01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εδώ στο Νότο/ Απρίλιος 2007 - φ.56

 •     Στο κουφάρι ενός πλοίου παλικάρια σφάζονται. Αμέτρητα παράθυρα γεμάτα ειδικούς επί της ναυτιλίας και των κρίσεων της. Το απόλυτο παράλογο επιστημονικοφανών συζητήσεων στα όρια του μεταφυσικού και της συνωμοσιολογίας. Και η πολιτεία το χαβά της.

Έδω Στο Νότο / Μάρτιος 2007 - φ.55

    
Η Άνοιξη είναι εδώ για τα καλά!
 • Δυστυχώς ήρθε χωρίς να έχει διαδεχθεί ένα ομαλό χειμώνα. Οι στάθμες των υδροδεξαμενων παρέμειναν χαμηλά. Το κλίμα έχει αλλάξει λένε οι ειδικοί και αναμένονται δύσκολες περίοδοι στο μέλλον. Χρόνια πριν οι επιστήμονες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά … Όροι όπως περιβάλλον, ποιότητα ζωής, μέλλον του πλανήτη δεν βρίσκουν θέση μπροστά στο εφήμερο κέρδος, μπροστά στην αδιαφορία όλων μας.

Εδώ Στο Νότο / Νοέμβριος 2006-φ.51

        
 Νοέμβρης '90
 
 
Τη μέρα αυτή που διάλεξα
εδώ μπροστά σας να σταθώ
τραγούδια και μισόλογα
στο φως να καταθέσω
        

Εδώ στο Νότο / Φεβρουάριος 2007 - φ.54

 •     Μονάδα νεογνών στα Χανιά. Δυστυχώς ένα από τα σύντομα ανέκδοτα της τελευταίας δεκαετίας. Γονείς και οικογένειες σε συνεχή ταλαιπωρία για να μπορούν αρχές του 21ου αιώνα να παρέχουν σιγουριά υγείας στα βρέφη τους…

Εδώ Στο Νότο / Οκτώβριος 2006 - φ.50

        
Οι Κουμπάροι δίνουν και παίρνουν. Συνήθως παραμονές εκλογών οι κουμπαριές ήταν μια καλή αναφορά για σταυροσυλλογές. Τώρα από τα ιδιαίτερα γραφεία στον ξενώνα του Κορυδαλλού.
 
Λίγο νεράκι παραπάνω έριξε και πνίγηκε άνθρωπος στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι απλά!
 
Τα σχολεία στην αρχή της σχολικής χρονιάς κλείνουν και μάλιστα μεγάλο διάστημα και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει επί της ουσίας. Η μόνη μας ανησυχία είναι που  θα βολέψουμε τα παιδιά μας για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις δουλειές μας. Άραγε γιατί απεργούν;
    

Εδώ στο Νότο / Ιανουάριος 2007 - φ.53

    
 • Υπάρχουν άνθρωποι που εκδίδουν τα παιδιά τους; Ναι και είναι στην διπλανή πόρτα.
 • Η κατάργηση της θανατικής ποινής και η αξία της ήταν και είναι μια από τις κατακτήσεις που είχε η δύση και μάλιστα αναφέρεται σε όλα τα συγγράμματα με υπερηφάνεια. Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για κατ΄εξαίρεση ανάγκη επαναφοράς της. Έτσι γιατί πολλοί σφύριζαν αδιάφορα για τον απαγχονισμό του Σαντάμ.
 • Εδώ Στο Νότο/ Σεπτέμβριος 2006-φ.49

   Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη υπάρχει αυτή η αίσθηση από το αλάτι που ακόμα έχεις πάνω σου αλλά…
   
  Κοσμοσυρροή στα Χανιά και αυτό το καλοκαίρι. Καλό αυτό καταρχήν αλλά προσέχουμε για να έχουμε; Ας το προσέξουμε.
   
  Ευτυχώς  χάθηκε μονό ένας άνθρωπος και κάηκαν λίγες βίλες. Έτσι απλά. Λες και τα περίπου 60.000 που έγιναν στάχτη δεν μετράνε. Πόσο μακριά είμαστε ως κοινωνία, πολιτεία, ΜΜΕ από την αποτίμηση της πραγματικής αξίας των γεγονότων.
   
   

  Εδώ Στο Νότο/ Ιούλιος-Αύγουστος 2006 - φ.48

      
  Τελευταίες μέρες του Ιούλη γράφονται οι γραμμές αυτές. Πάει και αυτός σιγά-σιγά.
   
  Γύρω μου άνθρωποι και κοινωνίες σε πίεση.
   
  Για μια ακόμη φορά η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε Λωρίδα της Κόλασης. Έτσι απλά.