01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ Στο Νότο / Νοέμβριος 2008 - φ.73

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

                                                                                                                                          του Τάσου Λειβαδίτη

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.


Εδώ Στο Νότο / Οκτώβριος 2008 - φ.72

Χωρίς Διαβατήριο
 
Είμαστε μια ομάδα από διαφορετικές χώρες που έτυχε αυτό το διάστημα να ζούμε στα Χανιά, άλλοι με διαβατήριο, άλλοι χωρίς. Κοινός παρανομαστής η ανάγκη να προσεγγίσουμε μέσω του θεάτρου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην Ευρώπη.

Είμαστε ξανά εδώ

"Χωριά με Φώτα Ανοιχτά" και για δεύτερο καλοκαίρι είμαστε εδώ!
 
Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Κρύα Βρύση του Δήμου Κολυμβαρίου και δράση γύρω από Γράμματα, Τέχνες, Πολιτισμό ) συνεχίζει σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, με φορείς αλλά και πολλούς φίλους  τον δεύτερο αυτό κύκλο εκδηλώσεων.

Εδώ Στο Νότο / Σεπτέμβριος 2008-φ.71

Άλλο ένα κωμικο-τραγικό επεισόδιο της σειράς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ εξελίχθηκε αυτό τον Αύγουστο. Μια ΔΟΕ η οποία κατά τα φαινόμενα το μόνο που μπορεί και θέλει να διαχειριστεί ουσιαστικά είναι τα ταμία της και μια παρωδία από υπερ-αθλητές της ντόπας. Οι αθλητές που μας προβάλλουν. Οι επιτυχημένοι…!

Εδώ Στο Νότο / Μάιος 2008 - φ.68

 
Η πόλη μας πανέμορφη αλλά συχνά αφιλόξενη. Με τις ευλογίες των αρχών και το θράσος ορισμένων που καταλαμβάνουν κάθε πιθαμής ελεύθερου χώρου. Αναζητάς τους πνεύμονες σου και βρίσκεις τραπεζοκαθίσματα ή εδώδιμα και αποικιακά..! Και επειδή οι άρχοντες ουσιαστικά σιωπούν, ενίοτε και νοικιάζουν, δράση τώρα!

Εδώ Στο Νότο / Ιούλιος-Αύγουστος 2008-φ.70

Τον μήνα που μεσολάβησε από την προηγούμενη επικοινωνία μας ως το πλέον σημαντικό γεγονός στα Χανιά δεν μπορεί παρά να αξιολογηθεί η βομβιστική επίθεση στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ενέργεια που θεωρούμε ότι τόσο καθαυτή όσο και σε συνάρτηση με μια περιρρεουσα ατμόσφαιρα δείχνει νέα ήθη στην πόλη.

Εδώ Στο Νότο / Απρίλιος 2008 - φ.67

Η απαγορευμένη περιοχή
 
"Οι αποκαλύψεις περί ντοπαρίσματος μας φέρνουν στον νου πάντοτε τον Πεσόα που τα έχει πει όλα σε μία φράση: οι αρχαίοι Ελληνες ήταν πρώτοι στον αθλητισμό γιατί ήταν πρώτοι στη φιλοσοφία, στην τέχνη, στο θέατρο, εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι στον αθλητισμό γιατί δεν μπορούμε να είμαστε πρώτοι πουθενά αλλού.

Εδώ Στο Νότο / Ιούνιος 2008 - φ.69

  • Λένε ότι ο νέος Καποδιστρίας είναι καθοδόν. Η πολιτεία σχεδιάζει νέα μεταρρύθμιση η οποία, λέει, θα λύσει μια σειρά από υπάρχοντα προβλήματα κυρίως οικονομικού χαρακτήρα κατά τα λεγόμενα. Και ο ανθρώπινος παράγοντας;

Εδώ Στο Νότο / Μάρτιος 2008 - φ.66

 

   Η άνοιξη αυτή μας  ήρθε από αριστερά! Αυξημένες ελπίδες προς νέους ανθρώπους για αυξημένες ευθύνες. Η κοινωνία στέλνει το μήνυμα, οι αποδέχτες είναι σε ετοιμότητα; Ελπίζουμε.