12152017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσικές Αναμνήσεις

5 CD φτιάχνουν το soundtrack του Καλοκαιριού

Τα σχέδια για τα καλοκαιρινά ταξίδια έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι. Χάρτες, ιστορικά βιβλία και φωτογραφίες θα βοηθήσουν για την τελική απόφαση του προορισμού.
Εγώ το μόνο που έχω να προτείνω είναι 5 CD, που θα σας κρατήσουν καλή παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών. Πιστεύω πως θα τα βρείτε μαγικά. Αυτά λοιπόν και καλή ακρόαση!!!
1) Buena Vista Social Club O.S.T.
Για τους Fun της Κούβας πέρα από μόδες. Γι’ αυτούς που πήγαν και γι’ αυτούς που θα πάνε. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα και την ταινία. 
2) Manu Chao - Esperanza (2001)
Και σαν Manonegra, και σαν Manu Chao αγαπημένος. Ακούγοντας το CD, νομίζεις πως ξεκινάς μια βόλτα από την γειτονική μας Αφρική, περνάς από Ασία, συνεχίζεις κεντρική Αμερική και τέλος φτάνεις στην αυλή του σπιτιού σου μέσα σε μια ώρα ακρόασης.
Ο Manu είναι ένας καλλιτέχνης που η πατρίδα του είναι ο κόσμος ολόκληρος.
3) Fun Loving Criminals - Mimosa (1999).
Ένα γκρουπ που μας έχει συνηθίσει σε καλές δουλειές, και ακόμα πιο όμορφα Remix. Στο συγκεκριμένο CD οι Fun Loving Criminals διασκευάζουν κομμάτια δικά τους και άλλων. Προ...... να το ακούσετε πίνοντας μια μαργαρίτα παγωμένη.
4) Cesaria Evora - Best of (1999).
Τι καλύτερο από το να έχεις σ’ ένα CD μερικές από τις καλύτερες στιγμές της Cesaria.
Η Ξυπόλητη τραγουδίστρια από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, με περάσματα και από την χώρα μας για live καθηλώνει όσους την ακούνε με μια βελούδινη φωνή πέρα από τις συνηθισμένες.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα έχει να το λέει καιρό για το ντουέτο που έκανε με την Cesaria και υπάρχει μέσα στο Best.
5) Night Arkt - In wonderland (1997)
Οι περισσότεροι τους γνώρισαν απότ ο Δυνατά - Δυνατά ο Ara Dinkjian και η παρέα του μπορεί να κατάγονται από την Αρμενία αλλά ακούγοντάς του νομίζεις πως μεγάλωσαν κάπου στην Μεσόγειο. Όμορφη μουσική θέματα που δεν χορταίνεις να ακούς αν και το συγκεκριμένο CD κυκλοφόρησε το 1997.