09222017Παρ
ΕνημέρωσηΣαβ, 13 Μαϊ 2017 10am

Πυξίδα της Γεύσης

Φύλλο 126 Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2015

Καμιά φορά μου αρέσει η πρόκληση να μαγειρεύω με ότι έχει το ψυγείο. Βασικός  παράγοντας  φυσικά είναι η ψυχολογία τη δεδομένη στιγμή όπως και με κάθε τι δημιουργικό στη ζωή μας.

Η φαντασία άλλωστε πολλές φορές επηρεάζεται απο τη διάθεσή μας. Ανοίγοντας λοιπόν το ψυγείο αυτή τη φορά, βρήκα μόνο λίγα μανιτάρια και ένα φιλέτο κοτόπουλο. Δεν είναι το αγαπημένο μου κρέας, το παραδέχομαι, η αλήθεια είναι όμως  ότι μπορούμε να του δώσουμε οποιαδήποτε γεύση θέλουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Λίγο σκόρδο που ποτέ δε λείπει από το σπίτι και ένα κρασί μοσχάτο ήταν τα βασικά συστατικά για μια λίγο πιο γλυκόξινη γεύση. Τα φαντάστηκα όλα μαζί σε ένα τηγάνι με ένα ελαφρύ άρωμα από φασκόμηλο και κάπως έτσι βγήκε η συνταγή που θα διαβάσετε παρακάτω. Συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα ή ρύζι ή και τα δύο!

 

Κοτόπουλο με μανιτάρια,  φασκόμηλο και μοσχάτο

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο περίπου ένα κιλό

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο βούτυρο

2-3 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο (αν δεν έχετε μια χαρά είναι και το ξερό)

2 σκελίδες σκόρδο

15 μεγάλα μανιτάρια λευκά Πολωνίας ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι κρασί μοσχάτο

Αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτριους κύβους, πάχους 2 εκατοστά περίπου. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι με το βούτυρο και το αρωματίζουμε  με το φασκόμηλο. Το αφαιρούμε μόλις πάρει το άρωμα και προσθέτουμε το σκόρδο. Σειρά έχει το κοτόπουλο, να θωρακιστεί καλά και από τις δύο πλευρές. Ολοκληρώνουμε με τα μανιτάρια και μόλις λίγο πριν το κοτόπουλο μας ψηθεί, σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και η σάλτσα δέσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.