12122017Τρι
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Γράφοντας στο Κενό

Εχθρός εντός των πυλών

Πονώ πολύ , πιστέψτε με πονώ πολύ που γράφω αυτές τις γραμμές, αλλά νομίζω ότι είναι η μόνη άμυνα που μου έχει απομείνει, σαν Έλληνας σαν άνθρωπος Έλληνας.

Χτες το βράδυ (βράδυ..) τεσσεράμιση το πρωί έρχονται με πτώση τα μεταφυσικά, φρουδικού  διχιλισμού άγχη και μη μπορώντας να κοιμηθώ άνοιξα την τηλεόραση και ως εκ θαύματος έπεσα πάνω στο σποτάκι του κράτους προς τους πολίτες αυτού του κράτους, να ενισχύσουν την εθνική οικονομία με τον ανύπαρκτο οβολό τους.

Ένιωσα τέτοια ντροπή, τέτοια ξευτίλα, θα μου πείτε τώρα τα ένιωσες αυτά τα αισθήματα; Όχι τα ένιωθα και νωρίτερα αλλά κάποτε ξεχειλίζει το ποτήρι.

Κύριοι, κυρίες, δεσποινίδες, αγαπητά μου παιδιά ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ σαν κράτος αλλά και σαν άνθρωποι.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τελικά κατόρθωσαν αυτό που ήθελαν. Αυτό που δεν είχαν μπορέσει με τόσες περιπέτειες και πολέμους που μας είχαν μπλέξει.

ΕΑΛΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ποιο κράτος; Ας πούμε το κράτος μετά το 1821 απελευθερωμένο, με τόσους αγώνες και αίμα.

Το τελειωτικό χτύπημα το δίνει τώρα η Ενωμένη Ευρώπη, μέλη της οποίας φρόντισαν κάποιοι πεφωτισμένοι πατέρες να μας βάλουν. Με τι εχέγγυα κύριοι; Είμαστε, ήμασταν βιομηχανικά ανεπτυγμένοι  σαν και αυτούς; Αγροτουριστική χώρα είμαστε με μια ελαφριά βιοτεχνία.

Μπορεί να παρέλασαν από την χώρα μας οι: PIRELLI , OPEL και η  NISSAN (με τις φιλότιμες προσπάθειες του εδώ αντιπροσώπου της) φρόντισαν όμως να τις διώξουν οι κατάλληλα οδηγούντες το πόπολο εργατοπατέρες.

Και ήρθε η ΕΟΚ με φωτάκια ,λουκούμια, καραμέλες, μουσικές και άλλα καλούδια, μα γιατί; Γιατί μετά την καταστροφή του Λιβάνου χρειάζονταν καινούριο πλυντήριο, πλυντήριο των πάντων.

Μας έδωσαν λίγα χρήματα, πολλά αν θέλετε ξέροντας εκ των προτέρων σε ποιων τσέπες θα πάνε(δεν είναι τόσο χαζοί όσο νομίζουμε)και εμείς χειροκροτούσαμε τους λίγους που καταδίκαζαν σε πείνα τους πολλούς.

Μιλούν για δημόσιο χρέος αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό, και εγώ ρωτώ π.χ. πόσο στοιχίζει το καύσιμο που καίνε κάθε μέρα τα αεροπλάνα που αναχαιτίζουν τα τουρκικά στο Αιγαίο, σε λίγο μην σας κάνει εντύπωση αν φωτογραφίζουν οι Τούρκοι στον Πειραιά.

Δεν έχω τίποτα με την γείτονα χώρα, θύματα είναι και αυτοί των παιχνιδιών κάποιων. Αν η ΕΟΚ ήθελε σαν κράτος μέλος της που είμαστε θα έβγαζε φιρμάνι στην Τουρκία που δεν ανήκει ακόμα πουθενά, ότι αν ξανά παραβιάσει τα σύνορα κράτους μέλους θα λάβει άμεσα μέτρα τουλάχιστον αυτό λέει το στρατιωτικό σκέλος της ΕΟΚ. Γιατί δεν το κάνει;

Αχ Γιουροφάιτερ, F16, σύνορα δε γνωρίζετε. Αχ μπαταρισμένα από τη μια μεριά γερμανικά υποβρύχια και από τον <<Ελληνικής>> καταγωγής Σαρκοζί (φαντάσου και να μην ήταν) Γαλλικές φρεγάτες.

Κάποτε πίστευα ότι αυτό το κράτος, η πατρίδα μου η Ελλάδα μας θα ορθοπόδιζε και θα κοίταγε τον ήλιο στον γαλανό ουρανό της. Κάποτε ονειρευόμουν ότι όλοι οι Έλληνες πιασμένοι χέρι - χέρι θα προχωρούσαμε μαζί ανεπηρέαστοι από τις σειρήνες των δυστυχώς από εμάς εκλεγμένων πολιτικών. Κάποτε πίστευα ότι θα σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας μας και αν θέλετε να το ειδικεύσω της  Κρήτης μας, σε Γάλλους, Άγγλους, Γερμανούς και λοιπούς για λίγα χρήματα που θα μας εξασφαλίσουν λίγα χρόνια ονειρεμένης ζωής, το πολυτελές αυτοκίνητο, την προίκα της κόρης.

Κύριοι, βγάλαμε τα ματιά μας μόνοι μας, την πατρίδα μας στο σφυρί. Δεν υπάρχει πια Μπουμπουλίνα να ανοίξει τα σεντούκια της και να μοιράσει το βιός της.

Τέλος, ούτε πια τα σεντούκια μείνανε.

Ανιστόρητοι νεοέλληνες ποιος έγραψε το Εθνικό Ύμνο; Απάντηση, ο Καβάφης, ναι αυτό που διαβάζετε και αν αμφιβάλετε κάντε σε έναν πιτσιρίκο την ερώτηση και θα ακούσετε. Ξέρετε λαός χωρίς γνώση ιστορίας δεν υπάρχει.

Ουρακοτάγκοι, ναι ουρακοτάγκοι γιατί μέχρι πριν κάποιους αιώνες από τα δέντρα κρεμιόσασταν όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες. Σας αξίζει λοιπόν ένα μπράβο. Κερδίσατε, διαλύσατε την χώρα του φωτός, το ίδιο το φώς. Τώρα πια τυφλοί τι θα κάνετε! Μου έρχεται στο μυαλό το μήνυμα, το τελευταίο μήνυμα του κρατικού σταθμού λίγο προτού μπούνε οι Γερμανοί στην Αθήνα. Θα παραποιήσω λίγο και ίσως έτσι να λέγονταν σήμερα.

<<Έλληνες, σε λίγο αυτό το κράτος δε θα είναι ελληνικό. Ξένοι θα μπαινοβγαίνουν ελεύθερα και θα βαφτίζονται Έλληνες κάτω από μπλε σημαία με χρυσά αστέρια.

Κρατάτε ψηλά το κεφάλι, κρατάτε μέσα σας το φιλότιμο, την αγάπη, την θρησκεία << και ας μας έχει εγκαταλείψει η εκκλησία>>, την οικογένεια, την γαλανόλευκη σημαία μας.

Τίποτα δεν έχει χαθεί και να προσπαθήσουν δε θα μπορέσουν ποτέ να αποκτήσουν αυτό που ο Έλληνας έχει βαθιά μέσα στο DNA του, την Ελλάδα.

 

 

 

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΝΙΔΗΣ