01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Διάφορα

Στο καφενείο...

Στο Καφενείο πάει ο Βασίλης Παπαστάμος

«Επιτέλους βγήκε ο ήλιος», είπε ο Θανάσης και άρπαξε ένα από τα τραπέζια του σκιερού πεζοδρομίου και το τοποθέτησε εκεί που το έλουζαν ολοκληρωτικά οι ακτίνες του μεσημεριάτικου ήλιου του Απρίλη. 

Ο Λευτέρης τον ακολούθησε με δύο καρέκλες ανά χείρας. Οι βροχερές και κρύες μέρες που φέτος το παράκαναν φαίνεται να έχουν  πια φύγει  οριστικά και οι δύο φίλοι σαν τους σαλίγκαρους βγήκανε να λιαστούν.

«Αν επεράσουνε και με γράψουνε θα το πληρώσετε εσείς το πρόστιμο;» γκρίνιαξε ο Παντελής φέρνοντας  τα ούζα. «Μα θαρρείς αν επεράσουνε θα έχουν όρεξη να γράψουνε; Εδώ θα τους καθίσουμε, να πίνουν μαζί μας και θα λιαζόμαστε όλοι μαζί μετά από τόση βροχή» απάντησε ο Λευτέρης. Οι πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες είναι κάτι που αντιμετωπίζεται με μια δόση ιερότητας. Δύσκολα κάποιος την παραβιάζει…

Ο Παντελής κούνησε απογοητευμένος το κεφάλι του και έφυγε προς το καφενείο μουρμουρίζοντας «Αν ε με γράψουνε, θα σας το χρεώσω κι ας με πληρώσετε και με την υποσχετική που θα πάρετε για μισθό τον άλλο μήνα!»

«Σώπα μωρέ Παντελή, κι όλα θα γίνουν όπως πρέπει.  Και τον άλλο μήνα και τον παράλλο τα λεφτά σου θα τα παίρνεις από τους παράδες που θα έχουμε στην τσέπη μας. Λίγους θα έχουμε, λίγους θα παίρνεις .Πολλούς θα έχουμε πάλι λίγους θα παίρνεις» απάντησε ο Θανάσης και γύρισε προς το Λευτέρη «Άλλο και τούτο, όποια εφημερίδα και να ανοίξεις όποιο δελτίο ή εκπομπή και να ακούσεις , είναι γεμάτες με ειδήσεις καταστροφής, σαν κι αυτή του Παντελή»  «Το περίεργο δεν είναι αυτό, έτσι κι αλλιώς έξι χρόνια τώρα κάθε μέρα το μόνο που ακούμε είναι ότι την επόμενη θα έχουμε καταστραφεί» απάντησε αμέσως ο Λευτέρης και συνέχισε «Το περίεργο είναι η αντίδραση του κόσμου, που ακούει περιμένει και στις περισσότερες των περιπτώσεων λέει ας κάνουν κι αυτό ας κάνουν κι εκείνο, θα περάσουμε δύσκολα αλλά έτσι πρέπει!»

Οι δυό φίλοι τσουγκρίσανε τα ποτήρια τους και τραβήξανε από μια γερή ρουφηξιά ούζου. Ήταν η σειρά του Θανάση «Ο κόσμος ξέρει πως βλέπει τους τελευταίους παίκτες στο γήπεδο. Μετά απ’ αυτούς υπάρχει μόνο ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική. Ότι κι αν γίνει είναι μαζί τους! Πες μου όμως εμένα τι γίνεται με όλους αυτούς που τα σπάνε και διαμαρτύρονται για άσχετα των μνημονίων και των οικονομικών θέματα. Έχει αγανακτήσει το σύμπαν μαζί τους κι αυτοί ,εκεί, το χαβά τους!» ο Λευτέρης ζάρωσε τα φρύδια του, σα να απορούσε που ο φίλος του ρωτάει κάτι  τέτοιο «Έλα ρε Θανάση! Οριοθετούν το χώρο τους οι άνθρωποι και προσπαθούν να κάνουν φανερή  τη διαφοροποίησή τους  από τους κυβερνώντες. Δεν είναι λίγο, όλα τα χρόνια της ζωής σου να είσαι απέναντι από το όποιο ‘σύστημα’ και τώρα να υπάρχουν και κάποιοι που θα σε πουν ‘κυβερνητικό’…. Κι ότι έχεις συμμαχήσει και με τους δεξιούς των δεξιών ».

Ο Θανάσης γύρισε το βλέμμα του στο ποτήρι που κρατούσε και έπαιξε με τα παγάκια κουνώντας το. Σχεδόν μουρμουριστά, σα να απολογείται για κάτι ή σα να μην είναι σίγουρος, είπε  «Όλοι λένε πως αργά ή γρήγορα ο γάμος ετούτος θα διαλύσει… Μόλις καταλήξουνε με τους δανειστές σε συμφωνία – σε όποια συμφωνία – θα πάνε σε εκλογές και τότε ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του!» Ο Λευτέρης κατάλαβε πως η συζήτηση πρέπει να αλλάξει «αρχίζουν οι ματσάρες στο champions league. Απόψε έχει προημιτελικά θα το δούμε;»

«Να το δούμε ρε Λευτέρη, να το δούμε! Αφού ακόμα είμαστε Ευρωπαίοι ας το δούμε!»