11232017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Σε ένα Φανταστικό Σκακιστικό Κόσμο

«Ευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα σκακιού 2013»

 Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, άλλη μια σημαντική σκακιστική διοργάνωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας στο σύντομο μέλλον. Από τις 19-27 Οκτωβρίου 2013 θα διεξαχθεί στο νησί της Ρόδου το Ευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα σκακιού, από το οποίο θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα στην Ευρώπη για το 2013.

 Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα όλα τα φώτα της σκακιστικής επικαιρότητας θα είναι στραμμένα στο «νησί των Ιπποτών» καθώς η παγκόσμια σκακιστική ελίτ θα βρίσκεται εκεί.

 Πρόκειται ουσιαστικά για το σκακιστικό «Champions League», καθώς κάθε χώρα συμμετέχει με μία έως τέσσερις ομάδες ανάλογα με τη δυναμικότητα των εθνικών τους πρωταθλημάτων.

 Έτσι βλέπουμε παραδείγματος χάρη τη Ρωσία να εκπροσωπείται από τέσσερις ομάδες, τη Γερμανία, Αγγλία, Νορβηγία και το Βέλγιο από τρεις, και την Ελλάδα με τη Φιλανδία να εκπροσωπούνται από δύο ομάδες.

 

Τα συνολικά έπαθλα για τους νικητές φτάνουν τα 51.000€, και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 ομάδες, αποτελούμενες από 6 παίκτες.

 

Από ελληνικής πλευράς έχει δηλώσει συμμετοχή η πολύ ισχυρή ομάδα του Περιστερίου και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.

 

Οι στόχοι των δύο ομάδων είναι διαφορετικοί: από τη μια η ομάδα του Περιστερίου θα προσπαθήσει να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης – πράγμα καθόλου εύκολο-, και από την άλλη η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων η οποία συμμετέχει μόλις για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους σκακιστές να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή διοργάνωση.

 

Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων όμως σίγουρα κερδισμένοι θα βγουν οι τοπικοί λάτρεις του αθλήματος που θα μπορέσουν να παρευρεθούν σε αυτή την εξέχουσα διοργάνωση, όπως επίσης οφελημένο θα είναι και το ελληνικό σκάκι γενικότερα μιας και τέτοια τουρνουά αναβαθμίζουν την εικόνα των κορυφαίων σκακιστών και λειτουργούν ως κίνητρο για να επανέλθουν στη χώρα μας στο μέλλον.

 

 Το επίσημο site της διοργάνωσης http://euro2013.chessdom.com/