01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Μανουσέλη

Θλίψη προκαλεί στα Χανιά ο απροσδόκητος θάνατος του Γιώργου Μανουσέλη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2015.
Ο αγαπητός σε όλο τον κόσμο Γιώργος ήταν γνωστός για την πολύ μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική του δράση μέσα από την ΕΛΕΠΑΠ στην οποία ήταν διευθυντής για πολλά χρόνια.
Ο αγώνας και το άγχος του το καθημερινό ήταν πως θα βελτιωθούν οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ, πως τις δύσκολες εποχές της κρίσης θα βρεθούν χρήματα για την πληρωμή του προσωπικού, τη στήριξη των ποικίλων δράσεων του τοπικού παραρτήματος.
Ήταν γεννηθείς του 1970, παντρεμένος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.
Άνθρωπος προοδευτικός, με μεγάλη συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα της πόλης ήταν «το καλύτερο παιδί» όπως έλεγαν όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν.

Ο ίδιος είχε ιδιαίτερη αγάπη και για τη μουσική και ήταν από τους βασικούς συντελεστές του Chania Rock Festival που από το 2002 είχε φέρει ονόματα της ροκ μουσικής στα Χανιά.
Στις 24 Δεκεμβρίου, είχε μιλήσει τελευταία φορά στο ένθετο «Διαδρομές» των «Χανιώτικων Νέων» λέγοντας πως «το κυριότερο πρόβλημά της ΕΛΕΠΑΠ είναι πάντα το οικονομικό. Υπάρχει ένα μόνιμο έλλειμμα καθώς η ΕΛΕΠΑΠ με το να είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός δεν κερδοσκοπεί πάνω στην ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους. Κατά βάση τα έσοδα προέρχονται από το κρατικό τιμολόγιο από τα ασφαλιστικά ταμεία των γονιών». Παράλληλα είχε προσθέσει το΄τε ότι τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν ένα μέρος των εξόδων, ενώ για τις υπόλοιπες ανάγκες αναζητούνται χρήματα από δωρεές, χορηγίες και χρήματα που συγκεντρώνονται από εκδηλώσεις. Πάντως η συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας προς την ΕΛΕΠΑΠ είναι συγκινητική: «Εάν δεν υπήρχε αυτή η ευαισθησία των Χανιωτών, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε».
Ο Γιώργος Μανουσέλης έφυγε ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι πόνοι που τον ενοχλούσαν το τελευταίο διάστημα έγιναν πιο έντονοι κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Σηκώθηκε προκειμένου να πάει στο Νοσοκομείο ωστόσο δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί από το σπίτι καθώς ο πόνος γινόταν εντονότερος. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Η κηδεία του Γιώργου Μανουσέλη θα γίνει την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλέπας. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Αγίας Φωτείνης.

πηγή : Χανιώτικα Νέα

 

Σ.Σ.  Ο Γιώργος υπήρξε συνοδειπόρος στην Πυξίδα για μεγάλο διάστημα. Μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και αγωνίες απλώχερα... Είχα την τύχη να μοιραστώ μαζί του και σκέψεις που δεν ήταν έτοιμος να αποτυπώσει στο χαρτί...

Καλό ταξίδι είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή και απλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την τιμή. Μ.


Στο καφενείο...

Στο Καφενείο πάει ο Βασίλης Παπαστάμος

«Επιτέλους βγήκε ο ήλιος», είπε ο Θανάσης και άρπαξε ένα από τα τραπέζια του σκιερού πεζοδρομίου και το τοποθέτησε εκεί που το έλουζαν ολοκληρωτικά οι ακτίνες του μεσημεριάτικου ήλιου του Απρίλη. 

«Όταν γίνεις ποίημα»

«Όταν γίνεις ποίημα»

                                                   Χανιά 2013

Σχήμα:  17 x 24,5 , Σελ:80, Τιμή: 9 ευρώ

ISBN:  978 - 960 - 98066 - 7 - 1

Εκδόσεις Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης

http://ekdoseis-pek.blogspot.gr/

Το Υπουργείο Παιδείας μας γύρισε 2,500 χρόνια πίσω!

