12122017Τρι
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο

Το θέμα είναι η επόμενη μέρα !!!

butched tsolias-w

Οδεύουμε προς το τέλος ενός ακόμα «σωτήριου» έτους και οι παπαγάλοι βγήκαν μέσα στον χειμώνα να μας πείσουν (για μια ακόμη φορά) ότι η ζωή μας δεν μπορεί παρά να είναι έτσι.  Μαυρίλα και σκοτάδι στην καθημερινότητα μας και μοναδική προοπτική κάθε λογής μπαμπούλες… Να χαιρόμαστε αν δεν θα μας πάρει σήμερα  , αλλά αύριο – μεθαύριο,  ότι έχουμε και δεν έχουμε, η τράπεζα και η εφορία. Να ζητωκραυγάζουμε όταν η ανεργία ΠΕΦΤΕΙ στα 26% (από 27% +). Να διεκδικούμε το δικαίωμα στην ζωή…

Την ίδια στιγμή που ένας ιδιότυπος πολιτικός  μανιχαϊσμός  πασχίζει να μας επιβάλει την άποψη ότι «έτσι είναι τα πράγματα» γιατί προφανώς έτσι αυτοί και οι φίλοι – πολιτικοί συνεταίροι θέλουν.

Σαφές νομίζω πρέπει να είναι ότι:

1.       Έτσι είναι μόνο αν εμείς θέλουμε να αφήσουμε να είναι έτσι.

2.      Την ιστορία τους την καθορίζουν οι λαοί με την τόλμη και την αποφασιστικότητα τους. Με το θάρρος της παρέμβασης και τον καθορισμό της ιστορικής πορείας τους.

3.      Σωτήρες μας δεν μπορεί να είναι άλλοι αν στην πραγματικότητα δεν θέλουμε να σώσουμε τον εαυτό μας.

 

 Όμως πλέον τα ερωτήματα και τα θέματα αφορούν  την επόμενη μέρα. Φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό, μέσα στο 2015, η χώρα να έχει για πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς. Εδώ η ευθύνη είναι μεγάλη και ιστορική. Οφείλει η Αριστερά να αποδείξει – μέσα σε ένα άγριο και εχθρικό περιβάλλον- ότι έχει αντίληψη διαφορετικής διακυβέρνησης της χώρας. Οφείλει να αποδείξει από τις πρώτες μέρες ότι έρχεται να στηρίξει ένα μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας όπου δεν θα στηρίζεται στην κομματική νομενκλατούρα αλλά στους άριστους της κοινωνίας, ότι θα στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα στην υγεία, την παιδεία, στο κράτος αλλά συγκρουόμενη ταυτόχρονα και απόλυτα με αντιλήψεις και πρακτικές που στο όνομα του δημοσίου παρήγαγαν και αναπαρήγαγαν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα νοσηρά φαινόμενα τα οποία οδήγησαν στην απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών, φορέων, αρχών. Οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να δομήσει ένα τρόπο διακυβέρνησης που από την μια  θα αναστρέψει την ανθρωπιστική κρίση που έχει πλήξει την χώρα αλλά και ταυτόχρονα δεν θα οδηγεί στην διαδρομή  μέσω της οποίας φτάσαμε εδώ.

Τέλος οφείλει μια κυβέρνηση της Αριστεράς να εμπνεύσει τους πολίτες της σε ένα νέο όραμα. Γιατί δεν υπάρχει χώρα, κοινωνία, άνθρωπος που να προχωρεί προς μια καλύτερη μέρα χωρίς να έχει ΟΡΑΜΑ. Ακόμα και αν είναι ουτοπικό!!!

Καλές γιορτές

μ.φ.