01212018Κυρ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Η δημοσιογραφία του γλειψίματος, των εξυπηρετήσεων και των εκβιασμών. Δυο – Τρία πράγματα που έμαθα γι΄αυτήν …

10858450 10204401835419487 7242615287212690783 nΗ μέθοδος είναι παλιά, γνωστή και σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένη. Πετάς λάσπη, αφήνεις υπονοούμενα και περιμένεις τον χρόνο να δουλέψει για εσένα. Το θήραμα συμπάει οπότε σου δίνει τα ανταλλάγματα που ουσιαστικά και πραγματικά θέλεις ή αντιδρά και σε φτύνει –κυριολεκτικά - οπότε εσύ κατακεραυνώνεις την φίμωση της δημοσιογραφίας. Τόσο απλά …


Οχι, διότι...

Δεν θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις

της διαπλοκής, των δανειστών-δυναστών, της προπαγάνδας, των εκβιασμών, των απειλών, του παράλογου και της ανηθικότητας.

Φύλλο 117 Ιούνιος - Ιούλιος 2013

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι των «συμμάχων» - δανειστών διευρύνονται. Τα δανεικά έρχονται και οι τόκοι πληρώνονται… Η ανεργία συνεχώς μεγαλώνει…

Αποφάσεις Τώρα !!!

Πέρα από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στη χώρα είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες υπάρχουν κα΄ποιες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν αμέσως τώρα παρά το όποιο πολιτικό κόστος αυ΄τες μπορεί έχουν. Έχουμ περιγράψει και αλλού και έχουμε διαπιστώσει ότι η συγκκριμένη κυβέρνηση ,είτε βαφτίζεται αριστερή είτε οτιδήποτε άλλο, προηλθε από ένα ετερόκλητο κίνημα που δεικδίκησε εναντίωση στο μνημόνιο και διεκδίκησε και την αξιοπρέπεια της χώρας.

Φύλλο 116 Απρίλιος - Μάιος 2013

Κάπου εκεί που τελειώνει ο Μάης και περιμένεις τον Ιούνη…

 Γύρω «φωνές» εντοπίζουν την αναστροφή της φθίνουσας πορείας, δηλαδή το θετικό πρόσημο στα αρνητικά δεδομένα… Λέξεις μπάσταρδα τοποθετημένες για να πούνε μια ανύπαρκτη αλήθεια…

ΟΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ "ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ" ΚΑΙ Ο ΛΟΒΟΤΕΜΝΟΜΕΝΟΣ ΟΧΛΟΣ

cut the rope 2w

 

Υπερεκτιμημένοι γιαλαντζί επαναστάτες ομότεχνοι, τελειωμένοι δημιουργικά, ηττημένοι ολοκληρωτικά από την ματαιοδοξία τους, φερόμενοι ως εγωϊστικοί "Φρανκενστάϊν" - δημιούργημα του "μιντιακού" συναλλασσόμενου συστήματος των μέσων μαζικής αποβλάκωσης, αρνούμενοι το έως τώρα ωφέλιμο έργο τους, το καλό μέρος του εαυτού τους, κατακρεουργούν το κοινό περί αισθητικής και αρμονίας αίσθημα με αντάλλαγμα λίγη ακόμη παράταση της δημιουργικής τους ανυπαρξίας. Χρόνια τώρα απόντες, απαθείς και αντισυναδελφικοί, αφήνοντας πάντα τους άλλους να καθαρίζουν και για εκείνους. 


Κόκκινο γι' αυτούς πανί η Αριστερά. Εκείνη που πάντα αφελώς(;) τους έδινε βήμα - και που δυστυχώς εξακολουθεί να τους δίνει. Βήμα το οποίο ποτέ δεν αρνήθηκαν. Ω, τι υποκρισία!! Οι συμβιβασμένοι να μιλούν για συμβιβασμό. 


Κι όλα αυτά την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να υπάρξει, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τα δεσμά που της έβαλαν εγχώριοι και ξένοι νταβατζήδες των λαών. Κι εκείνοι απέναντί της. Η καλύτερη προσφορά στους εδώ και χρόνια εργοδότες τους.

 

Πάτημά τους, δυστυχώς, οι λοβοτομημένοι και απροστάτευτοι αποδέκτες της χειραγωγούμενης πληροφόρησης, της "μίας και μοναδικής" αλήθειας, που μόνο το μέσο επιβάλλει.

