12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσικές Αναμνήσεις

Αλλάζοντας Χρόνο στη Δουλειά

Όταν έχεις αποφασίσει  να δουλέψεις  σε ένα βραδινό μαγαζί  για κάποιο χρονικό  διάστημα, θα πρέπει  να συμβιβαστείς  με την ιδέα  πως τις μεγάλες γιορτές  και αργίες  θα τις περάσεις  στον χώρο της δουλειάς. Έτσι είναι φυσιολογικό  και τις μέρες  των Χριστουγέννων  να μην μπορείς να κάνεις αλλιώς .
Γυρνώντας πίσω  κάποια χρόνια  θυμάμαι  τον εαυτό μου  να βρίσκεται  για πρώτη φορά  πίσω από  μια κονσόλα  όλες αυτές  τις γιορτινές  νύχτες  δουλεύοντας  και περιμένοντας  παραμονή πρωτοχρονιάς το νέο χρόνο. Η αλήθεια  είναι  πως δεν  είχα και πολλή όρεξη σκεφτόμενος ότι  οι δικοί μου άνθρωποι  θα άλλαζαν χρόνο  όλοι μαζί  σε κάποιο σπίτι  χωρίς εμένα.
Στην δουλειά  τα πράγματα ( εκτός της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης)  δεν θα έλεγα  πως ήταν και τόσο  γιορτινά. Πολλές ετοιμασίες, το προσωπικό να τρέχει πάνω κάτω  για να είναι όλα εντάξει  και βεβαίως  πολύ άγχος. Η μόνη  διαφορά  από τις άλλες νύχτες  ήταν το  ότι  στις  23:59 όλοι σταμάτησαν  τις δουλειές  τους  και άρχισαν  να ανταλλάσσουν ευχές  για το νέο χρόνο. Εκείνη τη στιγμή  ένιωσα  τα παιδιά σαν τους κοντινότερους συγγενείς μου και ήθελα να ευχηθώ σε όλους. Ήταν η οικογένεια  μου για εκείνο το βράδυ  και πιστεύω  πως και αυτοί  το ίδιο ένιωσαν για εμένα. Ήταν μια παράξενη νύχτα  που τελικά  τελείωσε  ευχάριστα  χάρις  στην διάθεση  και το κουράγιο  των παιδιών.
Από τότε πέρασα και άλλες παραμονές Πρωτοχρονιάς δουλεύοντας , αλλα την πρώτη φορά θα την  θυμάμαι για πολλά χρόνια ακόμη …
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ  ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.