01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

«Γυναίκες που γίναν ένα με τη γη», Πανέθημος

wΤην  πλατεία στο χωριό Πανέθημος  άγγιξε η θεατρική μαγεία το φετινό καλοκαίρι ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος  του χωριού, αν και πενθεί  ένα από τα πιο δραστήρια  μέλη του, έκανε τη διαφορά.


Φύλλο 123

18 και 25 Μαΐου 2014. Ημέρες εκλογών. Ημέρες γιορτής του λαού .Ημέρες που ο λαός αποφασίζει για τη διαχείριση του παρόντος αλλά και του μέλλοντός του. Αποφασίζει για το ποιος άρα και με ποιους τρόπους θα βελτιώσει την καθεμέρα του.

Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για γιορτή της δημοκρατίας .Θα φανταζόταν επίσης ότι οι δρόμοι θα έσφιζαν από ζωή ,κουβέντες και χαμόγελα ελπίδας. Ούσα εκλογική αντιπρόσωπος ξύπνησα νωρίς ,φόρεσα τα καλά μου και στις 7 π.μ παρουσιάστηκα στο εκλογικό τμήμα .

Φύλλο 117 Ιούνιος - Ιούλιος 2013

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τότε που όλη η οικογένεια πήραμε την απόφαση να αφήσουμε την πρωτεύουσα και τα θέλγητρά της και να ζήσουμε κοντά στη φύση .Ήρθαμε στη Ρόδο .Το νησί των ιπποτών .Το βαρύ πυροβολικό του τουρισμού . Δεν είναι τυχαίο, πως τώρα στα εθνικά δύσκολα , τρεις σμαραγδένιες παραλίες του νησιού παζαρεύονται προς αξιοποίηση…Η ώρα της επιστροφής είναι νομοτελειακά απολογιστική.

Φύλλο 120 - Δεκέμβριος 2013

Κάποτε ήταν μια γραφική εικόνα .Εγώ την έζησα με τη γιαγιά μου .Ένα μαγκάλι βαμμένο με ασημομπογιά ,η γιαγιά λιγομίλητη να πλέκει και να τα βάζει με τον εαυτό της που πάλι έχασε τα «κουκιά» .

Φύλλο 115 Φεβρουάριος - Μάρτιος 2013

Καρναβαλικά όλα γύρω .Μασκαρέματα και χοροί .Να ‘ναι η ζωή τόσο ξετσίπωτη ποιος το περίμενε ; Φοράει μάσκες και φτερά και γυρνά στους δρόμους .Γυρεύει και το χειροκρότημα … Γυρεύει δανικά ,εγώ τα λέω δεκανίκια ,για να αντέξει τον εαυτό της .Γυρεύει μασκαράδες για να σύρουν το χορό .

Η Μακρόνησος περιμένει…

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2013 .  Το πρόβλημα της εξουσίας φαίνεται να μην είναι η αριστερά . Η εικόνα των σχολείων είναι να τη λυπάσαι μα η εικόνα της εξουσίας είναι να τη φοβάσαι. Μακρόνησος .

Φύλλο 114 Δεκέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013

Τι καλά χριστούγεννα να πω που θαρρώ πως μόνο οι γαλοπούλες θα το εννοούν εφέτος. Ο εφιάλτης του γεμίσματος με κάστανα, σταφίδες και ρυζάκι θα ενοχλήσει λιγοστές από δαύτες λόγω οικονομικής στένεψης!

Φύλλο 118 Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2013

Η επιστροφή ταυτίζεται συνήθως με την Ιθάκη .Έτσι μάθαμε στην Οδύσσεια .

Εκείνος ο ταλαίπωρος  πανούργος Έλληνας , ο Οδυσσέας , αφού έζησε τη δίνη του Τρωικού και απέδειξε την ευφυία της ράτσας μας γύρισε στην πατρίδα .

Φύλλο 113 / Οκτώβριος - Νοέμβριος 2012

Είναι ο θυμός .Είναι που κάποιες ώρες κλονίζεται η ψυχή . Είναι η απογοήτευση .Είναι αυτό το «τι κάνετε ;» « προσπαθούμε» .Είναι η οργή .