Το Υπουργείο Παιδείας μας γύρισε 2,500 χρόνια πίσω!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρόπουλος

Φέτος τα σχολεία ολόκληρης της χώρας θα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το καταπληκτικό και σπάνιο φαινόμενο μιας μερικής έκλειψης Ηλίου που έπεφτε πολύ βολικά Παρασκευή πρωί στις 10.30 ένα όχι τόσο συχνό φαινόμενο για την Ελλάδα αν αναλογιστεί κανείς ότι μία ολική ηλιακή έκλειψη πάνω από ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό τόπο συμβαίνει μία φορά κάθε 360 χρόνια.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –

Εικόνες του 21ου Αιώνα

Μια συναρπαστική διαδρομή

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια ζωής και γιορτάζει πανηγυρικά την τέχνη του ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας ένα επετειακό αφιέρωμα με ταινίες που χαρακτήρισαν το θεσμό από τη γέννησή του έως σήμερα.

 

2015 Έτος Φωτός

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρόπουλος

Το 2015 εορτάζεται το «Διεθνές Έτος Φωτός και Τεχνολογιών με βάση το Φως». Η επίσημη έναρξη έγινε τον Ιανουάριο με μεγάλη επίσημη εκδήλωση στο Παρίσι, την έδρα της «UNESCO» όπου θα παραβρέθησαν πολλοί διάσημοι φυσικοί και νομπελίστες.

Περιβάλλον Αμφισβήτησης

Γράφει ο Γιάννης Ξ.

Περιβάλλον αμφισβήτης. Το ηχοσύστημα ή το ράδιο έπαιζε κλασσική μουσική γιατί σας είπαν ότι κάνει καλό στο έμβρυο. Γεννήθηκαν.

Και τώρα ΔΟΥΛΕΙΑ !!!

Λίγες ώρες μετά την απόφαση των ελλήνων να εμπιστευτούν την Αριστερά. Ιστορική απόφαση, ιστορική και η ευθύνη. Για πρώτη φορά τα τελευταία περίπου 80 χρόνια ευρωπαϊκή χώρα (και μάλιστα σε ένα υπερσυντηρητικό τοπίο) δίνει την εντολή ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Χιλιάδες ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ έγραψαν με πίστη και αυταπάρνηση την ιστορία τους πιστεύοντας σε αυτή τη στιγμή.

Πολλοί χάθηκαν αλλά τελικά όχι μάταια…

Ιστορική στιγμή για την ελληνική κοινωνία συνολικά και όχι μόνο για τους Αριστερούς. Σαφώς και δεν έγιναν Αριστεροί όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ χθες αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ψήφισαν ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Εμπιστεύτηκαν ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς για να επαναφέρει την κανονικότητα της ζωή του. Εμπιστεύτηκαν την Αριστερά για να ανακόψει την ανθρωπιστική κρίση, να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια τους, να δώσει ΟΡΑΜΑ στην καθημερινότητα του. Να …

 


Κυρίως όμως να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη του !!!


Η οικονομία ήταν και είναι το δύσκολο τοπίο στο οποίο οι εμπειρότατοι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσουν τις μεγάλες μάχες. Δύσκολες μάχες για τις οποίες ο Έλληνας είναι υποψιασμένος σε αντίθεση με τα όσα «οι παπαγάλοι» διακήρυτταν. Ο Έλληνας (στην πλειοψηφία του) δεν ζητά από την κυβέρνηση της Αριστεράς να τον γυρίσει πίσω στο χρόνο εκεί στις καταχρηστικά ευδαίμονες στιγμές. Απλά την σταθεροποίηση της ζωής του θέλει. Την απόδειξη ότι η Αριστερά έχει πραγματικά το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο θα πρέπει να τεκμηριωθεί από την διακυβέρνηση της , αυτό ζητά η ελληνική κοινωνία.


Την απόδειξη ότι Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.


Την απόδειξη ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μπορεί να αποτελέσει την Εθνική δύναμη.
Μια δίκαιη δύναμη που ενώνει και δεν διαιρεί.
Η εντολή του ελληνικού λαού είναι απόλυτη και η ευθύνη βαριά.
Απλά η Αριστερά δεν δικαιούται να αποτύχει!!!
Για τους ανθρώπους και την ιστορία της.
Για τους Έλληνες που την εμπιστεύτηκαν.
Για το μέλλον που διαμορφώνεται!!!


Και τώρα δουλειά!!!


Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Panem et Circenses

Γράφει η Ειρήνη Κίτσου

Συνειδητοποίησα ότι η ανθρώπινη ψυχή τρέφεται με μιζέρια, οπότε είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσο εύστοχο είναι να χειραγωγήσεις έναν λαό ανάλογα με την τροφή του δίνεις.

