01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

ΜΜΕ

Κόβεται η ταχυδρομική ατέλεια για όλα τα συλλογικά έντυπα!

Άλλο ένα χτύπημα θα δεχθούν από 1ης Αυγούστου οι συλλογικοί φορείς

και ιδιαίτερα οι εθιμοτοπικοί σύλλογοι.

Μετά τις μηδενικές ή επιλεκτικές επιχορηγήσεις που πήραν ή δεν πήραν,

οι εξελίξεις τελικά στο θέμα της ταχυδρομικής ατέλειας στην αποστολή των εντύπων μας είναι δυστυχώς αυτές που διαφαινόταν ως απόρροια του άρθρου 48 του νόμου 3986 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 152 την 1η Ιουλίου.

 

Από 1η Αυγούστου ΟΛΑ τα έντυπα συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων θα πάψουν να έχουν τη πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητά τους, ταχυδρομική ατέλεια μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα αναγκαστούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ να πληρώσουν στο ακέραιο όλο το δυσβάσταχτο ποσό των ταχυδρομικών τελών για την αποστολή των εντύπων τους!

Από το σύνολο των 3500 περίπου εντύπων-τίτλων που διακινούνται με σταθερή περιοδικότητα (έως 3 μήνες ) στην ελληνική επικράτεια, θα διασωθούν μόνο 505 τα οποία είναι ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου που όλοι αυτοί έχουν ως κύριο επάγγελμα την έκδοση εντύπων.

 

Για να υπάρξει εξαίρεση θα πρέπει ο Εκδότης του εντύπου να είναι ταυτόχρονα και Δημοσιογράφος αναγνωρισμένης ένωσης έτσι ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εγγραφεί μέλος (επί παραδείγματι στην ΕΔΙΠΤ εφόσον είναι μηνιαία κλπ). Τότε θα μπορέσουν να τύχουν της ταχυδρομικής ατέλειας έστω και με κάποιες αναπροσαρμογές στις τιμές και στον αριθμό των αντιτύπων, που θα ισχύσουν για όλους και οι οποίες θα καθοριστούν επακριβώς με υπουργική απόφαση που αναμένεται εντός των επομένων ημερών. Τα πράγματα είναι πλέον τόσο δύσκολα για την ύπαρξη των εντύπων των φορέων και κυρίως για την αποστολή τους στα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα.

 

Επειδή όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες (με εθελοντισμό και μεγάλο κόπο), με τις οποίες βγαίνουν αυτά τα έντυπα τα οποία είναι η πολιτιστική συνέχεια των ιδιαιτέρων πατρίδων μας και η επικοινωνία μας με τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων μας, τους Έλληνες της διασποράς (εσωτερικής και εξωτερικής) και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να εκδοθούν, γίνεται κατανοητό ότι αυτά τα μέτρα, απόρροια του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου, θα είναι και η αρχή του τέλους για τη συνέχιση της έκδοσης των εντύπων αυτών.

 

Επιμέλεια : Μ. Ανευλαβής

 

 

ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011

Η ΑΝΕΚ LINES  κυκλοφόρησε, το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού «ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ».

Στόχος του περιοδικού είναι να αναδείξει  τις ομορφιές της Ελλάδας, αλλά και να ενισχύσει τις τοπικές αγορές προβάλλοντας παραδοσιακά προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς ακόμα και στα καταστήματα των πλοίων της ΑΝΕΚ.

Παράλληλα, μέσα από το «ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ» οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ΑΝΕΚ  μέσα από άρθρα που αφορούν εταιρικά θέματα, εκδηλώσεις, εκθέσεις,  δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως η φιλοξενία των Χιλιανών μεταλλωρύχων κλπ.

Και φυσικά στο περιοδικό κορυφαία θέση κατέχουν οι πλέον καλοκαιρινές προτάσεις για τις καλύτερες παραλίες της Νότιας  Κρήτης, τα όμορφα “Κυκλαδονήσια”, τη μαγευτική Φολέγανδρο, τη φωτεινή Αμοργό και τις ξεχωριστές Μικρές Κυκλάδες.

Επίσης, ενδιαφέρουσες προτάσεις για μόδα από το αρχοντικό  Ρέθυμνο, αλλά  και ιδιαίτερες επιλογές για διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα της περιοχής.

Ωστόσο, θα σας ενθουσιάσει η εξαιρετική πρόταση για μια  επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στα Ανώγεια Ρεθύμνου .

Από το ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ δεν θα μπορούσε να λείψει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο κρητικό μαχαίρι, σύμβολο ανδρείας, ενθύμιο παραδόσεων, διακοσμητικό αντικείμενο συναισθηματικής αξίας & αναπόσπαστο στοιχείο της Κρητικής φορεσιάς.

Και φυσικά στο «ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ» μπορείτε να πάρετε μία “γεύση” από προϊόντα με ελληνική υπογραφή αλλά και είδη ομορφιάς και περιποίησης που μπορείτε να βρείτε  και στα καταστήματα των πλοίων της.

 

Τέλος,  το καλοκαιρινό «ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ» περιλαμβάνει εκτενές αφιέρωμα για την πανέμορφη πόλη της Κρήτης τα Χανιά με προτάσεις για περιπάτους, διαμονή, γευστικές βραδιές, διασκέδαση κλπ.

 

Επιμέλεια : Μ. Ανευλαβής