01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φύλλο 112 Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012

Μια θάλασσα γαλάζια κείτεται εκατό μέτρα από το σπίτι μου .Μια σειρά αλμυρίκια χαρίζει σκιά στην παρέα μας, που αγαπά τη θάλασσα, και γίνεται απάγκιο στη μοναξιά ανθρώπων από μακρινές γωνιές της γης που γύρεψαν την ελπίδα σ’αυτή την ελληνική γωνιά .Αφήνουν τα ποδήλατα παρέκει και αγναντεύουν με τις ώρες το ηλιοβασίλεμα .Ακόμα και οι ρίζες από τα δέντρα ετούτα τολμούν να σηκώνουν κεφάλι. Δεν ξέρω τι γυρεύουν .


Φύλλο 111 - Ιούνιος - Ιούλιος 2012

Είναι που ώρες- ώρες που απελπίζομαι … Με συνοδεύει αυτές τις μέρες το «why» που μου απάντησαν δυο ξένοι από το Ισραήλ ,όταν τους απάντησα στην ερώτηση : τι έγινε με τις εκλογές στην Ελλάδα .

Φύλλο 107 - Δεκέμβριος 2011

Η ευμάρεια είχε στομώσει τη σκέψη μας. Κάθε φωνή που προκαλούσε σκέψεις βίωνε το περιθώριο ή και τον περίγελο. Έμοιαζε με υπαρξιακή θεωρητική και ανώφελη αναζήτηση.

Φύλλο 110 - Απρίλιος - Μαίος 2012

Κάποιοι κρυφά τον λέγανε Επαναστάτη , άλλοι τον λέγανε «μικρό»,

Ιούδα όλοι τον φωνάζαν .

Οι «επαναστατημένοι μικροί» των καιρών ακούνε στ’όνομά του.

Φύλλο 105 - Οκτώβριος 2011

Ο Ηλίας παρακαλεί, έχει βγάλει στο σφυρί το μαγαζί και το δύο χρόνων σπίτι του.

Παρακαλεί η Τράπεζα να του πάρει το σπίτι να ησυχάσει .Μα εκείνη δεν το παίρνει …θέλει να ροκανίζει την ψυχή και το μυαλό του σιγά – σιγά .

Φύλλο 109 - Μάρτιος 2012

Μια φωνή και ένας ήχος θα ορίζουν  κάθε μου σκέψη αυτή τη δίσεκτη χρονιά. Η αυτοδημιούργητη φίλη μου, η Κατερίνα, να μου λέει στο τηλέφωνο «καταστράφηκα οικονομικά , απέλυσα έντεκα υπαλλήλους και αδυνατώ να συνεχίσω» και εκείνο το παράξενο τοκ- τοκ  που με ξύπναγε κάθε πρωί έξω απ’το σπίτι μου στην Αθήνα.

Φύλλο 104 - Σεπτέμβριος 2011

Στο  δημοτικό είχα καλούς δασκάλους .Θυμάμαι πως μας μάθαιναν την ιστορία της Κρήτης .Ήμουν περήφανη για πολλές γωνιές του νησιού .Στη Σπιναλόγκα είχα μάθει πως πήγαιναν τους λεπρούς .

Φύλλο 108 - Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2012

Αντιλαμβάνομαι  τη φθορά της γλώσσας ,δηλαδή τη σκόπιμη αλλοίωσή της . «Δεν είναι πρόβλημα η εφεδρία αλλά η ανεργία» ή «δεν πρόκειται για απόλυση αλλά για μη εθελούσια έξοδο» και μου Ερχεται στο νου ο  Θουκυδίδης .Αντιλαμβάνομαι το διασυρμό της Δημοκρατίας και μου  Ερχεται στο νου ο Ισοκράτης .

Φύλλο 103 - Ιούλιος - Αύγουστος 2011

«Ιδιωτική περιουσία του δημοσίου» …Ζόγκ!!!;;;;

Η Ελλάδα των μικρών Ελλήνων. 1% .Η Ελλάδα του κυρίου Νίκου που έζησε όλη τη ζωή του στην Αυστραλία και τα τελευταία χρόνια επέλεξε να κάνει εκείνο που του λέει η καρδιά του .