Φύλλο 125 Οκτώβριος - Νοέμβριος 2014

«Ωχ, μωρέ Παντελή, κάθεσαι κι ακούς το Θανάση και στεναχωριέσαι και σ’ ανεβαίνει η πίεση!» Ο Γιώργης με δυσκολία συγκρατεί τα γέλια του και προσπαθεί να κόψει το λογύδριο του Παντελή. Ο Κώστας κοιτά αμήχανα κι ο Θανάσης γελάει έχοντας ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του την έκφραση το νικητή.  Με το που έφερε τα ούζα ο Παντελής, ο Θανάσης του πέταξε το πείραγμα για το γιό του μεγάλου αρχηγού που θέλει να επιστρέψει κι ο Παντελής «άρπαξε» όπως η βενζίνη απ’ τη σπίθα.

Αγορά και Δημοκρατία

Διαβάζοντας ένα αφιέρωμα με παρόμοιο τίτλο στην Κ.Ε  όπου παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες απόψεις διαφόρων προσωπικοτήτων, κάποια ερωτήματα  γεννήθηκαν.

Βρήκαμε τη διεύθυνση του Γαλαξία μας: Απροσμέτρητου Ουρανού γωνία!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρόπουλος

Βρίσκεται σε μια απόμερη "γειτονιά" ενός τεράστιου σούπερ-σμήνους γαλαξιών, με το χαβανέζικο όνομα "Λανιακέα".

10592887 10152387058322087 2156489620241782919 nΟι αστρονόμοι έχουν πλέον μια καλύτερη εικόνα για τη "διεύθυνση" του Γαλαξία μας, δηλαδή για την ακριβή θέση του στο σύμπαν. Όπως ανακάλυψαν, βρίσκεται σε μια απόμερη "γειτονιά" ενός τεράστιου σούπερ-σμήνους γαλαξιών, άγνωστου μέχρι σήμερα, το οποίο πήρε το χαβανέζικο όνομα "Λανιακέα" (Απροσμέτρητος Ουρανός). Η ονομασία δόθηκε προς τιμή των Πολυνήσιων πλοηγών που χρησιμοποιούσαν τις γνώσεις τους για τον ουρανό, προκειμένου να διασχίζουν τον απέραντο Ειρηνικό ωκεανό.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αστρονόμο Μπρεντ Τούλι του Πανεπιστημίου της Χαβάης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική «χαρτογράφησης» του ουρανού, η οποία συνδυάζει τις αποστάσεις άνω των 8.000 κοντινών γαλαξιών με τις σχετικές μεταξύ τους κινήσεις.

Ο νέος τρισδιάστατος κοσμικός "χάρτης" δείχνει ότι ο Γαλαξίας μας, μαζί με περίπου 100.000 άλλους γαλαξίες, ανήκει στο ίδιο γιγάντιο σμήνος γαλαξιών, που ονομάστηκε Λιανακέα. Το τελευταίο έχει διάμετρο περίπου 520 εκατ. ετών φωτός ή σχεδόν 9,5 τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Μέχρι σήμερα οι αστρονόμοι πίστευαν ότι ο Γαλαξίας μας ανήκε στο μικρότερο υπερ-σμήνος γαλαξιών της Παρθένου, με διάμετρο 100 εκατ. ετών φωτός, το οποίο όμως, σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς, δεν είναι παρά ένα ‘παράρτημα' της Λιανακέα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Γαλαξίας μας στην πραγματικότητα ανήκει σε ένα υπερ-σμήνος γαλαξιών 100 φορές μεγαλύτερο σε όγκο και μάζα από ό,τι πίστευαν έως τώρα.

Με τη Λιανακέα «συνορεύουν» άλλα τεράστια υπερ-σμήνη γαλαξιών, όπως του Περσέα-Ιχθύων (το κοντινότερο στον γαλαξία μας), του Ηρακλή, του Σάπλεϊ, της Κόμης κ.α., τα ακριβή όρια των οποίων δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. «Δεν έχουμε ακόμη δει τα όρια των γειτόνων μας και δεν έχουμε δει τόσο μακριά, ώστε να κατανοήσουμε τι προκαλεί την πλήρη κίνηση του δικού μας γαλαξία», δήλωσε ο Τούλι.

Η ανακάλυψη της Λιανακέα, όπως είπε, «είναι σαν να ανακαλύπτει κανείς για πρώτη φορά ότι η πόλη του στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης χώρας, που συνορεύει με άλλες».

