική εταιρία υψηλής τεχνολογίας PVAXX Research και τον αμερικανικό όμιλο κατασκευής κινητών τηλεφώνων Motorola.
 
Βέβαια το βασικό πρόβλημα παραμένει γιατί τα πιο ρυπογόνα στοιχεία του κινητού είναι οι μπαταρίες που με την απόρριψή τους μολύνουν το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό, παρ’ όλο που γίνονται προσπάθειες συλλογής τους και ανακύκλωσης.