01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

2002 – 2012 / 120+1 φύλλα της Πυξίδας

12 χρόνια –  120+1 φύλλα για μια προσπάθεια η οποία από την πρώτη μέρα είχε αποφασίσει να πορευτεί σε δύσκολες διαδρομές. Δυσκολίες οι οποίες εκπορεύονται από την επιλογή τόσο του πεδίου  όσο και του τρόπου έκφρασης.

Για την Πόλη, τους Πολίτες και τον Πολιτισμό λέμε όσον αφορά για το ποιο είναι το πεδίο της αναζήτησης μας επιμένοντας και στα τρία. 

 

120 φύλλα με πολλές δυσκολίες αλλά και αφάνταστες ομορφιές. Όπως και η ζωή άλλωστε…

120 φύλλα με θέσεις, απόψεις, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, λάθη…

120 φύλλα με πολλούς φίλους γύρω από εμάς και από τις δραστηριότητες μας.

Γιατί η Πυξίδα της Πόλης από την πρώτη μέρα φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα δημιουργικό τόπο για θέματα πολιτισμού.

 

Τα τελευταία 2 χρόνια, και  εμείς, όπως όλη η κοινωνία άλλωστε, βιώνουμε τις συνέπειες μιας πολιτικής η οποία συνθλιβεί την κοινωνία και στα πλαίσια αυτά με κάθε τρόπο επιδιώκει να διαλύσει εκδοτικές προσπάθειες όπως την δική μας. Όμως συνεχίζουμε!

 

Έχουμε πει και άλλη φορά. Από την πρώτη μέρα της έκδοσης μας δεσμευόμαστε από τις απόψεις, τις θέσεις, την αισθητική και τις εμμονές μας. Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο υπερασπιζόμαστε το δημόσιο λόγο. Και φυσικά ζητάμε την κρίση και την κριτική σας.

 

Έχοντας την παραπάνω παρακαταθήκη, γυρνάμε σελίδα. Νέα σελιδοποίηση, νέες στήλες , περισσότερες σελίδες , νέα εκτύπωση. Πάντα, για την Πόλη, τους Πολίτες και τον Πολιτισμό.  Σας θέλουμε μαζί μας αναγνώστες, συνεργάτες, υποστηρικτές.

 

Σας θέλουμε συνοδοιπόρους και προφανώς κοινωνούς αυτής της προσπάθειας!

 

www.pyxida.gr