Τα σούπερ-σμήμη γαλαξιών είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες δομές στο σύμπαν. Αποτελούνται από μικρότερες ομάδες γαλαξιών, όπως η δική μας Τοπική Ομάδα, κάθε μία από τις οποίες περιέχει δεκάδες γαλαξίες, καθώς και από επιμέρους σμήνη γαλαξιών, το καθένα από τα οποία περιέχει εκατοντάδες γαλαξιών. Όλοι αυτοί οι γαλαξίες που ανήκουν στην ίδια δομή, είναι δια συνδεμένοι βαρυτικά μεταξύ τους.

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι και η ίδια η Λιανακέα αποτελεί μέρος μιας ακόμη μεγαλύτερης γαλαξιακής δομής, που ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί.

 

Φύλλο 123

-Παντελή πιάσε τρεις μπύρες! Κρύες όμως, αν είναι πάλι ζεστές σαν τις προηγούμενες θα σ’ τις γυρίσω πίσω!

Κρύες ήταν και οι προηγούμενες, αλλά παραγγελία χωρίς πείραγμα καλύτερα να μην την κάνει ο Γιώργης. Είναι και ο τρόπος ο δικός του, όταν θέλει να γυρίσει την κουβέντα εκεί που θέλει. Είναι σα να φορά το αυστηρό, το σοβαρό του ύφος και έτσι οι άλλοι της παρέας θα δώσουν περισσότερη προσοχή σε όσα θα πει!

-       Λοιπόν, πήγα χθες σε μια ομιλία για την οικονομία της χώρας. Οι ομιλητές είπαν τα δικά τους και όλοι μαζί κατέληξαν στο γνωστό : Για να πάψει το βάσανο της χώρας πρέπει να έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία. Μια κυρία από το κοινό αντέδρασε και τους ρώτησε : Ανάπτυξη ακούω και «ήμουν νια και γέρασα», τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να έρθει η ανάπτυξη;

-       Και τι της απάντησαν; Ρώτησε ο Θανάσης προσπαθώντας να βοηθήσει το Γιώργη να ολοκληρώσει αυτό που ήθελε να πει, χωρίς τις σάλτσες που του αρέσει να βάζει στα λόγια του.

-       Τι της απάντησαν! Δεν ξέρεις; Ο ένας είπε ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές, ο άλλος είπε ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων και ο τρίτος να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να επενδύσουν τα ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα. Τα ‘χουμε ακούσει όλα αυτά τόσες φορές που τα ξέρουμε καλύτερα απ’ το «πάτερ ημών». Απάντησε με αγανάκτηση ο Γιώργης και συμπλήρωσε : Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι αφού τις λένε τις λύσεις, γιατί δεν τις κάνουν πράξη να έρθει κι αυτή η ριμάδα η ανάπτυξη! Τι φοβούνται δηλαδή το πολιτικό κόστος; Μα έχουν χάσει ότι ήταν να χάσουν, παρακάτω δεν πάει!

-       Δίκιο έχεις - συναίνεσε ο Θανάσης, περισσότερο για να πάρει τη σκυτάλη του λόγου. Εκείνο που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι γιατί μας έχουν πρήξει με τα ξένα κεφάλαια. Μόνο τα λεφτά που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό να γίνουν επένδυση στη χώρα, λύσαμε το πρόβλημα, αν είναι τόσα όσα λένε ότι είναι!

Ο Παντελής έφερε τις μπύρες και τις άδειασε από το δίσκο κοιτώντας με την άκρη του ματιού του το Γιώργη. Περίμενε κάτι να του πει για να του απαντήσει κατάλληλα, αλλά «εις μάτειν». Ο Γιώργης είχε αλλού το νου του. Δεν είχε ακούσει το Νίκο, που τόση ώρα τους άκουγε αλλά δε μιλούσε.

-       Τι λες εσύ ρε Νικόλα, που χεις διαβάσει και πέντε αράδες παραπάνω; Με την πρόκληση τούτη ο Νίκος έπρεπε να μιλήσει.

