11242017Παρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μάθηση e-Μάθηση / Απρίλιος 2007-φ.56

    Δεν γράφω συχνά για ταξιδιωτικές εμπειρίες αλλά στο πρόσφατο  ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, συνέβησαν πράγματα που δημιούργησαν σκέψεις τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Η μητέρα μου, λοιπόν, είχε ένα επεισόδιο με την καρδιά της και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις μέρες στο Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. της περιοχής Με την έξοδό της, της δόθηκε νέα φαρμακευτική αγωγή και της ζητήθηκε να επισκεφθεί ξανά τον θεράπων ιατρό μετά από δεκαπέντε ημέρες.

Μάθηση e-Μάθηση / Μάρτιος 2007-φ.55

    
"Το 20% του κόστους παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών (έως τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο πολιτισμού της Γαλλίας, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή τους στη χώρα, αναγνωρίζοντας την πολιτισμική τους αξία. Δεκαπέντε εκατομμύρια Γάλλοι παίζουν συχνά βιντεοπαιχνίδια, για τη δημιουργία των οποίων αξιοποιούν το ταλέντο τους στη συγγραφή, στη σκηνοθεσία, στα γραφικά και στη μουσική πολλοί καλλιτέχνες. Η πρόταση του Υπουργείου που περιλαμβάνει και εκπτώσεις φόρου στις εταιρίες ανάπτυξης μελετάται ήδη από την Ευρωπαϊκή Ένωση."
RAM,τ. 121(σελ. 24), Μάρτιος 2007

Μάθηση e-Μάθηση / Νοέμβριος 2006-φ.51

    Μόλις τέλειωσε στην τηλεόραση η ταινία High Fidelity. Την έχω δει 15 φορές, από την πρώτη φορά που την είδα στον κινηματογράφο και κάθε φορά που την βλέπω ξανά, η απόλαυση λίγο απέχει από την πρώτη... Κάθε φορά βρίσκω και ένα λόγο να τη συνδέσω με τη ζωή μου και όλα όσα με απασχολούν εκείνη την περίοδο. Αυτή τη φορά ίσως ήταν η ανάγκη να αλλάξει στο μυαλό μου η σκέψη από διάφορα σοβαρά που συμβαίνουν τις μέρες αυτές. Απεργίες εκπαιδευτικών, αναθεώρηση συντάγματος, εκλογές και άλλα τέτοια.

Μάθηση e-Μάθηση / Φεβρουάριος 2007 - φ.54

    Η είδηση που απασχολεί όλους όσους χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες των προσωπικών υπολογιστών είναι η κυκλοφορία των νέων windows. Vista το όνομά τους και ήδη βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων.

Μάθηση e-Μάθηση / Οκτώβριος 2006 -φ.50

    Με αφορμή το σχόλιο του προηγούμενου μήνα, σχετικά με την επιμόρφωση στα νέα βιβλία, φίλοι που δραστηριοποιούνται έξω από το χώρο της εκπαίδευσης, μου παραπονέθηκαν. "Δεν παίζεστε εσείς οι εκπαιδευτικοί... σε ότι κι αν γίνει παράπονα έχετε...". Όχι! Απλά όταν βλέπουμε κάτι στραβό το τονίζουμε.

Μάθηση e-Μάθηση / Ιανουάριος 2007-φ.53

        Τον τελευταίο καιρό πολλές συζητήσεις έχουν γίνει γύρω από τη χρήση κάμερας βιντεοσκόπησης στο χώρο του σχολείου. Η μη οριοθέτηση με νομικό πλαίσιο της χρήσης είτε από μαθητές είτε από εκπαιδευτικούς είτε από τη διεύθυνση του σχολείου δημιουργεί προβλήματα. Η χωρίς όρια χρήση από τους μαθητές έφερε αποτελέσματα που τρομάζουν τον καθ’ ένα, δείγμα των οποίων παρακολουθήσαμε στην περίπτωση της Αμάρυνθου Ευβοίας.

Μάθηση e-μάθηση/Σεπτέμβριος 2006-φ.49

    Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει κάθε Αύγουστο. Σε ότι κι αν κάνω, ότι κι αν σκεφτώ, υπάρχει πάντα μια σκιά. Ο Σεπτέμβριος. Η προσμονή της αρχής, της συνάντησης, της ετοιμασίας για τη νέα χρονιά. Όπως ο αθλητής στην εκκίνηση της κούρσας που περιμένει τον πυροβολισμό του αφέτη, ή ο μαθητής πριν την πρώτη σχολική μέρα που αγωνιά για το ποιούς από τους φίλους του θα συναντήσει ξανά, ή τέλος ο ταξιδιώτης που μια μέρα πριν το ταξίδι δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το περιεχόμενο της βαλίτσας του.

Μάθηση e-Μάθηση / Δεκέμβριος 2006 - φ.52

    Τα πακέτα ADSL έχουν γίνει αρκετά προσιτά σε τιμές (όχι φυσικά όσο θα έπρεπε ή καλύτερα όχι όσο στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) και όλοι λίγο ως πολύ σκέφτονται την μετατροπή της τηλεφωνικής τους γραμμής σε γραμμή "γρήγορου διαδικτύου".

Μάθηση - e-Μάθηση / Ιούλιος-Αύγουστος 2006-φ.48

    
Είναι ωραία η θάλασσα! Όχι μόνο "γιατί κινείται πάντα" αλλά και γιατί με μια βουτιά σε κάνει να νιώθεις ότι όλα αρχίζουν απ’ την αρχή! Σε ελαφρώνει, και  σε καθαρίζει από σκοτούρες και άγχη. Σε ετοιμάζει, θαρρείς, για όλες εκείνες τις χαλαρές κουβέντες της παρέας στην παραλία, αμέσως μετά τη βουτιά.
Αμέσως μετά τη βουτιά λοιπόν, φίλος που διάβαζε στην εφημερίδα τα χάλια των "Νέων Τεχνολογιών" στην Ελλάδα, δυσανασχέτησε: