12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

“Τραβάμε κουπί, δεν είμαστε βλάκες”

Δεν είχαμε κανένα λόγο να μείνουμε περισσότερο στην πλατεία της Όπερας. Η αστυνομία είχε κυκλώσει τη γειτονιά. Σε λίγο θα γέμιζε από κάθε λογής μπάτσους. Κόσμος πολύς που δεν μου έκανε κέφι να δω.


Αντίο Μίκυ Μάους...

Ο Χρήστος Τερζόπουλος, ιδιοκτήτης της Τερζόπουλος – Νέα Ακτίνα, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διακόπτει την έκδοση των περιοδικών λόγω χαμηλών πωλήσεων.

Τα απαγοευμένα βιβλία

Υπάρχουν ορισμένα βιβλία, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με οργή από τα συντηρητικά κομμάτια μιας κοινωνίας, επειδή «προσέβαλαν» τα ήθη, τις αξίες, το πολιτικό και κοινωνικό status quo, επειδή προκάλεσαν την ηθική. Αλλες πάλι φορές γιατί απλά οι συγγραφείς τους τόλμησαν να γράψουν όσα η κοινωνία δεν μπορούσε καν να φανταστεί ή δεν ήθελε να φανταστεί.

Χρόνης Μίσσιος: Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται...

"Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται, άπαξ, που λένε, σα μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον μ' αυτήν την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξαναυπάρξουμε ποτέ.

Με σημαίες και με ταμπούρλα και με μπίρες

Αν μερικοί  δεν πήραν χαμπάρι για το τι γινόταν επί δικτατορίας επειδή "μελετούσαν", η Εριέτα, η ηρωίδα της Νίκης Τρουλλινού στο Μ΄ ένα καφάσι μπίρες, είχε άγνοια επειδή όλο εκείνο το διάστημα κεντούσε. ΄Ετσι την είχε προγραμματίσει η οικογένειά της, στα Χανιά: να γίνει καλή νοικοκυρά και αφοσιωμένη (δηλαδή υποταγμένη) σύζυγος.