12122017Τρι
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Γράφοντας στο Κενό

Φύλλο 90 - Μάιος 2010

Το απόλυτο κενό

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα η μελάνη από τότε που συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα στην Αθήνα.  Μιλώ για το θάνατο τριών ανθρώπων εργαζομένων αλλά και ενός βρέφους που τελικά δεν είδε αυτόν τον ωραίο >(;) κόσμο ποτέ.

Αθώα θύματα, τη δίκαιη λαϊκή κατακραυγή άνθρωποι που και αυτοί μαζί με τους άλλους συμπολίτες τους θα ήθελαν να εκφράσουν αλλά κάποια εργοδοσία το απαγόρευσε εμμέσως πλην σαφώς.

‘Ολοι μας ξέρουμε τις συνήθεις φοβίες που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα με την μη ύπαρξη μονιμότητας, τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης και την απειλή της απόλυσης με τη συμμετοχή στην απεργία.

Κυρίες και κύριοι δεν θέλω να πω πως το κεφάλαιο νίκησε όχι ποτέ δεν θέλω να το πιστέψω αυτό αλλά ούτε ότι κάμφθηκαν οι δυνάμεις του λαού και οι αντοχες του,  πιστεύω ότι  υπάρχει πια μια μεγάλη αηδία προς όλες αυτές τις νταντάδες που παρόλο που από το λαό εκλέχθηκαν το μόνο που δεν υπερασπίζονται είναι τα συμφέροντά του. Βγαίναν στα μπαλκόνια προεκλογικά και έταζαν λαγούς με πετραχήλια για να φύγει μια κυβέρνηση όντως άρρωστη γιομάτη σκάνδαλα και διαφθορές παρά τα λίγα χρόνια που ήταν στην εξουσία.  Και ό λαός δείχνοντας καλή θέληση και υπομονή ξέχασε ότι αυτοί που τους υπόσχονταν με τα λίγα και ασύντακτα ελληνικά τους ήσαν υπουργοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις των σκανδάλων των χρηματιστηρίων, των αγορών του αιώνα, προάγγελοι της SIEMENS και πολλών άλλων όπως του τεχνητά απόντος θείου βρέφους, των γάμων στο Παρίσι κάποιου άλλου υπερήλικα υπουργού και άλλων (τι να πρωτοθυμηθώ) και όμως τότε δεν παραιτούνταν από υπουργοί που ήταν. Όχι τι λέτε τώρα δεν ήξεραν, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, τίποτα.  Θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από τη βασιλόπιτα διακριτικά για προσωπικούς ας πούμε λόγους για να μην κατηγορηθούν ότι έριξαν την κυβέρνηση.  Που όμως φιλότιμο!

Κωστάκη και Γιωργάκη είστε μικροί θα μείνετε για πάντα έτσι, θα σας θυμάται ο ελληνικός λαός αν σας θυμάται, και σε κάποια ξεθωριασμένη σελίδα της ιστορίας θα μείνετε άντε το πολύ συμπληρώνοντας δυο γραμμές  Και με κεφαλαία γράμματα αυτοί που πούλησαν την Ελλάδα αυτοί που  καταδίκασαν σε πείνα τους Έλληνες. Απόγονοι οικογενειών με αμφίβολη ιστορία συνεχίζουν το «δίκαιο αγώνα» τους. Κατ’αρχήν, κύριοι, δεν είστε δικτάτορες για να αποφασίζετε και να διατάσσετε. Εκλεγμένοι από μας είστε, εκλογές λοιπόν κατά πόσο οι Ἐλληνες συμφωνούν με τα μέτρα αυτά.  Νομίζω ότι στη βούληση μας είναι αν θα πεινάσουμε ή όχι. Εμπρός λοιπόν αντισυνταγματικά ανθρωποειδή αλλά πώς θα κατορθώνατε να κάνετε αυτά που κάνετε αν δε βάζατε το ΔΝΤ στο παιχνίδι; Γιατί η Ε.Ε. απαγορεύει δια νόμου την επέμβαση στα εσωτερικά κρατών μελών της. Και εφόσον θέλετε να κάνετε του κεφαλιού σας ξεκινήστε από τα κλεμμένα των παππούδων σας , των πατεράδων σας, από τους ίδιους και το σινάφι σας που από το πολύ πάχος σε λίγο θα παραγγείλετε εκτός από δάσκαλο ιππασίας στη βουλή καιε ειδικά ΧΧL έδρανα. Α, ρε τριακόσιοι, της βουλής κηφήνες! Αλλά σας πήγε ζουμί όταν το εκατομμύριο κόσμου που είχε μαζευτεί απ’ έξω,  άσχετα αν εσείς το ονομάσατε εκατόν πενήντα χιλιάδες, σας μούντζωνε, σας έφτυνε και απειλούσε να σας κάψει. Εσείς βέβαια από μέσα λέγατε: ψιχαλίζει και το μόνο που σας ένοιαζε ήταν πώς θα πάτε για καφέ στο Κολωνάκι χωρίς να φάτε ξύλο. Είχατε το θράσος όμως να καταθέσετε άνθη στο βωμό του μαρτυρίου των τριών  αυτών αθώων ανθρώπων συνανθρώπων μας. Σ’ εμάς ανήκουν, κύριοι, όχι σ’ εσάς! Εμείς θα τους κλάψουμε, θα τους τιμήσουμε, όπως τους αξίζει όπως αυτοί θα ’θελαν. Τα λουλούδια σας και τα κροκοδείλια δάκρυα κρατήστε τα  γι’ άλλους.

Ξεδιάντροπες, πουλημένες, επίορκες κυβερνήσεις

Μέχρι πότε θα τρώτε τα παιδιά της Ελλάδας;

Αριστείδης Κονίδης