01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

Φύλλο 114 Δεκέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013

114

Είναι δεδομένο ότι οι δείκτες την τελευταία τριετία καταρρέουν. (Καναδική εξαίρεση αυτός της προπαγάνδας ο οποίος γνωρίζει συνεχή βελτίωση). Η οικονομία ακολουθεί μια συνεχή περιδίνηση με μοναδικό αποτέλεσμα την συνεχή ανάγκη για νέα φόρο-εισπρακτικά μέτρα. Μέτρα που ούτε καν αυτά αποδίδουν….

Η κοινωνία απλά διαλύεται καθημερινά. Το κοινωνικό κράτος αποτελεί παρελθόν. Η απασχόληση και κυρίως η εργασία αποτελούν για πάνω από 1.500.000 μακρινό παρελθόν και σκοτεινό μέλλον. Η αποσύνθεση υπάρχει γύρω μας… Στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία συνεχώς αυξάνεται ο κόσμος που πλησιάζει…

Και όμως η κοινωνία ως σύνολο φαίνεται να υπομένει… Άραγε τι;

Τώρα παρά ποτέ χρειάζεται η αναστροφή αυτής της πορείας. Και η απάντηση δεν είναι απλά εκλογική. Εδώ που φτάσαμε δεν αρκεί (που επιβάλλεται !!!) η αλλαγή της κυβέρνησης με μια κυβέρνηση αριστεράς .

Για να μπορέσει να αλλάξει η πορεία αυτής της χώρας χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση να εμπνεύσει, να οραματίσει και ως μια νέα εθνική δύναμη να χαράξει την πορεία για την νέα Ελλάδα έχοντας την ενεργό συμμετοχή όλων μας.

Χρειάζεται μια κυβέρνηση αριστεράς η οποία θα πείσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης και λειτουργίας ενός κράτους το οποίο φαίνεται ότι αποτελούσε πρώτο και πάνω απ΄όλα την μεγαλύτερη φούσκα.

Μια κυβέρνηση η οποία θα λειτουργήσει ενωτικά για τον κόσμο διαβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η κάθε θυσία βρίσκει αντίκρισμα.

Μια κυβέρνηση η οποία θα συγκρουστεί με «εχθρούς» αλλά και με «φίλους» για να επιβάλει την δικαιοσύνη.

Μια κυβέρνηση η οποία θα σηκώσει το βάρος της μοναξιάς και της θλίψης των πολιτών. Μια κυβέρνηση η οποία πρώτα και πάνω απ΄όλα θα μετουσιώσει τον φόβο σε όραμα.

Διαφορετικά η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει αλλά το αδιέξοδο θα είναι δεδομένο !!!

 μ.φ.