01222018Δευ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

Φύλλο 117 Ιούνιος - Ιούλιος 2013

117print

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των «συμμάχων» - δανειστών διευρύνονται. Τα δανεικά έρχονται και οι τόκοι πληρώνονται… Η ανεργία συνεχώς μεγαλώνει…

Και κάθε φορά το ίδιο τροπάρι. Τον περνάμε τον κάβο. Η ανόρθωση της χώρας ξεκινάει. Την πήραμε και αυτή την δόση.

Με ένα μοναδικό δογματισμό σε σχέση με την μοναδική ορθότητα του δρόμου εξόδου από το αδιέξοδο της χώρας ( μοναδικότητα που αμφισβητεί εσχάτως και αυτό το ΔΝΤ) η κυβέρνηση πορεύεται ισοπεδώνοντας οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο της.

 

  • Η ΕΡΤ έκλεισε με τον πλέον φασιστικό τρόπο καθώς απλά δεν εξυπηρετούσε το επιθυμητό μοντέλο ενημέρωσης.
  • Εκπαιδευτικοί απολύονται σ΄ένα βράδυ γιατί «αναδιαρθρώνεται» η τεχνική εκπαίδευση
  • Η δημοτική αστυνομία με μια μονοκονδυλιά απλά καταργείται
  • Οι σχολικοί φύλακες οδηγούνται στον δρόμο
  • Οι τράπεζες χαρίζονται κατά το δοθούν για τις ανάγκες της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος
  • Οι ΟΤΑ συρρικνώνονται οδηγούμενοι στο κλείσιμο

 

Τα παραπάνω δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από την εικόνα που χτίζεται μέρα με την μέρα στα πλαίσια της «σωτηρίας της χώρας». Καθένας από εμάς αποτελεί δεδομένα έναν τεμπέλη  έτοιμο να καρατομηθεί  για την «σωτηρία της χώρας».

Αριθμοί και όχι άνθρωποι. Για να είμαστε ακριβείς εκατομμύρια άνθρωποι…

 

Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει λειτουργήσει με επιτυχία. Επίσης έχει λειτουργήσει η λογική του «ευτυχώς, εγώ την γλύτωσα». Με επιτυχία και με απόλυτη ευθύνη διαφθορέων θεσμικών παραγόντων ( δημάρχων, συνδικαλιστικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων, ΜΜΕ κτλ) συνεχίζει να μην ταυτίζεται η πολιτική που εφαρμόζεται με τους βουλευτές και τους πολιτικούς που την ψηφίζουν και την υλοποιούν. Κατάσταση που διευκολύνει την συνέχιση του ίδιου νοσηρού φαινομένου της ασυλίας των μητροκτόνων που θρηνούν τώρα που μένουν ορφανοί!!! Απλά και αυτό θα πρέπει να τελειώσει!