01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσική... Παραμόρφωση

Μουσική... Παραμόρφωση / Ιανουάριος 2005 – Φ.31

WOVEN HAND – Consider Τhe Βirds
 
Οι Woven Hand είναι ο David Eugene Edwards και οι προσωπικές του αναζητήσεις μακριά από τους 16 horsepower, την μπάντα με την οποία έχει ηχογραφήσει 6 δίσκους τα τελευταία δέκα χρόνια. Το Consider The Birds είναι η τρίτη δουλεία του (μετά το ομώνυμο Woven Hand, και το Blush Music). Ένας δίσκος σκοτεινός και εσωστρεφής από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με συνθέσεις που χρειάζονται μόνο κιθάρα, κοντραμπάσο, μπάντζο, πιάνο και μερικά βαθιά κρουστά για να επιτελέσουν το έργο τους.
Η μουσική που παίζει ο Edwards θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα είδος νέας Αμερικάνικης folk με σαφώς πιο σκοτεινό προσανατολισμό. Αυτό όμως που κάνει την διαφορά, είναι η ξεκάθαρη χριστιανική οπτική των στίχων του. Γιος ιεροκήρυκα ο ίδιος, κηρύττει μέσα από τα τραγούδια του την "βιβλική αλήθεια" όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται, οριοθετώντας με τον τρόπο αυτό το περιεχόμενο όλων των συνθέσεων του σε ένα αυστηρά χριστιανικό περιβάλλον.
Το περίεργο όμως είναι ότι δεν γίνεται κουραστικός. Αν δει κανείς τον Edwards σαν κάποιον που μιλάει σε μία γλώσσα διαφορετική από την συνηθισμένη, σε μία γλώσσα που λίγοι πλέον μπορούν να υιοθετήσουν, και περάσει στο καθαρά μουσικό κομμάτι της δουλειάς του, τότε έχει να πάρει πολλά. Οι συνθέσεις, απογυμνωμένες από ηλεκτρισμό αλλά γεμάτες πάθος σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική φωνή, σε υπνωτίζουν και σε οδηγούν στα πιο σκοτεινά τοπία τα οποία περιγράφει στα τραγούδια του.
 
Σάββας Μεταξάς