 

Ας σταματήσει επιτέλους ο λαός να φέρεται ως όχλος.

Είμαστε όλοι ΠΟΛΙΤΕΣ αυτού του τόπου.

 

Βασίλης Φλώρος

τραγουδοποιός

 

για την αντιγραφή  Μ.Φ.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά καλή !!!

Είναι συχνό το ερώτημα που ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Πόσο θα κρατήσει αυτό που ζούμε; Τι χρειάζεται ακόμα για να αντιδράσει η κοινωνία; Νομίζουμε ότι λίγο πολύ η απάντηση έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Το θέμα είναι η επόμενη μέρα !!!

Οδεύουμε προς το τέλος ενός ακόμα «σωτήριου» έτους και οι παπαγάλοι βγήκαν μέσα στον χειμώνα να μας πείσουν (για μια ακόμη φορά) ότι η ζωή μας δεν μπορεί παρά να είναι έτσι.  Μαυρίλα και σκοτάδι στην καθημερινότητα μας και μοναδική προοπτική κάθε λογής μπαμπούλες… Να χαιρόμαστε αν δεν θα μας πάρει σήμερα  , αλλά αύριο – μεθαύριο,  ότι έχουμε και δεν έχουμε, η τράπεζα και η εφορία. Να ζητωκραυγάζουμε όταν η ανεργία ΠΕΦΤΕΙ στα 26% (από 27% +). Να διεκδικούμε το δικαίωμα στην ζωή…

Φύλλο 114 Δεκέμβριος 2012 - Ιανουάριος 2013

Είναι δεδομένο ότι οι δείκτες την τελευταία τριετία καταρρέουν. (Καναδική εξαίρεση αυτός της προπαγάνδας ο οποίος γνωρίζει συνεχή βελτίωση). Η οικονομία ακολουθεί μια συνεχή περιδίνηση με μοναδικό αποτέλεσμα την συνεχή ανάγκη για νέα φόρο-εισπρακτικά μέτρα. Μέτρα που ούτε καν αυτά αποδίδουν….

Όραμα και ελπίδα χρειάζεται η χώρα.

Καλημέρα…

124Κάπου στο τέλος του καλοκαιριού γράφονται οι γραμμές αυτές. Ένα ακόμα καλοκαίρι στην δίνη μιας ανθρωπιστικής (πλέον) κρίσης. Γύρω μας οι άνθρωποι ως μοναδικές περιπτώσεις (και όχι ως απρόσωποι αριθμοί!) συνθλίβονται καθημερινά. Ανεργία, ανασφάλεια, χρέη, ΕΝΦΙΑ, πετσοκομμένες κοινωνικές παροχές, αγορά σε ακινησία… Μια καθημερινότητα σε αδιέξοδο…

Φύλλο 113 Οκτώβριος - Νοέμβριος 2012

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !!!

Καλημέρα (ανεξάρτητα από την ώρα συνάντηση μας…)

 Οδηγούμαστε αργά και σταθερά προς μια ακόμα πράξη του εγκλήματος της διάλυσης του κοινωνικού ιστού αυτής της χώρας. Ένα ακόμα μνημόνιο,ως αδηφάγο βαμπίρ, ζητά το αίμα αυτής της κοινωνίας. Με μόνιμη επίφαση την καταστροφή οι οδηγοί αυτής της αμαξοστοιχίας μας καλούν προς το αδιέξοδο…

 Θλίψη, ανασφάλεια, ανέχεια, ατομικά και συλλογικά αδιέξοδα, μια κοινωνία σε καθημερινή σχιζοφρένεια που προσπαθεί να επιβιώσει.

Ο Σήφης κατάπιε τα χημικά της Συρίας

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές στην Κρήτη δυο θέματα έχουν την τιμητική τους. Η τοξική απειλή από την υδρόλυση των χημικών της Συρίας και ο Σήφης.

Φύλλο 112 Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012

Ο Σεπτέμβρης είχε πάντα στην μνήμη μου ανάμικτα συναισθήματα.

Το καλοκαίρι και η όποια χαλάρωση και ανεμελιά έμεναν πίσω.

