12122017Τρι
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Οκτώβριος 2008-φ.72

Είναι λογικό κάθε νέα αρχή να δημιουργεί προσδοκίες. Είναι παράλογο να κάνεις ξανά και ξανά την ίδια αρχή και να εξακολουθείς να έχεις προσδοκίες. Ο Γερουσιαστής Ομπάμα κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών και θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Νοέμβριος 2008 - φ.73

Κάποτε οι Ντάλτον αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο. Ότι το να δραπετεύουν μετά κόπων και βασάνων κάθε λίγο και λιγάκι για να τους ξαναγυρίσει την επόμενη μέρα στη φυλακή ο Λούκι Λουκ δεν είναι λύση. Κάποιος άλλος τρόπος έπρεπε να βρεθεί για να κερδίσουν, αλλά και να διατηρήσουν την ελευθερία τους.

Μάρτιος 2009 - φ.77

Δεν ξέρω πως ακριβώς να σου πω αυτά που θέλω… υποθέτω ότι η θέση μου απαιτεί να σε καθησυχάσω και να σε νανουρίσω με λόγια παρήγορα και τρυφερά. Ξέχνα το. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να μιλάω με σιγανή, ήρεμη φωνή για πράγματα δυσοίωνα και ανησυχητικά.

Δεκέμβριος 2008 - φ.74

Remember, remember
the 6th of December…
"Καλησπέρα Λονδίνο.
Καταρχήν με συγχωρείτε για τη διακοπή. Κι εγώ, όπως πολλοί από εσάς, εκτιμώ την καθημερινότητά μας, την ασφάλεια των οικείων πραγμάτων, την ηρεμία της ρουτίνας. Το απολαμβάνω όσο κι εσείς. Μα, στο πλαίσιο της ανάμνησης των γεγονότων του παρελθόντος που συνήθως συνδέονται με το θάνατο κάποιου σημαντικού ανθρώπου ή το τέλος ενός αιματηρού αγώνα και γιορτάζονται με ημέρα αργίας, σκέφτηκα να ξεχωρίσουμε τη μέρα της 6ης Δεκεμβρίου, μέρα που δυστυχώς δεν θυμόμαστε πια, να μου αφιερώσετε λίγο χρόνο για να με ακούσετε.

Απρίλιος 2009 - φ.78

Κάθε Πάσχα, μαζί με τις ίδιες τηλεοπτικές σειρές και τα κουλουράκια, μου ξανάρχεται στο μυαλό το Jesus Christ Superstar, η ροκ όπερα του Andrew Lloyd Webber, λόγω της συνάφειάς της με τη θεματολογία των ημερών, αλλά και για τη διαφορετική οπτική απ’ την οποία βλέπει τα Πάθη και τις σκέψεις και τα συναισθήματα που αυτή γεννά.

Ιανουάριος 2009 -φ.75

-         Το δέντρο στο Σύνταγμα δεν το ‘καψε το χιόνι … αυτό είναι γνωστό. Διεθνής κατακραυγή ξεσηκώθηκε για τους αδίστακτους εμπρηστές (αλήθεια πως είναι ένας διστακτικός εμπρηστής; Προσπαθώ να φέρω την εικόνα στο μυαλό μου αλλά δε μου βγαίνει). Γιατί καλά να καίγονται η Πελοπόννησος, η Αττική, η Χαλκιδική κι όλη η υπόλοιπη Ελλάδα μαζί με τους κατοίκους της. Όταν όμως καίγεται το δέντρο του Δημάρχου η οργή γίνεται ποτάμι και ξεχειλίζει. Ας κερδίσουμε τουλάχιστον τη γιουροβίζιον να αποκατασταθεί το κύρος της χώρας.

Η Συνωμοσία Του Θορύβου

Οι αμερικανικές εταιρείες και τα δίκτυα ψυχαγωγίας διαπίστωσαν κάποια στιγμή ότι οι δοκιμασμένες συνταγές του παρελθόντος δεν απέδιδαν πια κι έτσι αποφάσισαν να στραφούν σε άλλους δρόμους.
Η διαφοροποίηση αυτή παρουσιάστηκε στην τηλεόραση με αρκετές σειρές νέας γενιάς, που δεν περιορίζονται στα κλισέ του χιούμορ και της δράσης που μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσαν στα μεγάλα δίκτυα των ΗΠΑ.

Φεβρουάριος 2009 - φ.76

Σκηνή της καθημερινότητας: μια παρέα μπαίνει ένα βράδυ σ’ ένα μπαρ να πιει τα ποτά της και ν’ ακούσει μουσική. Το μαγαζί παίζει αυτό το είδος που αποκαλείται all time classics ή διαφορετικά "αν δεν τα ‘χεις ακούσει έστω και μία φορά στη ζωή σου μάλλον ζούσες σε άλλο πλανήτη μέχρι σήμερα".

Ιούνιος 2009 - φ.80

Η ελπίδα μπορεί να πεθαίνει τελευταία, αλλά πεθαίνει. Κάθεσαι και κοιτάς μια μπάντα να παίζει ένα τραγούδι που μιλάει για το καλοκαίρι και τις χαρές του και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει πως είναι το καλοκαίρι, οι χαρές του, ακόμη και η γεύση της παγωμένης μπύρας. Τότε είναι η στιγμή που αρχίζεις ν’ αναρωτιέσαι σε πιο ακριβώς χρονικό σημείο πέρασες την πύλη που γράφει "όσοι εισέρχεστε αφήστε πίσω κάθε ελπίδα".