01222018Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

ΜΜΕ

Τα web radios ήρθαν για να μείνουν

Δεν ξέρω αν σίγουρα τα web radios αποτελούν το μέλλον, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται. Γι' αυτό κι εμείς στο e-tetRadio ξεκινήσαμε την καταγραφή τους, φιλοδοξία μας είναι να φτιάξουμε μία database (που θα εμπλουτίζεται διαρκώς) με όλα τα ελληνικά web radios (στείλτε μας ένα mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να καταχωρίσουμε και το δικό σας web radio, όσο ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό κι αν είναι).

Μια νέα έρευνα λοιπόν που διεξήχθη στην Αμερική σε δείγμα 1.000 ακροατών ραδιοφώνου, ανέδειξε ορισμένα, άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η μέση ηλικία ενός ακροατή ιντερνετικού ραδιοφώνου είναι στα 34 έτη, ενώ η αντίστοιχη μέση ηλικία ενός ακροατή από άλλες υπηρεσίες (π.χ. αναλογικά) κινείται στα 47 έτη. Προς την κατεύθυνση των web radios φαίνεται να κινούνται και οι ιθύνοντες των μεγάλων ραδιοσταθμών παγκοσμίως, λόγω του ότι σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, οι συγκεκριμένοι ακροατές ακούν ραδιόφωνο παντού.

 

Πιο συγκεκριμένα, το 91% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συντονίζεται σε web radios κυρίως από το σπίτι του, αλλά το 40% δήλωσε ότι τα ακούει και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο (π.χ. στην δουλειά, στο γυμναστήριο, στο αυτοκίνητο κ.ά.). Η ακρόαση γίνεται μέσω smartphones, smart TV's και όλων των ειδών υπολογιστών (λάπτοπ, επιτραπέζιους και tablets), τα οποία έχουν πρόσβαση στις live streaming υπηρεσίες. Επίσης, η έρευνα ανέδειξε πως οι ακροατές των ιντερνετικών ραδιοφώνων είναι πιο δεκτικοί στις διαφημίσεις, πράγμα που κάνει τους ραδιοσταθμούς πιο ελκυστικούς στους διαφημιστές. Τέλος, στο φλέγον θέμα του ιντερνετικού ραδιοφώνου στα αυτοκίνητα που εσχάτως απασχολεί όλο και περισσότερο τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η έρευνα αναδεικνύει ότι η δυνατότητα ακρόασης web radio σε ένα όχημα, αυξάνει κατά 14% τις πιθανότητές του να πωληθεί.

 Συμπέρασμα; Μάλλον τα web radios αποτελούν το μέλλον, ήρθαν για να μείνουν.

 

 

Επιμέλεια : Μ.Ανευλαβής

Πηγή:  http://www.e-tetradio.gr