01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

ΜΜΕ

Καλοτάξιδο το νέο site Candia News

Ένα νέο site βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

στον διαδικυακό αέρα!

Το www.candianews.gr. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο σχόλιο της ημέρας το νέο site:

«..  «Επένδυσή» μας είναι το μέχρι τώρα δείγμα γραφής όλων μας και η απόφασή μας να πούμε τεκμηριωμένες αλήθειες, που δεν ελέγχονται παρά μόνο από τη συνείδησή μας και την κοινωνία, αλλά και να βοηθήσουμε να ξαναγίνουμε πολίτες, αξιοπρεπείς άνθρωποι, να πάρουμε και πάλι στα χέρια μας την υπόθεση της πατρίδας μας και να λειτουργήσει η Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Στόχος, αυτό το σάπιο σύστημα, που πλούτισε σε βάρος μας και ξεπουλά την Ελλάδα μαζί με τα παιδιά μας, να γραφεί άμεσα στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Συνεργάτες, στήριγμα και ελεγκτές μας οι πολίτες κι όχι τα διαπλεκόμενα πολιτικά, οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα. Μόνο στην κοινωνία θα δίνουμε λόγο.
Δεν θα είμαστε όμως ούτε με την κοινωνία του βολέματος και της συναλλαγής. Ξέρουμε καλά ότι τίποτε δεν θα συνέβαινε σ' αυτόν τον τόπο αν δεν υπήρχε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που έδινε τη λευκή της επιταγή στην ανομία και την αυθαιρεσία, επειδή το μόνο που την ενδιέφερε ήταν το δικό της βόλεμα.
Ο ρόλος ενός μέσου ενημέρωσης δεν είναι απλά να πληροφορεί, ακόμη κι αν προσεγγίζει όσο γίνεται την αλήθεια. Είναι –παράλληλα – να βγαίνει μπροστά και να μην αφήνει ήσυχο κανένα που κρατά την εξουσία. Να γίνεται η «ενοχλητική φωνή». Με την άσκηση της ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης κριτικής.
Ο ρόλος ενός μέσου ενημέρωσης – το ξεχνάμε αυτό- είναι παράλληλα επιμορφωτικός. Κι είναι βασική ευθύνη αυτή. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το εμπορικό «αίμα και σπέρμα». Γι αυτό η ενασχόλησή μας με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γνώση, δεν θα είναι ευκαιριακή.
Ακόμη, ένα μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να πηγαίνει με το ρεύμα, για να «πουλάει». Μπορεί να πάει κόντρα στο ρεύμα για να αφυπνίσει, να διαμορφώσει ενσυνείδητους πολίτες.
Θα μπορούσαμε να μείνουμε στην ασφάλεια μιας θέσης σ' ένα καλό «μαγαζί». Κλείνοντας αυτιά και μάτια σε ό,τι συμβαίνει γύρω. Δεν μας ταιριάζει κάτι τέτοιο. Η πληρότητα του ανθρώπου σχετίζεται με το αν κάνει όσα έχει χρέος και μπορεί. Η προσωρινή ασφάλεια της θεσούλας είναι για τους κυρ Παντελήδες του Πάνου Τζαβέλα.
Η διαδρομή θέλουμε να είναι δύσκολη. Γιατί αν είναι εύκολη, σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε όσα πρέπει. Κι εμείς, ας μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, θα κάνουμε όσα έχουμε χρέος.
Γιατί η γενιά μας έχει ένα κόσμο ν' αλλάξει. Και να παραδώσει στους επόμενους μια καλύτερη κοινωνία. Εμείς θα είμαστε εδώ γι αυτή την προσπάθεια.»