01222018Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά καλή !!!

115-w

Είναι συχνό το ερώτημα που ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Πόσο θα κρατήσει αυτό που ζούμε; Τι χρειάζεται ακόμα για να αντιδράσει η κοινωνία; Νομίζουμε ότι λίγο πολύ η απάντηση έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Η κυβέρνηση και οι δανειστές θα προσπαθήσουν να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο με απώτερο στόχο να απομυζήσουνε όσο περισσότερο από τον πλούτο της χώρας ( είτε άμεσα με αγορές – εκποιήσεις είτε έμμεσα μέσω αλλαγών σε εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα, κοινωνικό κράτος). Η προσπάθεια αυτή θα εντείνεται όσο εντείνονται τα μέτρα και σταδιακά θα αναπτύσσεται ένα σχέδιο δημιουργίας ενός ενοποιημένου μετώπου με βασικά χαρακτηριστικά αυτά της κυβέρνησης το οποίο θα παλεύει «για την σωτηρία της χώρας» και που θα προσπαθήσει όσο θα δυσκολεύει ο ρόλος της στην κεντρική πολιτική σκηνή να αναζητά έκφραση μέσω της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και διαφόρων φορέων και οργανώσεων (επιμελητήρια, ενώσεις, εργατικά κέντρα κτλ) που εδώ και χρόνια «ξέρει τον τρόπο». Μέσα από εκεί και με την ενεργοποίηση προσωπικών σχέσεων και με επιχειρήματα του είδους : «άξιος άνθρωπος» , «εργατικός παιδί», «το δικό μας παιδί», «άλλοι υπόγραψαν τα μνημόνια εμείς να δουλέψουμε για τον τόπο μας», αλλά και με άξονα την διαχείριση των τοπικών μικροσυμφερόντων το σύστημα θα προσπαθήσει να αντισταθεί. Αναμενόμενο …

 

 Η άλλη πλευρά. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει, εφόσον θέλει να κυβερνήσει, να υπερβεί τον εαυτό της και να πείσει ότι παλεύει για μια ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και επειδή η δικαιοσύνη είναι σχετική έννοια, οφείλει να πείσει τους πολίτες αυτής της χώρας ότι θα ασκήσει μια δίκαιη διακυβέρνηση ισχυροποιώντας το κοινωνικό κράτος, δίνοντας θέση κάτω από τον ήλιο στους αδύναμους και τους αδύνατους. Στηρίζοντας της υγιή  επιχειρηματικότητα κόντρα στα όποια συμφέροντα, τσακίζοντας την ανομία και την διαπλοκή.

 

Για να γίνει κάτι τέτοιο, σε μια κοινωνία που μέσα από τις καθημερινές σφαλιάρες έχει χάσει κάθε προσανατολισμό την αισιοδοξία και το όποιο όραμα και που βιώνει την πολιτική ματαιοδοξία (εργαλείο της μνημονιακής κυβέρνησης και των επικοινωνιακών παπαγάλων της)  καθώς και την καταστροφική φάση της ανθρωποφαγίας , είναι η ενεργοποίηση από την αξιωματική αντιπολίτευση των υγιών δυνάμεων (επιστημόνων, επιχειρηματιών, πανεπιστημιακών, κτλ) σε μια κατεύθυνση σχεδιασμού της διακυβέρνησης της χώρας απαντώντας με συγκεκριμένο και πιστικό τρόπο για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τα ενεργειακά θέματα, το κοινωνικό κράτος, την λειτουργία των ΜΜΕ, την τοπική αυτοδιοίκηση, την δημοκρατική διακυβέρνηση του τόπου. Ένας σχεδιασμός ο οποίος στον βαθμό που γίνει ενεργοποιώντας την κοινωνία θα αποτελέσει και ώθηση οραματισμού για το αύριο. Θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να συναντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση την μερίδα του ελληνικού λαού για την οποία και με την οποία θα κυβερνήσει !

 

Τότε είναι που και η κοινωνία θα στρίψει αριστερά !