01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Έκθεση Βλάση Κανιάρη

Σπουδαία η έκθεση Βλάση Κανιάρη στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Δημιουργίες του από τη δεκαετία του '50 μέχρι και σήμερα ξεκινούν από το ισόγειο και συνεχίζονται στους δυο ορόφους. Ο επισκέπτης παίρνει το ρόλο του συνδρομητή και από έργο σε έργο, λαμβάνει την "εφημερίδα" του Κανιάρη, με τα πρώτα "τεύχη" να χρονολογούνται από τη δεκαετία του '50. Το ύφος της εφημερίδας διαφορετικό από καιρό σε καιρό, πάντα ανάλογα με τις εξελίξεις της επικαιρότητας.
Είναι δημοσιογραφικό το έργο του Κανιάρη, ο οποίος έχει το παρατηρητικό μάτι του καλού δημοσιογράφου που "σκανάρει" την επικαιρότητα. Δε φλυαρεί όμως  διαφημίζοντας την, αλλά με πολύ έντονα αυστηρή, άρα και επιλεκτική προσέγγιση, χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τα επίσης επίκαιρα και παράλληλα διαχρονικά μέσα, για να "συνοψίσει" το συμπερασματικό έργο του κάθε φορά.

ΚΡΗΤΗ 2006: ΓΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΡΗΤΗ 2006  -  ΓΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρασκευή 1, Σάββατο 2  και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
στο Μεσογειακό Αναπτυξιακό Κέντρο στην  Αγιά Χανίων
Μια Γιορτή που διοργανώνουν
η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Χανίων μαζί με 30 δήμους και κοινότητες, επιμελητήρια, αναπτυξιακούς οργανισμούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού.
Φορέας Υλοποίησης: Αναπτυξιακή Νομού Χανίων.
Τα περίπτερα θα λειτουργούν και τις τρεις  ημέρες από τις  6 το απόγευμα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έκθεση Γιάννη Γαΐτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007 η αναδρομική έκθεση του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Γαΐτη, με τίτλο "Γιάννης Γαΐτης: ένας ανατρεπτικός οραματιστής".

Το Ταμπακαριό του Μιχάλη Πολυχρονάκη

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2006, η έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Μιχάλη Πολυχρονάκη*, με τίτλο "Το Ταμπακαριό", στην αίθουσα τέχνης "Τζάμια – Κρύσταλλα" στα Χανιά.
Αποφεύγοντας το σκόπελο της καταγραφής, ο φωτογράφος μας ταξιδεύει σε χώρους ταυτόχρονα σκοτεινούς και φωτεινούς και μέσα από χρόνους ταυτόχρονα μακρινούς και κοντινούς, μας ξεναγεί στο βυθό του δικού του, ταυτόχρονα οικείου και άγνωστου σύμπαντος.

παραδοσιακα επαγγελματα επιστολη δευτεροβαθμια

Προς
Διευθυντές Σχολείων  Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης
Χανιά, 03/03/2008
Α.Π.
Αγαπητοί Εκπαιδευτκοί,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και την Μηνιαία Εφημερίδα "Πυξίδα Της Πόλης", οργανώνει τις εκδηλώσεις με τίτλο "Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται και στα Χανιά".

Καραβιές Προσφύγων - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 3/11
21:00 Έναρξη εκδηλώσεων με έκθεση φωτογραφίας και προβολή slides με θέμα τους πρόσφυγες
Σάββατο 4/11
20:30 Συζήτηση:             Σύνορα – Στρατόπεδα κράτησης και κινήματα
§     Παναγιώτα Μανιού, Γιώργος Μανιάτης
Μέλη του Δικτύου κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών Αθήνας
Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμανταίρ.
Κυριακή 5/11
18:00 Κατάθεση εμπειριών ανήλικων προσφύγων από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται
στο πρότυπο κέντρο της μονάδας Ανωγείων.
21:00 Προβολή ταινίας: "In this world" (2002). του Michael Winterbottom, 88’
Η διαδρομή δύο νεαρών Αφγανών προσφύγων προς τη δύση…

παραδοσιακα χανιωτικα επαγγελματα επιστολη πρωτοβαθμια

Προς
Διευθυντές Σχολείων  Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης
Χανιά, 03/03/2008
Α.Π.
Αγαπητοί Εκπαιδευτκοί
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και την Μηνιαία Εφημερίδα "Πυξίδα Της Πόλης", οργανώνει τις εκδηλώσεις με τίτλο "Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται και στα Χανιά".
Με αφορμή τις φωτογραφίες του Χανιώτη δημοσιογράφου – ερευνητή Μιχάλη Γρηγοράκη, από το αρχείο των "Χανιώτικων Νέων", καθώς και τις φωτογραφίες του φωτογράφου Θεοφάνη Μανουσάκη επιχειρείται ένα ταξίδι στον τόπο και τον χρόνο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον κόσμο των επαγγελμάτων.  Εβδομήντα οκτώ φωτογραφίες και είκοσι τέσσερα ντοκιμαντέρ καταγραφής αποδίδουν "Εικόνες από Επαγγέλματα και Δραστηριότητες που Χάνονται και στα Χανιά".

TONINO CAROTONE

Η Mojo Productions σας προσκαλεί στη πιο δροσερή συναυλία του καλοκαιριού, με πρωταγωνιστή τον "καυτό" Tonino Carotone. Το dancefloor θα ζεστάνουν δύο από τις σημαντικότερες μπάντες/κολλεκτίβες της πραγματικής ελληνικής μουσικής σκηνής: οι One Drop και οι Biri Biri.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2007 | Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Χάρτινες Συναντήσεις

Η γιορτή των κόμικς για 7η χρονιά στα Χανιά
Εφτά χρόνια συνεργασίας, εφτά χρόνια κόμικς, εφτά χρόνια στον όμορφο αυτό κόσμο..!
Πέρασαν κιόλας εφτά χρόνια με την όμορφη αυτή γιορτή των κόμικς να βρίσκει φιλόξενη στέγη στα Χανιά. Αρχικά μόνο τα εργα από τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Νέων Ταλέντων και Νέων Καλλιτεχνών του "9" της Ελευθεροτυπίας και στη συνέχεια και με κόμικς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Νέων Ταλέντων του μεγάλου, παγκόσμιου Φεστιβάλ κόμικς της 
Ανγκουλέμ.