01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Ιούλιος-Αύγουστος 2009 - φ.81

Η διαφήμιση είναι το κεντρί που περιέχει το τοξικό δηλητήριο της αγοράς. Το ξέρω ότι δεν είναι καινούριο αυτό αλλά καλό είναι να το επαναλαμβάνουμε που και που για να μην ξεχνιόμαστε.


Σεπτέμβριος 2009 - φ.82

Μετά από δύο χρόνια αποχής για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου, ξαναμπήκα σε κινηματογραφική αίθουσα. Το "εμπάργκο" έσπασε προς τιμήν του Κουέντιν Ταραντίνο. Το "Inglorious basterds", η τελευταία του ταινία, ήταν πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη πριν ακόμη βγει στα σινεμά, όπως άλλωστε και οι περισσότερες προηγούμενες.

Νοέμβριος 2009 - φ.84

Σε ιδιαίτερα φορτισμένες συνθήκες διάβαζα το βιβλίο του Τζο ΜακΓκίνις "Τα δοκάρια του Καστέλ ντι Σάνγκρο" των εκδόσεων Μεταίχμιο. Μπορεί να ήταν η γενικότερη κατάστασή μου υπεύθυνη, αλλά το βρήκα εξαιρετικά τρυφερό και ανθρώπινο. Το θέμα προσφιλές και οικείο: ένας Αμερικανός ανακαλύπτει τη χαρά του ποδοσφαίρου και περιγράφει τις εμπειρίες του από το πώς βιώνουν οι Ευρωπαίοι, αλλά και ο ίδιος τη μαγεία του.

Οκτώβριος 2009 - φ.83

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πέθανε ο Μάρεκ Έντελμαν. Πρόκειται για έναν από τους ηγέτες και ελάχιστους επιζώντες της εξέγερσης του γκέτο της Βαρσοβίας το 1943. Ο Έντελμαν, έχοντας χάσει σε μικρή ηλικία και τους δύο γονείς του, γνώρισε την καταπίεση και τον εξευτελισμό που επέβαλαν στους εβραίους της Βαρσοβίας οι Ναζί από την κατάληψη της πόλης το 1939.