12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Τροχιοδεικτικά Πυρά

Φύλλο 88 - Μάρτιος 2010

stathis_nautilos-13-3-2009

Ο Άγγλoς φιλόσοφος Τόμας Χόμπς στο έργο του Λεβιάθαν υποστήριξε ότι ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση, αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής. Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα μ’ έκαναν να ανατρέξω σ’ αυτόν τον αφορισμό κατά κάποιο τρόπο του Χομπς.

Το ένα έχει να κάνει με τον ακρωτηριασμό του πιο διάσημου αγάλματος της Αφροδίτης και το άλλο με μια μορφή υπερτασικής αμφιβληστροειδοπάθειας η οποία φαίνεται να έπληξε στο σύνολο του τον αντρικό πληθυσμό της χώρας μας ένεκα η κυκλοφορία στα περίπτερα ενός πορνοβίντεο από μια συμπατριώτισσα «καλλιτέχνιδα».

Κι επειδή είναι δύσκολες οι ώρες που περνάει η χώρα μας αυτή την περίοδο το μυαλό κι η συμπάθειά μου ολάκερη είναι στη Τζούλια...είναι ίσως η μόνη που δεν απεργεί δίνοντας κυριολεκτικά το σώμα της βορά στην προσπάθεια αύξησης του ΑΕΠ...έστω και με σαμπάνιες...από την άλλη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια κινδυνεύουν περισσότερο οι έγγυες γυναίκες και μάλιστα μετά την εικοστή εβδομάδα κυήσεως.

Τα κακά νέα είναι ότι οι άντρες της χώρας μας άμα τη κυκλοφορία του περιώνυμου βίντεο παρουσίασαν μικροαιμμοραγίες στα μάτια και σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν οίδηματα στα μάτια λόγω υψηλής πιέσεως. Κοινώς τους πετάχτηακν τα μάτια έξω. Τα καλά νέα είναι ότι όσοι γλυτώσουν την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς το διάστημα που υπολείπεται για την ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης θα βλέπουν πάλι όπως παλιά κι ίσως καλύτερα.

Το ζήτημα τώρα του κωλοδάχτυλου κάποιου ανεγκέφαλου θιασώτη ενδεχομένως του ναζιστικού παρελθόντος της Γερμανίας αποδεικνύει το μέγεθος της ανοησίας του δημιουργού του αλλά και το πόσο δίκιο έχει τελικά ο Χομπς...

Προσωπικά δεν αισθάνομαι θιγμένος από την αβελτηρία της μαλακίας του νοσηρού και σμερδαλέου φασιστόμουτρου όσο ότι πάρα πολλοί δικοί μας ποιούν την νήσσαν μην και λαλήσει ο κόκορας σε αλλουνού κοτέτσι...εκτός κι αν ο...γυναικολόγος που τους παρακολουθεί συνέστησε πλήρη ακινησία για να μην διακοπεί απότομα η κύησις...

Λέει επίσης ο Χόμπς ότι τα ανθρώπινα κίνητρα καθοδηγούνται σύμφωνα με τη φύση τους κι επομένως από προσωπικό συμφέρον κι αυτό ως γεγονός μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Είδατε ας πούμε τις συνέπειες από την κυκλοφορία του βίντεο της Τζούλιας. Σχεδόν όλος ο αντρικός πληθυσμός της χώρας σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Που είναι το κράτος; Που είναι η κυβέρνηση; Που είναι η αντιπολίτευση; Που είσαστε όλοι τέλος πάντως οι ταγοί του έθνους; Ρεζίλι διεθνώς έχουμε γίνει...

Διάλειμμα για διαφημίσεις. Οι εκδόσεις Κουκουρούκου books σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Άμα αργήσω φάτε» Ιστορίες από τα Μαγειρεία. Μια θεατρική παράσταση σε 24 ώρες, από την σύλληψη ως την παρουσίαση της. Αυστηρώς ακατάλληλη για λογικούς ανθρώπους. Στο φουαγιέ προσφέρονται αντισυλληπτικές μάσκες. Στην Αϊτή τρώνε χωμάτινα μπισκότα για να αντιμετωπίσουν την πείνα.  Χους εις χουν και πνεύμα εις πνεύμα απελεύσει.

Συνεχίζοντας ο Χομπς παρατηρεί ότι καθώς θα είναι πλέον ανεξέλεγκτοι οι άνθρωποι, το φαντάζεστε; Εγκυμονούντες Άντρες; και καθοδηγούμενοι από την εσωτερική δυναμική τους, το έμβρυο φίδι του κόρφου τους, το πιθανότερο είναι πως θα αλληλοκαταστραφούν. Κι επομένως για να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη, ο Χομπς δημιουργεί ένα τέχνασμα, τον Λεβιάθαν, το Κράτος, είτε με τη μορφή της απόλυτης μοναρχίας, είτε με τη μορφή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Νέο διάλειμμα για διαφημίσεις. Ο τάδε is attending, ο ίδιος is now friends with και στο ενδιάμεσο η απάντηση των Ελλήνων στο Γερμανικό περιοδικό focus & στην κυρία Μέρκελ. Αν δω την αιτία πίσω από το αποτέλεσμα θα γίνω αυτή που πραγματικά είμαι, κι επειδή η ποίηση δεν είναι το δυνατό μου χαρτί και ελάχιστοι είναι οι ποιητές που θα διάβαζα με ευχαρίστηση θα παρακαλούσα να μην με συμπεριλαμβάνετε στις λίστες των φίλων που στέλνετε  ποιήματα. Ευχαριστώ πολύ, θα σας είμαι υπόχρεη. Αδύνατη η αλληλεγγύη χωρίς συμμόρφωση στα θέματα ασύλου.

Στα μούτρα μας ο κόσμος όλος…κι εμείς καλούμαστε για άλλη μια φορά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων...
αντ' αυτού κάνουμε στάσεις στη σκέψη, εκπτώσεις στον πολιτισμό κι απεργία στη συνείδηση...

Μετά σταμάτησα να διαβάζω τον Χομπς...άρχισα να βολτάρω στο διαδίκτυο κι έπεσα πάνω σ’ αυτόν...

O Alex JONES αναφέρεται αναλυτικά στην προμελετημένη κατάρρευση της Ελλάδας και τα ανομήματα που έπαιξαν μεταξύ κυβερνήσεών μας και Goldman Sachs.

http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM&feature=player_embedded

Τάπερμαν...όπως πολύ σωστά και θαρραλέα το έλεγε η Μαλβίνα. Τάπερμαν με μουσταλευριά για balls….

Τελικά έτσι είναι...κωλοέλληνες...είμαστε "φιλοι" γιατί ο καθένας για τους δικούς του λόγους κάτι θέλει να προωθήσει...τον εαυτό του βασικά...τη δραστηριότητα του...διαφήμιση εν ολίγοις...δοξάστε με γιατί είμαι ο και λέγομαι κι έχω τόσους χιλιάδες φίλους...μαιστα...
και την τάδε μέρα παρουσιάζω το έργο μου κι ελάτε να με δοξάσετε...
WE'RE ONLY IN IT FOR THE MONEY....

Αφήστε με να παραμείνω παγόβουνο, αν λιώσω κινδυνεύει ο πλανήτης....

 

Κωνσταντίνος Ε. Γυπαράκης