12122017Τρι
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εικόνες

Το λουλούδι μας δεν είναι για να το μυρίζει μόνο ένας!

Ταξιδέψαμε στα Κύθηρα. Κύθηρα της ομορφιάς και της γαλήνης.  Από την Χώρα μέχρι τον κόλπο του ’γιου    . Από το Νότο στο Βορρά με τις συνεχείς εναλλαγές του τοπίου. ’γρια  μαγεία στο Νότο   έως και έντονο πράσινο στο  Βορρά.
Αφετηρία – βασικός σταθμός μας τα φιλόξενα Φραγκιλιάνικα και από εκεί και πέρα οι διαδρομές συνεχείς και μαγευτικές. Μυλοπόταμος, Καψάλι, Χώρα, Λιβάδι, Αγια Πελαγία, Καραβάς, Πλατιά ’μμος, Ποταμός, Αυλαίμονας , Παλιόπολη, Διακόφτι … 
Μυρίσαμε το άρωμα ενός νησιού το οποίο είναι σε τροχιά τουριστικής ανάπτυξης διατηρώντας όμως το σύνολο των χαρισμάτων τους. Αρμονικά οι επισκέπτες δένονται με την καθημερινότητα του νησιού . Ο επισκέπτης νιώθει δίπλα στον ντόπιο ο οποίος κινείται στους ρυθμούς της καθημερινότητας του χωρίς να ταράζεται από τους επισκέπτες.
Γευτήκαμε τις δημιουργίες του νησιού απολαμβάνοντας αγνά προϊόντα δουλεμένα με μεράκι και οικογενειακή φροντίδα.
Γνωρίσαμε φίλους Κυθηήριους αλλα και φίλους των Κυθήρων οι οποί μας έδειξαν ότι  (παρά τις δυσκολίες ) αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν μια ανάπτυξη φιλική προς αυτόν.
Ταξιδέψαμε με έντονο το χρώμα της Κρήτης. Λίγο η αγριάδα, λίγο τα Χανιώτικα  ΜΜΕ που ακούγονται κανονικά στο νησί, λίγο οι φίλοι Κυθήριοι και μη που συναντήσαμε και είχαν ή έχουν ένα δεσμό με τη Κρήτη και κυρίως στα Χανιά …
Ταξιδέψαμε στα διπλανά μας Κύθηρα και  επιβεβαιώσαμε (για μια ακόμη φορά) τη μαγεία της ελληνικής γης.
 
Υ.Γ.1  Λένε ότι ο Σεπτέμβριος είναι αγαπημένος μήνας για επίσκεψη στα Κύθηρα …
ΥΓ.2  Τεχνικοί λόγοι μεταθέτουν για τον επόμενο μήνα μια πολύ ενδιαφέρουσα  κουβέντα που είχαμε στο νησί  με το γιατρό  Γαβρίλη Ψαρρά.