01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φασκόμηλο Με Μέλι / Νοέμβριος 2009 - φ.84

Μοιάζει με γόρδιο δεσμό ετούτο το γουβέρνο. Όπου κι αν ακουμπήσει κανείς βρίσκει κόμπους.Κόμπους εδώ,κόμπους εκεί. Κόμπους  άλυτους  ή κόμπους που μοιάζουν άλυτοι και ο Μέγας Αλέξανδρος απών. Και εγώ που "από παιδί στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές" αναρωτιέμαι αν όλα είναι έτσι ή μου φαίνονται πως έτσι είναι.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Οκτώβριος 2009 -φ.83

4 Οκτώβρη.
Κάτι από μέλι έχουν οι εξελίξεις.Η ασχήμια της κορυφής αντικαταστάθηκε από την ομορφιά μιας μεγάλης υπόσχεσης που λέγεται "ελπίδα".

Φασκόμηλο Με Μέλι / Μάιος 2009 - φ.79

Ο νέος  νόμος για το κάπνισμα απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είμαστε λαός βαθιάς περίσκεψης …

Πολλοί νέοι θεωρούν για παράδειγμα ότι  με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους  χώρους  τίθεται θέμα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Φασκόμηλο Με Μέλι - Σεπτέμβριος 2009 - φ.82

Γράφω αυτό το κείμενο  μετά από ολοήμερη εκδρομή στην παραλία  Αγάθη της Ρόδου. Μετά από τόσο μέλι συγχωρήστε μου λίγο φασκόμηλο. ‘Ενας  ποιητής έγραφε πως ο Θεός έφτιαξε την εξοχή και ο άνθρωπος  την πόλη,άποψη που επιβεβαιώνει το μεγαλείου του πρώτου και τη μικρότητα του δεύτερου.Άποψη που επιβεβαιώνει πόσο μοναχό και φοβιΓράφω αυτό το κείμενο  μετά από ολοήμερη εκδρομή στην παραλία  Αγάθη της Ρόδου. Μετά από τόσο μέλι συγχωρήστε μου λίγο φασκόμηλο.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Απρίλιος 2009 - φ.78

"Ό,τι θυσία και να κάνει κανένας για τον άνθρωπο μικρή φαίνεται.Με ιδρώτα και αίμα κερδίζεται η προκοπή, σταγόνα τη σταγόνα.Κι εκειδά που λες " Τ’ανοίξανε  οι άνθρωποι τα γκαβά τους, θα κινηθούνε". Πάλι κάνουνε πίσω. Μερικοί  τότες  χάνουν το κουράγιο τους.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιούλιος - Αύγουστος 2009 - φ 81

Ρόδος.Μέλι.Ανεβαίνοντας κάποιος στη Φιλέρημο  και αφού περπατήσει  την οδό του Μαρτυρίου  θα βρεθεί στο σταυρό,που θεάται χιλιόμετρα μακριά, έμβλημα χριστιανοσύνης, αγάπης και ελευθερίας.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Φεβρουάριος 2009 - φ.76

Σας έγραφα και σας γράφω στον απόηχο της οικονομικής κρίσης.Σας έχω νέα όμως.Η κυρία Νικολίτσα διέκοψε το φροντιστήριο της κόρης της γιατί έχει απολυθεί και εκείνη και ο σύζυγός της από το ξενοδοχείο όπου εργάζονταν.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιούνιος 2009 - φ.80

Αλισφακιά λένε εδώ στη Ρόδο το φασκόμηλο και η ονομασία αυτού του εξαιρετικού αρώματος τσαγιού  παραπέμπει στη λέξη "σφάκα" της  Κρήτης,που σημαίνει πικρό και ολόπικρο  σαν  το τσάι που πότισαν την καρδιά μου οι Ευρωεκλογές.

Φασκόμηλο Με Μέλι / Ιανουάριος 2009 - φ.75

"Όλα τριγύρω αλλάζουνε μα όλα τα ίδια μένουν" λέει το τραγούδι όμως η ζωή φαίνεται ότι  στην παρούσα φάση δεν συμφωνεί.

Το δεκαήμερο των γιορτών στην Αθήνα ήταν διαφορετικό από κάθε άλλη φορά.