12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσικές Αναμνήσεις

"Ταξιδεύοντας με νότες"

Φεύγοντας για διακοπές θα ήταν παράλειψη να μην πάρει κάποιος ένα Diskman ή ένα ραδιοφωνάκι.
Το να απαλλαγείς για λίγες μέρες από την τηλεόραση μόνο κακό δεν θα σου κάνει, αλλά το να μην έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις μουσική είναι ότι χειρότερο.
Όταν είσαι διακοπές μαζεύεις πάρα πολλές εικόνες από τα μέρη που επισκέπτεσαι άρα η τηλεόραση δεν σου χρειάζεται ούτε λεπτό. Το να συνοδεύεις όμως όλα αυτά που βλέπεις με το κατάλληλο soundtrack, είναι το τέλειο αποτέλεσμα.
Μουσικές χαλαρές που μόνο απόλαυση σε κάνουν να νιώσεις.
Δεν θα ξεχωρίσω ξένα και ελληνικά κομμάτια, όλα λειτουργούν με τον κατάλληλο συνδυασμό. Πολύ εύκολα θα μπορούσα να ακούσω τις μελωδικές φωνές της Ελα Φιντζέραλντ και της Νταϊάνα Γουάσινγκτον να συναντούν τη μουσική που βγαίνει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο CD με τίτλο "Verve remixed". Το ίδιο εύκολα όμως θα άκουγα και τον "Cine Κεραμικό" της Χάρις Αλεξίου που δεν είναι άλλο από το χειμερινό πρόγραμμα της Χάρις που απόλαυσαν πολλοί Αθηναίοι σε γνωστό live χώρο, με παλαιότερα αλλά και πρόσφατα τραγούδια. Μπορεί αυτά τα δύο CD να απέχουν χιλιόμετρα το ένα απ’ το άλλο αλλά αυτό δεν τα εμποδίζει να συνυπάρχουν πολύ όμορφα μέσα από διαδρομές σε παραλίες, θάλασσες, μικρά χωριά και ποτάμια.
Τις ευχές μου για καλή ξεκούραση όπου κι αν πάτε με … μουσική όπως πάντα.