01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Ξαναγυρίζοντας στα θρανία

Σε κάθε κοινωνία, πόσο μάλλον στη σημερινή κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας, ο κάθε πολίτης θα πρέπει σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής του να μπορεί να αποκτά νέες γνώσεις και δεξιότητες ή να αναβαθμίζει υπάρχουσες.

Εκπαίδευση Ενηλίκων

Στην εκπαίδευση ενηλίκων αποδίδονται όλες εκείνες οι οργανωμένες μαθησιακές δραστηριότητες που αφορούν ενηλίκους ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνουν την ανθρωπιστική κατεύθυνση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτό.

Μάθηση e-Μάθηση / Σεπτέμβριος 2007-φ.60

    Καλοκαίρι κι αυτό! Από την αρχή του μέχρι το 15αύγουστο σενάρια επί σεναρίων και αξιολόγηση υποθετικών ειδήσεων για να αποφασίσεις και να καταστρώσεις θεωρητικά τις επαγγελματικές κινήσεις της επόμενης χρονιάς.

Δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και στη ζωή

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ 30 ΜΑΘΗΤΕΣ

Του Νικολάου Σοφ. Βερναδάκη*

Ο πιο καλός ο μαθητής είναι πάνω από... τριάντα

Μια δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν... Γι' αυτούς που γύρισαν τις πλάτες τους στο σχολείο γιατί τους προκαλούσε οργή και απογοήτευση. Όσοι εγκατέλειψαν την υποχρεωτική εκπαίδευση τότε, μπορούν σήμερα να ξαναπροσπαθήσουν σ' ένα σχολείο διαφορετικό.

Μάθηση e-Μάθηση/Ιούλιος-Αύγουστος 2007-φ.59

        
Γελάσαμε πολύ με τη γυναίκα μου όταν είδαμε την τελευταία διαφήμιση συνδέσεων ADSL, που δείχνει μια κόρη να εξομολογείται στον πατέρα της τα προβλήματα (σύνδεσης) που την κρατούν στεναχωρημένη στο κρεβάτι. Η ατάκα του μεσήλικα πατέρα "στη μάνα σου το ‘πες;" είναι απίστευτη! Φανερώνει σε όλο του το μεγαλείο το σημερινό χάσμα των γενεών σε ότι αφορά την τεχνολογία.
"Ευτυχώς που η σχέση μας με τους υπολογιστές είναι αρκετά καλή", ξεκίνησα να λέω στη γυναίκα μου, "και δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα με τους γιούς μας. Βέβαια είναι ακόμη στην πρώτη δημοτικού αλλά δεν έχει να κάνει, πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα σε δέκα χρόνια από τώρα; Λίγο ως πολύ τα ίδια θα είναι."

Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού

Η 26η Σύνοδος της UNESCO καθιέρωσε την 5η Οκτωβρίου ως "Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού" με στόχο να προβάλει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου τη σημασία του έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί για την ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών, για την ατομική και συλλογική πρόοδο και ευημερία καθώς και την πολύτιμη προσφορά τους στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Μάθηση e-Μάθηση / Ιούνιος 2007 - φ.58

    Θέλω να σας πω μια ιστορία. Πριν περίπου 18 χρόνια, το 1989 νομίζω, Οκτώβριος, μόλις που είχε τελειώσει η Infosystem στη Θεσσαλονίκη. Ο φίλος μου ο Δάνος (και μετέπειτα κουμπάρος μου –Κουμπάρος και Θεσσαλονίκη επικίνδυνος συνδιασμός) έρχεται στη σχολή με ένα υπερ-υπεροπτικό ύφος και μας ανακοινώνει: "Μάγκες αγόρασα ΤΟ μηχάνημα. Ένα tulip 286 με 20 ΜΒ δίσκο. ΠΩΣ θα γεμίσει αυτός ο δίσκος; μου λέτε; Δε θα γεμίσει ΠΟΤΕ!".

Φύλλο 126 Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2015

“Παντελή, καφέ και σβέλτα… έχουμε και δουλειές…” Ο νευριασμένος τόνος στη φωνή του Γιάννη δεν άφηνε περιθώρια αργοπορίας. Βιαζόταν και ήταν φως φανάρι! Παρήγγειλε πριν ακόμα καθίσει, στην καρέκλα που του πρότεινε ο Κωστής

Μάθηση e-μάθηση / Μάιος 2007-φ.57

        
Πριν λίγες μέρες, σε μια Κυριακάτικη εξόρμηση βρέθηκα με την οικογένειά μου και τους φίλους μου στο χωριό "Σαμωνάς" στα βουνά του Αποκώρωνα. Φιλόξενοι άνθρωποι, καταπληκτική θέα, περίσσια φυσική ομορφιά, άσβεστη παράδοση, και καλό κρασί συνθέτουν ένα μίγμα που σε κάνει να νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη λύπη για τη Δευτέρα που έπεται, και που θα σε αναγκάσει να επιστρέψεις στην γκρίζα και τρελή καθημερινότητα.