01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μουσική... Παραμόρφωση

STOA: ZAL

H STOA ήταν  ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά σχήματα της πρώην HYPERIOUM RECORDS, η οποία εταιρεία έχει κλείσει αρκετά πριν τον θάνατό του ιδιοκτήτη της OL ROSCH.
Ως εκ τούτου φρόνιμο θα ήταν να ενημερώσω τους φίλους της HYPERIOUM ότι και τα CD είναι πλέον συλλεκτικά και ήδη φάνηκαν τα πρώτη δείγματα στις "κολεκτοράδικες" λίστες.
Έτσι 7 ½ χρόνια μετά έρχονται οι STOA ξανά μέσω πλέον της ALICE IN... για να εμφανίσουν ένα πολύ "ώριμο" παρών, θαρρείς και όλα αυτά τα χρόνια σχεδίαζαν αυτό το άλμπουμ μετά από αυτή τη δισκογραφική διακοπή τους.
Το ZAL το συγκαταλέγω από τώρα στα 3 πρώτα καλύτερα που άκουσα μέχρι τώρα για το 2002. Περιέχει 11 διαμάντια ανεκτίμητης αξίας με πολύ πιάνο, oboe & cello. Ακόμα και η παραλλαγή του κομματιού των Black tape for a blue girl είναι απίστευτης ακουστικής ομορφιάς.
Τα κομμάτια είναι διαλεγμένα ένα - ένα εφόσον οι στίχοι είναι από: JAMES JOYCE, SAM ROSENTHAL (ιδρυτής της PROJECT), PAUL VERLAINE, WILLIAM SHAKESPEARE, WILLIAM BLAKE, καθώς και δύο άλλων Νορβηγών ποιητών από 1 κομμάτι.
Το CD κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, με ή χωρίς ένθετο στίχων, προτείνοντας αναμφισβήτητα το πρώτο. Ένα ακουστικό Νορβηγικό αριστούργημα.
Φάκελος: Ακουστικό GOTHIC με έντονες επιρροές νεοκλασικής μουσικής.