Τα σχολεία και οι όμορφες συναντήσεις ήταν μπροστά…

Τα αμπέλια και η χαρά του τρύγου ερχόντουσαν…

Η δημιουργικότητα του χειμώνα ήταν μπροστά…

2002 – 2012 / 120+1 φύλλα της Πυξίδας

12 χρόνια –  120+1 φύλλα για μια προσπάθεια η οποία από την πρώτη μέρα είχε αποφασίσει να πορευτεί σε δύσκολες διαδρομές. Δυσκολίες οι οποίες εκπορεύονται από την επιλογή τόσο του πεδίου  όσο και του τρόπου έκφρασης.

Για την Πόλη, τους Πολίτες και τον Πολιτισμό λέμε όσον αφορά για το ποιο είναι το πεδίο της αναζήτησης μας επιμένοντας και στα τρία. 

 

120 φύλλα με πολλές δυσκολίες αλλά και αφάνταστες ομορφιές. Όπως και η ζωή άλλωστε…

120 φύλλα με θέσεις, απόψεις, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, λάθη…

120 φύλλα με πολλούς φίλους γύρω από εμάς και από τις δραστηριότητες μας.

Γιατί η Πυξίδα της Πόλης από την πρώτη μέρα φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα δημιουργικό τόπο για θέματα πολιτισμού.

 

Τα τελευταία 2 χρόνια, και  εμείς, όπως όλη η κοινωνία άλλωστε, βιώνουμε τις συνέπειες μιας πολιτικής η οποία συνθλιβεί την κοινωνία και στα πλαίσια αυτά με κάθε τρόπο επιδιώκει να διαλύσει εκδοτικές προσπάθειες όπως την δική μας. Όμως συνεχίζουμε!

 

Έχουμε πει και άλλη φορά. Από την πρώτη μέρα της έκδοσης μας δεσμευόμαστε από τις απόψεις, τις θέσεις, την αισθητική και τις εμμονές μας. Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο υπερασπιζόμαστε το δημόσιο λόγο. Και φυσικά ζητάμε την κρίση και την κριτική σας.

 

Έχοντας την παραπάνω παρακαταθήκη, γυρνάμε σελίδα. Νέα σελιδοποίηση, νέες στήλες , περισσότερες σελίδες , νέα εκτύπωση. Πάντα, για την Πόλη, τους Πολίτες και τον Πολιτισμό.  Σας θέλουμε μαζί μας αναγνώστες, συνεργάτες, υποστηρικτές.

 

Σας θέλουμε συνοδοιπόρους και προφανώς κοινωνούς αυτής της προσπάθειας!

 

www.pyxida.gr

 

 

Φύλλο 111 - Ιούνιος - Ιούλιος 2012

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι από αυτά που θα μείνουν στην ιστορία καθώς κουβαλά πόνο βαρύ. Προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Μια κοινωνία που στενάζει και προσπαθεί να αντιστέκεται στο αδιέξοδο της υποταγής…

Για τους επαναστάτες του καναπέ και τους «αμέτοχους» παρατηρητές της ζωής μας…

Το 2014 είναι μπροστά μας. Ένα σκληρό 2013 αφήνει πίσω τα σημάδια χαραγμένα σε μια κοινωνία η οποία σε μεγάλο βαθμό σφαδάζει ενώ παράλληλα φαίνεται να κοιμάται…

Πάμε Αριστερά !!!

Η ιστορία έχει τους δικούς της ρυθμούς και κύκλους. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν οι μεγάλες, οι κρίσιμες στιγμές. Αυτές που οι επόμενες γενιές τις αναλύουν γιατί είναι αυτές που τις έχουν καθορίσει.

Νοέμβρης του 2013

Νοέμβρης του 2013

 Σαράντα χρόνια μετά από την εξέγερση των «παραστρατημένων» νέων του 73 αναζητούμε το δρόμο πορείας.

Ακόμα και από αυτούς που αμφισβητούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 73, αυτή, αποτέλεσε σταθμό για την νεότερη Ελλάδα. Ιδανικά, όνειρα, προσδοκίες κίνησαν μια χούφτα, μια χώρα…

Με όραμα και ελπίδα

Είμαστε σε μια πορεία  εκλογών. Μέσα σ΄ένα σκληρό τοπίο που σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει καταστεί δυνατό να ανατραπούν κεκτημένα δεκαετιών, εμείς αποφασίζουμε.

Με όραμα και ελπίδα

Είμαστε σε μια πορεία  εκλογών. Μέσα σ΄ένα σκληρό τοπίο που σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει καταστεί δυνατό να ανατραπούν κεκτημένα δεκαετιών, εμείς αποφασίζουμε.