08202017Κυρ
ΕνημέρωσηΣαβ, 13 Μαϊ 2017 10am

Πυξίδα της Γεύσης

Σουβλάκι ψητών λαχανικών

13052012169

Όμορφο καλοκαίρι και το φετινό στο νησί. Κόσμος πολύς ήρθε από όλα τα σημεία της γης για να απολαύσει τον ήλιο, τη θάλασσα και να γνωρίσει τους τόπους μας. Άλλωστε εκτός από τον τουρισμό έχουμε και τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς που κάθε χρόνο με χαρά τους υποδεχόμαστε και προσφέρουμε όλα ταδιατροφικά καλούδια μας.  Όσο λοιπόν απολαμβάνουμε το καλοκαίρι μας  όλο και κάποια «μάζωξη» θα οργανώνουμε σε κάποιο σπίτι, κλασικά ανάβοντας ψησταριά που θα φιλοξενήσει ότι τραβάει η όρεξη μας. Κι επειδή για το κρέας σίγουρα θα φροντίσουν οι περισσότεροι, σας έχω μια ιδέα για κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο που πρωταγωνιστούν τα λαχανικά. Ατομικά σουβλάκια λαχανικών (έτσι για να τρώνε όλοι απ΄όλα!) με μια σάλτσα από ελαιόλαδο, ξύδι και θυμαρίσιο μέλι. Ένα γευστικό συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα σας που κάθε μπουκιά είναι κάτι το διαφορετικό.

Σουβλάκι ψητών λαχανικών

Υλικά

2 κρεμμύδια μέτρια

3 μανιτάρια Πολωνίας μέτρια ή 2 πλευρώτους

Τοματίνια λίγο μεγάλα σε μέγεθος

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινες  πιπεριές

Αλάτι, πιπέρι

 Ξυλάκια για σουβλάκι  (τα οποία έχουμε  βρέξει για να μην καούν)

Για το ντρέσινγκ

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο

1 κοφτή κουταλιά μέλι

 

Κόβουμε τα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε στα ξυλάκια εναλλάξ. Τα ψήνουμε στη σχάρα σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξουν. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας καλά το λάδι με το ξύδι και το μέλι. Μόλις τα λαχανικά μας μαλακώσουν αλλα θέλουμε να είναι και λίγο τραγανά μη το ξεχνάτε αυτό, τα βάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε το ντρέσινγκ από πάνω, φροντίζουμε να τα καλύψει όλα και σερβίρουμε! Κάθε κομμάτι που θα δοκιμάζετε θα είναι και μια διαφορετική γεύση δεμένη με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το μέλι. Μπορείτε να τα σερβίρετε σε ατομικά πιτάκια επίσης ψημένα στη σχάρα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.