11232017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσική... Παραμόρφωση

U2 "All that you can’ t leave behind"

Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα ο Bono, o the Edge, o Larry Mullen και ο Adam Clayton μας προσφέρουν φοβερές δουλειές που ο καθένας από τους οπαδούς τους θα πρέπει να έχει στην δισκοθήκη του.
Οι U2 είναι από τα λίγα group που περνάνε διάφορα μηνύματα μέσα από τα τραγούδια τους που αφορούν την πολιτική, την θρησκεία, και την κοινωνία σε μια εποχή που οι εταιρίες θέλουν αποστασιοποιημένους τους καλλιτέχνες τους.
Όταν έχεις βέβαια στην σύνθεση του συγκροτήματος μια προσωπικότητα όπως αυτή του Bono, πολλοί θα κρέμονται από τα χείλη του για να ακούσουν τι θέση θα πάρει για κάποιο θέμα και να τον σχολιάσουν.
Η εκρηκτικότητα της μπάντας στα live παραμένει ζωντανή εδώ και δύο δεκαετίες, βεβαίως με την βοήθεια των θεαματικών εμφανίσεων και των καλοστημένων σκηνικών (και αυτό τα καταλαβαίνουν καλύτερα όσοι είδαν από κοντά την συναυλία στην Θεσσαλονίκη).
Οι U2 αρχές του 2000 βγάζουν απλώς ένα ακόμα φοβερό δίσκο με τον τίτλο "All that you can’ t leave behind". Έντεκα τραγούδια γεμάτα δύναμη από μια παρέα σαραντάρηδων που δεν έχουν ναν ζηλέψουν σε τίποτα τους 25άρηδες συναδέλφους τους.
Στην παραγωγή βοήθησαν οι κορυφαίοι όπως ο Brian En, o Daniel Lanois και ο Steve Lillywhite όποτε δεν μπορείς να βρεις κάποιο ψεγάδι στο CD.
Τραγούδια που προτείνω να ακούσετε: Elevation, Walkon, Beautiful day, Stuck in a moment...
Το "All that you can’t leave behind" είναι μια δουλειά που σας προτείνω ανεπιφύλακτα, αν και δεν είναι τόσο πρόσφατη.
Οι U2 είναι διαχρονικοί και πιστεύω πως θα λάμπουν για αρκετό καιρό ακόμα στον κόσμος της καθαρόαιμης rock μουσικής.
Walk on...