12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσικές Αναμνήσεις

Depeche Mode / Live in Athens 28/10/2001 (Σχόλια και παραλειπόμενα)

Όταν έμαθα ότι θα έρθουν  στην Αθήνα  με έπιασε κάτι που δεν  μπορώ  να εξηγήσω. Μια ανάγκη  να τους  δω και να τους ακούσω  ζωντανά, λες και να ΄ταν  το τελευταίο τους live!
 
Γεγονός είναι ότι όσοι ζουν  στην επαρχία, ζηλεύουν  λίγο πολύ τους Αθηναίους  για τη  ευκολία που έχουν  να βλέπουν  υπέροχα  live , ενώ εσύ για να κάνεις το ίδιο  πρέπει να κανονίσεις  άδεια από τη δουλειά, εισιτήρια, να ενοχλήσεις συγγενείς και φίλους για να μείνεις  κτλ.. Ειδικά όταν ένα γκρουπ  που μεγάλωσες  μαζί του και μάζευες  τα βυνιλια του  στην δεκαετία του  ΄80  σου κάνει την τιμή να περάσει  τόσο κοντά  από σένα  για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά   δεν το σκέφτεσαι για δεύτερη φορά.
Το εισιτήριο αγοράστηκε  πολύ νωρίς (μέσα του Ιούλη)  για να είμαι σίγουρος  πως δεν θα φάω κανενός  sold out  όπως συνήθως  συμβαίνει σε  συναυλίες  που γίνονται  σε κλειστό χώρο. Η ημερομηνία  του live  βόλευε γιατι όπως  και να το κάνουμε  η Κυριακή  είναι μια μέρα  με λιγότερη κίνηση στην Αθήνα.
Ένα παραπάνω  που έπεφτε 28η Οκτωβρίου.
Για να είμαι ειλικρινής  το τελευταίο  cd  των Depeche Mode ( Exciter) δεν το είχα ακούσει  καλά ( μια φορά και αυτή γρήγορα). Ήθελα να ξεχωρίσω  τραγούδια  ζωντανά. Ήξερα  πως ήταν  μια αισιόδοξη δουλειά  με ένα πολύ  καλό πρώτο single  (dream on)  αλλα τίποτα παραπάνω. 
Το ραντεβού  με τα φιλαράκια μου δόθηκε  αρκετά νωρίτερα  για να βρούμε καλή θέση, Κανείς  δεν πρέπει  να ξεχνάει  πως ένα  show  ( γιατι περί τέτοιου πρόκειται) θα πρέπει να ξεχωρίζει την εικόνα και όχι μόνο την μουσική. Όχι βεβαίως πως κανένας από τους funs  θα είχε  πρόβλημα  να τους άκουγε και unplugged (αλίμονο). Οι Depeche Mode εμφανίστηκαν  μέσα  σε  εκκωφαντικό  θόρυβο με φοβερά κέφια  και πολύ όμορφα κουστουμιά. Η βασική προτεραιότητα τους ήταν να   ακουστούν  τα καινούργια τους τραγούδια  και αυτό φάνηκε από  την πρώτη στιγμή. Ξεκίνημα δυνατά με "The dead of night" και μια  βολτιτσα  σε πιο ατμοσφαιρικά  κομμάτια  αργότερα "Freelove". Αυτό όμως που ξεσήκωσε  τους πάντες  ήταν το flashback  που το γκρουπ έκανε  σε κομμάτια  από το "violator", "personal Jesus". Ένα άλμπουμ που πολλοί χαρακτηρίζουν  απ ΄τα καλύτερα  στην ιστορία τους /
Είκοσι χιλιάδες (μπορεί και παραπάνω) ακολουθούσαν τον ρυθμό , χόρευαν , τραγουδούσαν  σ΄ένα ραντεβού  που άργησε  αλλα επιτέλους  έγινε.
Οι Depeche Mode,για να γράψω την αλήθεια μας,  τα  χάλασαν λίγο  στο τέλος  γιατι  μας αποχαιρέτησαν  και ενώ όλοι  περίμεναν   αυτοί  είδη είχαν φύγει  από το στάδιο. Πιστεύω πως το δικαιούμασταν. Τέλος πάντων, δεν μένει κανείς στο τελευταίο γιατι όταν βλέπεις  φίλους  μετά  από καιρό δεν κρατάς κακία αλλα προσπαθείς να απολαύσεις κάθε δευτερολεπτο.
Η νύχτα έπρεπε να τελειώσει όπως ξεκίνησε .οπότε  τι καλύτερο  από το πάρτι που διοργάνωνε  ειδικά για τους  Depeche Mode   η ομάδα Hysterica , ένα από τα πιο οργανωμένα  fun club  του συγκροτήματος στον κόσμο. 
Ο Dave Gahan, o Martin Gore, o Andrew Fletcher, o Gareth Janes  και  o Mark Bell  δεν είχαν  να αποδείξουν  τίποτα. Μας έκαναν  μια επίσκεψη  όπως  κάνει κάποιος  σ΄ένα  γνωστό του για να ακούσει  και να του πει  τα νέα του.
Το αν ποτέ ξαναδώ στο μέλλον δύσκολο να το πω  αλλα  έχω την εντύπωση  πως αγοράζοντας  τα cd   τους  θα έχω καθημερινή  επικοινωνία …..dream on….
 
Group: Depeche Mode
’λμπουμ: Exciter
Κυκλοφορία : ’νοιξη 2001
Τραγούδια που προτείνω:  Shine, Feel love, Goodnight lovers