12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Ήχοι Εικόνες Σημειώσεις

5η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 
Ήμασταν εκεί..
 
 
Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 5η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με χιλιάδες επισκέπτες στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων αλλά και στις εννιά αίθουσες εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ.
 
Στον απολογισμό της φετινής Έκθεσης, που παρουσίασαν στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ Πέτρος Μάρκαρης και η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη, δόθηκε έμφαση στο υψηλό επίπεδο και στις προοπτικές της διοργάνωσης. "Η οικοδομή τελείωσε, προχωράμε στην εσωτερική διακόσμηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκαρης αποτυπώνοντας την αίσθηση ποιότητας και αποδοχής της 5ης ΔΕΒΘ από κοινό και επαγγελματίες. Η γρήγορη ανέλιξη σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο ήταν σίγουρα ένα σημείο αναφοράς. Η διευθύντρια του Ε.ΚΕ.ΒΙ., Κατρίν Βελισσάρη μίλησε για την ικανότητα εξέλιξης και προσαρμογής της Έκθεσης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πράγμα που εξέπληξε ευχάριστα τους εκδότες.
 
Η κα. Βελισσάρη υπογράμμισε πως ο θεσμός της τιμώμενης χώρας ήταν επιτυχής και ανακοίνωσε την επίσημη συμμετοχή της Γερμανίας, ενός ακόμη ισχυρού εταίρου στην ΕΕ, ως τιμώμενης χώρας για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, στη διάρκεια της 5ης ΔΕΒΘ πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους από τη χώρα της Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνεργασία είναι τόσο αγαστή, ώστε ακόμη και μικρές λεπτομέρειες έχουν διευθετηθεί. Πρέπει δε να σημειωθεί πως κεντρικό θέμα της επερχόμενης Έκθεσης θα είναι το ιστορικό βιβλίο.  
 
Από την άλλη, μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τόσο η παράσταση "Ο Μάρξ στο Σόχο" όσο και οι κινηματογραφικές προβολές στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας. Η 5η ΔΕΒΘ εξαπλώθηκε "πέρα από τα τείχη" των εκθεσιακών χώρων και με τις παράλληλες εκδηλώσεις κέρδισε ακόμη περισσότερο την αγάπη του κοινού της πόλης.   
 
 
Κατά τον απολογισμό επίσης επισημάνθηκε  ότι  Η Παιδική Γωνιά της έκθεσης απογειώθηκε με το πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων να κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο. Κάτι που αποδεικνύουν τα 10.000 παιδιά από 60 σχολεία της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν αυτό το τετραήμερο στην "Παιδική Γωνιά".
 
Τέλος, κατά τους διοργανωτές,  Οι εκδηλώσεις έξω από τον χώρο της ΔΕΒΘ έδειξαν τη δυναμική της Έκθεσης. Η παράσταση "Ο Μαρξ στο Σόχο" με τον Άγγελο Αντωνόπουλο όσο και οι κινηματογραφικές προβολές στο "Ολύμπιον" προσέλκυσαν τους φίλους της ΔΕΒΘ.
 
 
Μ.Φ.