01222018Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τροχιοδεικτικά Πυρά

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Φεβρουάριος 2007 - φ.54

    Σήμερα που γράφω είναι των Τριών Ιεραρχών. Τουτέστιν πάει κι ο Γενάρης. Μολονότι ο χειμώνας δεν μας έχει κάνει την τιμή να έρθει φέρνοντας μαζί του και την αντιβίωση έναντι όλων των εν εξάρσει ευρισκόμενων ιώσεων, ένα άλλου είδους ψύχος πλανάται πάνω από τον τόπο μας. Nα είναι άραγε υπεύθυνο το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γι αυτό; 

     Όχι. Κατηγορηματικά. Εκτός από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τεράστιο και τρομακτικό πρόβλημα, υπάρχει κι η μόλυνση της συνείδησης. Κι αν για το περιβάλλον καθημερινά προκύπτουν ολοένα και περισσότεροι να διαμαρτύρονται με εμπεριστατωμένες κι επιστημονικές μελέτες, δε συμβαίνει το ίδιο και για τη μόλυνση των συνειδήσεων. Ίσως γιατί δεν είναι τόσο πιασάρικο θέμα.

 Ίσως γιατί δεν υπάρχει κάποια μη κυβερνητική οργάνωση να το υιοθετήσει ώστε να αποκτήσει οντότητα.

Προς το παρόν υπάρχει μόνο μέσα στις σελίδες των εφημερίδων, στα δελτία ειδήσεων, στις τηλεοπτικές εκπομπές, στις διαφημίσεις, στα life style περιοδικά, στα γήπεδα, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, στα κινητά τηλέφωνα, στα τραγούδια που ακούγονται από τα ραδιόφωνα, στη Βουλή των Ελλήνων, στις λαϊκές αγορές, στις κοινωνικές συναθροίσεις, στα μπουζούκια, στα μπαρ, στα εστιατόρια και στις ταβέρνες, στις κρεβατοκάμαρες, στα νοσοκομεία, στις φυλακές, στα ψυχιατρεία, στους δρόμους, στ’ αυτοκίνητα, στον αέρα που αναπνέουμε…εν ολίγοις υπάρχει παντού…η μόλυνση είναι εδώ…κι ήρθε για να μείνει…
 
Ας δούμε πως έχει κατσικωθεί που λέει κι η μάνα μου. Και μάλιστα διαβάζοντας μόνο τη σημερινή ειδησεογραφία της 30ης Ιανουαρίου 2007. Έχουμε και λέμε λοιπόν.
 
Συζητά, γράφουν, το υπουργείο οικονομικών το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν τα πρατήρια βενζίνης κι οι ταξιτζήδες να τοποθετήσουν ταμειακές μηχανές προκειμένου ν’ αυξήσει τα φορολογικά του έσοδα.
 
Άρα, από τα πλέον επίσημα χείλη, δηλώνεται ότι οι ταξιτζήδες κι οι πρατηριούχοι βενζίνης είναι φοροφυγάδες του κερατά! Κατάπτυστοι επομένως! Λαμόγια άλλως πως! πάμε παρακάτω.
 
Η Κλάρα Μπελ της εξωτερικής μας πολιτικής, η γυναίκα που για πολιτικούς λόγους εξακολουθεί να σφετερίζεται το όνομα ενός αδικοχαμένου ανθρώπου, έστειλε ραπόρτο στους πρέσβεις μας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης διαμηνύοντας πως το Κόσοβο οδεύει προς ανεξαρτησία. Με τη δήλωσή της αυτή αδειάζει κανονικά τον πρωθυπουργό ο οποίος πρόσφατα τάχθηκε υπέρ μιας λύσεως κοινά αποδεκτής από τα εμπλεκόμενα μέρη. Μάλιστα εξέφρασε, η Κλάρα Μπελ, και την πεποίθηση ότι δεν θ’ ανοίξει μύτη. Αν δεν απατώμαι μιαν ανάλογη πεποίθηση είχε κι ο πατέρας της το 1965 και φθάσαμε στη δικτατορία του 1967. Κι εκείνος είχε τότε γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τις ανησυχίες σοβαρών πολιτικών της εποχής για κλίμα αποσταθεροποίησης. Καλό θα ήταν λοιπόν κάποιος να της θυμίσει ότι πληρώνεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού προκειμένου να εργάζεται για τα συμφέροντά του κι όχι για τα συμφέροντα των δολοφόνων της Ουάσινγκτον.
 
Βγήκε στη φόρα ένα έγγραφο- πρωτόκολλο συνεργασίας για τις νομαρχιακές εκλογές όπου συνομολογήθηκε συμφωνήθηκε κι υπογράφτηκε συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ στην Κέρκυρα. Το έγγραφο είχε ημερομηνία 5 Ιουνίου 2006.
 
 Η πρώην Μαριλίζα όμως σε συνέντευξη τύπου στις 22 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε συνεργασία με άλλο κόμμα. Επομένως ή το ΛΑΟΣ δεν είναι κόμμα ή η πρώην Μαριλίζα έκανε τη Μουρλοκούκου στην κουμπαριά.
 
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δήλωση μαρτυρία του πουλέν του Συνασπισμού Τσίπρα οι κάδοι σκουπιδιών που προορίζονται να δέχονται απορρίμματα προς ανακύκλωση καταλήγουν, όπως κι οι κοινοί κάδοι, στη χωματερή.
 
Ο πρώην υπουργός Χριστοδουλάκης μας υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2002, ο Κοκός έλαβε κατ’ αποκοπήν αποζημίωση για το σύνολο της κινητής κι ακίνητης περιουσίας του. Σε απλά ελληνικά ο Κοκός πούλησε κάτι που δεν του ανήκε καθ’ όσον είχε αποζημιωθεί από το ελληνικό κράτος.
 
Ο Γιακουμάτος φέρεται δηλώσας πως θα πρέπει η σύγκρουση να είναι μέχρι τέλους με τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Έτσι είναι όμως. Άμα συγχρωτίζεσαι με ανθρώπους της τηλεόρασης υιοθετείς και το λεξιλόγιό τους προς χάριν της τηλεθέασης. Πάμε παρακάτω.
 
Ο υφυπουργός Άμυνας Μιχαλολιάκος καταγγέλλεται ότι επιστράτευσε ψευδομάρτυρα προκειμένου να κερδίσει δίκη για τροχαίο ατύχημα εισπράττοντας παράλληλα υψηλή αποζημίωση. Ε και;
 
Αναδημοσιεύεται το αποτέλεσμα δημοσκόπησης με θέμα αν πρέπει οι άνθρωποι να υπακούουν στους νόμους χωρίς εξαιρέσεις ακόμα κι αν αυτό αντιβαίνει στη συνείδησή τους κι οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 66% απεφάνθησαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να τηρείται. Είναι σαφές ότι η μόλυνση της συνείδησης έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο.
 
Εισήγηση για μείωση των εισακτέων στα ΤΕΙ κατά 20.000 από την Επιτροπή Χωροταξικού Σχεδιασμού. Αντιδρούν οι γνωστοί έμποροι των γραμμάτων. Καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, εστιάτορες, και λοιποί συναφείς επιτηδευματίες. Ως γνωστόν όλοι αυτοί, ως ειδήμονες της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων, κόπτονται για την απρόσκοπτη κι εμπεριστατωμένη μόρφωση των σπουδαστών.
 
Ο ΟΤΕ μας φέρνει πιο κοντά. Φωνάζουμε για τις κάμερες στους δρόμους αλλά λέμε ναι στις κάμερες στα σπίτια μας ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε σε real time τα τεκταινόμενα στην οικία μας. Στην αγορά κάποιοι επιτήδειοι απατεώνες διακινούν πουλώντας φύλλα ελιάς προς 40 ευρω το κιλό επειδή λέει έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.
 
Διαστάσεις βόθρου έχει πλέον λάβει το θέμα με τα ληγμένα ζυμαρικά της εταιρείας ΚΟΡΩΝΑ τα οποία και είχαν διατεθεί σε νοσοκομεία της περιοχής Αττικής. Πόσο αληταράδες, βρωμύλοι, τρισάθλιοι και κατάπτυστοι μπορούν να γίνουν κάποιοι προκειμένου να κερδίσουν λίγα χρήματα παραπάνω; οι ευχές μας να τα δαπανήσουν σε γιατρούς είναι ολόψυχες!
 
Μετά την αύξηση κατά 25% του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος από τον Αλογοσκούφη, ελέω πορνείας και ναρκωτικών, έπεται ο λογαριασμός. Και θα είναι περίπου 1,8 δις ευρώ! Και θα πληρώσουμε εμείς! Τουλάχιστον να μας κέρναγαν και κάτι οι αχάριστοι! 
 
Αυτά. Κι είμαστε ακόμη στην 30η ημέρα του Ιανουαρίου. Κάπως μου φέρνει στο νου το βιβλίο του πάλαι ποτέ αιρετικού Σολτζενίτσιν. Μια ημέρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς.
 
Κωνσταντίνος Γυπαράκης