-       Ακούτε να σας πω πως το βλέπω εγώ. Στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις, οι βιομηχανίες δηλαδή, από παλιά ή ήταν κρατικές ή ζούσανε με τον ένα ή άλλο τρόπο από το κράτος. Ποτέ δε διαμορφώθηκε μια επιχειρηματική κουλτούρα στους Έλληνες, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί στην Αμερική. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι απελπιστικά λίγοι σε πλήθος ανάμεσα στους λεφτάδες της χώρας. Οι υπόλοιποι λεφτάδες είναι οι δικηγόροι, οι γιατροί, και οι μηχανικοί που κυριαρχούν και μας κυβερνάνε κιόλας. Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να δημιουργηθούν επιχειρήσεις που θα πουλάνε σε μεγάλους πελάτες και θα απασχολούν κόσμο. Και φυσικά δεν εννοώ εμπορικές ή καφενεία.  Για να δημιουργηθούν οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να υπάρχει κάποιος αρχικά να τις χρηματοδοτήσει και  να αγοράσει τα προϊόντα τους, να τις καθοδηγήσει, να έχει φτιάξει τα στελέχη που θα τις πάνε παρακάτω, να έχει διαμορφώσει τους θεσμούς που θα προστατεύσουν την ομαλή λειτουργία τους κι απλά αυτός ο κάποιος δεν υπάρχει… Μέχρι πριν την κρίση αυτό το έκανε το κράτος με πολύ κακό τρόπο. Τώρα που το κράτος αναγκάζεται να υποχωρήσει απ’ όλα αυτά…. Απλά δε δημιουργούνται επιχειρήσεις. Οπότε, όσο στην Ελλάδα τα χοντρά πορτοφόλια είναι σχεδόν μόνο οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί, χαΐρι δε θα δούμε!

Ο Γιώργης κι ο Θανάσης κοιτάχτηκαν με μια ταυτόχρονη κίνηση των ματιών, χωρίς να κουνήσουν τα κεφάλια τους, δεν πολυκατάλαβαν  τι ήθελε να πει ο Νίκος , αλλά και δεν ήθελαν να το συζητήσουν περισσότερο.

-       Ρε σεις τι ματς έχει το βράδυ; Πέταξε περνώντας ο Παντελής, και γρήγορα ένας νέος κύκλος κουβέντας θα ξεκινούσε, μετ ον ήλιο να καίει, τον πλάτανο να δροσίζει και τις μπύρες να ιδρώνουν! 

 

 

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 53ου ΦΚΘ

  ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 53ου ΦΚΘ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2-11 Νοεμβρίου 2012

 Με μια λιτή τελετή ανοίγει αυλαία το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στις 20.30 στην ιστορική έδρα του θεσμού, το Ολύμπιον. Μετά την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, θα προβληθεί η πολυσυζητημένη ταινία Holy Motors του γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ / Leos Carax.

Για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν αποτελεί απλά μια ακόμα πράξη στο μνημονιακό ξεπούλημα. Το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί οργανωμένο σχέδιο να παραδωθεί η ενημέρωση κατά απόλυτο τρόπο στα πλοκάμια της μνημονιακής προπαγάνδας.

Μία ακόμα πραξικοπιματικού τύπου ενέργεια έρχεται να προστεθεί σ΄ένα μακρύ κατάλογο!!! Οι μάσκες πέφτουν και οι ανέξοδες κινήσεις συμπαράσης δεν χωρούν. Όλοι οφείλουμε να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις.

Είτε αντιστεκόμαστε και καταδικάζουμε τις φασίζουσες ενέργειες και την ίδια της τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είτε συνεχίζουμε εμπαίζοντας και ουσιαστικά νομιμοποιόντας αυτές τις ενέργειες με ανέξοδα ψηφίσματα και δηλώσεις "συμπαράστασης".

Όλοι στους δρόμους και στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ για να μην κλείσει ούτε λεπτό το δημόσιο ραδιόφωνο, η δημόσια τηλεόραση.

Οι Άθλιοι

γράφει ο  Νίκος Κοκολάκης

Όλοι μας θέτουμε ερωτήματα για την ζωή. Πάρα πολλοί αφιέρωσαν την ζωή τους σε αυτά τα ερωτήματα , άλλοι πάλι στο από πού πηγάζουν αυτά τα ερωτήματα. Δεν θέλω να αφομοιωθώ σε αυτήν την αναζήτηση .

Τα Ερωτήματα και οι Προτάσεις ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ Των Οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών

Υπάρχει ένα πρωταρχικό κρίσιμο ερώτημα που καθορίζει όλα τα άλλα ερωτήματα που έχουν τεθεί και πρόκειται να τεθούν στη Βουλή για το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας.