11232017Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσική... Παραμόρφωση

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ OLI ROSCH

   Η πληροφορία του θανάτου του OLI ROSCH μου ήρθε την Πέμπτη 22/8 και πραγματικά ήταν ένα μεγάλο soc   για  αυτό το τρομερό γεγονός. Ήταν δικαιολογημένο το soc  μου καθώς  και πολλών μουσικών  φίλων οι οποίοι  γνώριζαν την μεγάλη  μορφή  του ανθρώπου.  Ο   OLI ROSCH   ήταν  ο ιδρυτής  και το "κεφάλι"  της HYPERIUM  RECORDS   καθώς και της STEREO DELUXE όπου πέθανε  σε ατύχημα με την μοτοσικλέτα του οδηγώντας  από την ΕΛΒΕΤΙΑ  προς την ΙΒΙΖΑ την 1η Αυγούστου. 
Προσωπικά πιστεύω  ότι  ο   OLI  ROSCH  ήταν  μια φυσιογνωμία  της σύγχρονης  μουσικής βιομηχανίας  αναθεωρώντας  τα τετριμμένα  και  "προτείνοντας"  καινούργια  πράγματα , συνδέθηκε  το όνομα του  με την ποιότητα  και πιστεύοντας  στα νέα σχήματα  καθώς  και νέους  ανθρώπους  που  δημιούργησε  τα τελευταία  χρόνια  ότι καλύτερο έχει  να  επιδείξει  η Ευρώπη  προς τον υπόλοιπο  κόσμο καθώς  και σε  αυτήν την ΙΔΙΑ. Ο  OLI ROSCH  ξεκίνησε  με το LABEL ZZO , για να συνεχίσει  ιδρύοντας  την HYPERIUM  την ίδια  σχεδόν χρονιά. Αρχίζει να αλωνίζει  στην κυριολεξία  όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ψάχνοντας και ακούγοντας  διάφορες μπάντες  προκειμένου  να τις βάλει  στο STUDIO αφιερώνοντας όλη την ενέργεια  του και  την ζωή του  στη μουσική  που πίστευε. Τρέχοντας  για όλες τις δουλειές  μόνος του από την αρχή, PROMOSION, MARKETING καθώς και το ψάξιμο των ΤΑΛΕΝΤΩΝ.
Μπαίνοντας στο  MIDEM    αρχίζει να γίνεται χρόνο με το χρόνο  γνωστός  όπου δεν χάνει την ευκαιρία  να  δημιουργήσει  γύρω από την HYPERIUM ένα  γκρουπ  LABELS από    όλο τον κόσμο καθώς  ξεχωρίζοντας  σιγά – σιγά και είδη όπως NEW ALTERNATIVE , ELECTRONIC , DARK WAVE. Αλλα ωστόσο  δίνοντας  και μια  διαφορετική αισθητική  στα εξώφυλλα  και τα  ART  WORK  γενικότερα. Ήταν  ο άνθρωπος  ο οποίος έκανε γνωστούς και ηχογραφούσε πρώτος ονόματα μεγάλα σήμερα  όπως LOVE LIKE  A BLOOD,  ELVIS TOY, LOVE IS COLDER  THAN DEATH, STOA, CALUA Y  NADA  και τόσα αλλα ΓΚΡΟΥΠ  που χρειαζόμαστε  ένα βιβλίο  να τα αναφέρουμε.  Ο  OLI ROSCH    ήταν  ο άνθρωπος ο οποίος  με την  μουσική σειρά  των ’λμπουμ  "HEAVENLY VOICES" έδωσε την "νέα κατηγορία"  με γυναίκες ως επί το πλείστον  στα αιθέρια  ακούσματα  ανοίγοντας  νέες διαστάσεις  στη μουσική  σκηνή του πλανήτη. Ήταν ο άνθρωπος  ο οποίες σκάνε  γνωστή  την PROJECT σε όλο τον κόσμο  εισαγαγωντας στην Ευρώπη  και κάνοντας την διανομή κατόπιν και σε άλλες χώρες εκτός των Η.Π.Α.  που την ήξεραν μετρημένοι στα δάκτυλα και που θα είχε διαλύσει αν δεν ήταν ο  OLI ROSCH.  Ήταν ο άνθρωπος που έκανε  γνωστούς  τους APORTYGMA BERZEK. Αυτος που ξεκίνησε  την STEREO DELUXE  δίνοντας στο κοινό να απολαύσει  όλες τις εκπληκτικές  αυτές μουσικές  των MO’ HORIZONS, MOODORAMA, CZECH, TRIO ELECTRICO, JAFFA   και τόσα αλλα σχήματα  μέσα από την ELECTRONIC A  και το  TRIP-HOP καθώς και  την χαμηλού beat  χορευτική σκηνή.
 Ο OLI ROSCH  ήταν ένας μεγάλος ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ  άνδρας. Ήταν μια τεράστια  μουσική φυσιογνωμία  όπου και αν πέθανε η μουσική του δεν θα ξεχαστεί  αλλα θα είναι η αιτία να τον θυμόμαστε.
THANK YOU OLI FOR ALL THE GOOD VIBES, THANK YOU FOR GIVING US THE SOUND  OF OUR YOUTH, THANK YOU FOR  GIVIN A COMPONION AND FRIEND IN THIS  MUSIC WORLD FOR ALMOST 15 YEARS. WE WILL NOT FORGET.
- Η  HYPERIUM RECORDS  καθώς και η STEREO DELUXE όπως και η PROJECT  (από ΗΠΑ)  εισήχθη στην Ελλάδα με πρώτο προορισμό την πόλη μας από κατάστημα δίσκων και μετά  από αρκετούς μήνες  έγιναν γνωστές ως  εταιρειες στην υπόλοιπη  χώρα.