01232018Τρι
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Φύλλο 94 - Οκτώβριος 2010

Ο κύβος του Ρούμπικ

Δεν έχω να πω τίποτα. Είμαι σε φάση περαίωσης. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Άλλωστε μαζί τα φάγαμε όπως δήλωσε κι ο βεζύρης. Κόκκινη κλωστή δεμένη η ρήση. Δεν ξεχνώ! Να θυμηθώ να κόψω το δάχτυλό μου αλλιώς δεν θα μπορώ να ατενίζω το δάσος των καταθέσεών μου. Off-shore ήμουν κι εγώ...


Φύλλο 93 - Σεπτέμβριος 2010

Facebook.

Πέρα στους πέρα κάμπους που είναι οι ελιές.

Google CEO, Eric Schmidt.,

“I don’t believe society understands what happens when everything is available, knowable and recorded by everyone all the time,’ he told the Wall Street Journal. “I mean we really have to think about these things as a society.”

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Οκτώβριος 2009 - φ.83

Μια κατσαρόλα για πηλήκιο...
 
Θα τον τρελάνουμε τον ήλιο, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο. Θα τον συσκευάσουμε όπως τις πατάτες και τα κρεμμύδια: σακιά σε κυλίνδρους ή σε κομμάτια, σακιά με γωνιακή ραφή.  Κι επειδή σημαντικός παράγοντας της νοστιμιάς της πατάτας είναι ο παρατεταμένος χειμώνας της περιοχής που καλλιεργείται, θ’ αμολήσουμε βόμβες χιονιού εναντίον του. Μετά θα τα βάλουμε με τον Δάκο. Θα του κάνουμε αγωγή, θα φτάσουμε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τρέμε μουχρίτσα! Έρχεται η σειρά σου!

Φύλλο 92 - Ιούλιος / Αύγουστος 2010

Crisis? What crisis?

Ο Σοπενχάουερ ισχυρίζεται ότι κάθε επιθυμία γεννιέται από μιαν ανάγκη, από μια στέρηση, από έναν πόνο. Ικανοποιώντας κανείς την επιθυμία την καταλαγιάζει, παρόλα αυτά υπάρχουν πάρα πολλές άλλες που παραμένουν επιθυμίες..

Τροχιοδεικτικά Πυρά /Σεπτέμβριος 2009 - φ.82

 
 
 Αν αφήσουμε κατά μέρος τις προσφιλείς θεωρίες συνωμοσίας, που τα τελευταία χρόνια προκρίνονται κυρίως από κόμματα της τάχα μου αριστεράς, και ρίξουμε μια ματιά σε δορυφορικούς χάρτες της βορειοανατολικής Αττικής θα διαπιστώσουμε με λύπη και θλίψη ότι το όρος Πεντέλη και οι πέριξ αυτής ορεινοί σχηματισμοί έβριθαν πεύκων κι άλλων δέντρων.

Φύλλο 91 - Ιούνιος 2010

Ο έρωτας στα χρόνια του ΔΝΤ.

Καλοκαιράκι έμπλεο προσδοκιών αλλά κι ανησυχιών. Στον καιρό του ΔΝΤ το βαρομετρικό είθισται να είναι χαμηλό. Αυτό τουλάχιστον διδάσκει η μετεωρολογία των οικονομικών κρίσεων. Αστάθεια, ακράτεια οικονομικών όρων, επισφαλείς εργασιακές περιπτύξεις, πρόωρη εκσπερμάτωση ιδεών ένεκα η λαχτάρα για επιβεβαίωση. Έρωτας. Ιδανικός καιρός για μπανανόψαρα. Θα έχουμε πάντα την αγάπη μας. Κλασική ατάκα από δακρύβρεχτες ασπρόμαυρες ταινίες έγχρωμων και μη δακρύων.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Ιούλιος-Αύγουστος 2009 - φ.81

Τα μπάνια του λαού…

Να σου πω κάτι γιατρέ; ελεύθερα! Δεν σε γουστάρω! Θεωρώ τη δουλειά σου άχρηστη κι εσένα και τους ομοίους σου παράσιτα της κοινωνίας… δεν θα πεις κάτι; Όχι, συνέχισε. Δηλαδή συμφωνείς!

Φύλλο 90 - Μάιος 2010

Απάντηση σ’ ένα έμεσμα δειλίας...

Πω πω μαγκιά! Τα είπε όξω από τα δόντια λέμε! Μπράβο του! Ο εκ γενετής αριστερός, όπως δηλώνει, Γρηγόρης Ψαριανός. Μ’ επαναστατικό βιογραφικό λέμε. Μέλος του παράνομου Ρήγα Φεραίου από το 1972, ήτανε και στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου!

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Ιούνιος 2009 - φ.80

Του Αγίου Πνεύματος.
 
Ανήμερα εκλογών βράδυ στην Ιπποκράτους. Επιστρέφω σπίτι μου περπατώντας. Έξω από τα γραφεία του Πασοκ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι συνήθεις ύποπτοι. Τα φορτηγάκια των τηλεοπτικών σταθμών έχουν παραταχθεί εφ’ ενός ζυγού.

Φύλλο 89 - Απρίλιος 2010

Athens Free Press

Όταν ήταν μικρή έπαιζε με την bibibo αφ’ ενός γιατί ήταν πιο ξεπέτα από την barbie κι αφ’ ετέρου δεν είχε έρθει η marvel ακόμα στην Ελλάδα. Εν τούτοις βελονάκι ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει ένεκα ότι το γήρας θα την βρει μόνη κι οι ζαρτιέρες της θα έχουν γίνει ότι οι φαβορίτες του Κόκοτα.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Μάιος 2009 - φ.79

Οι δρόμοι του πουθενά…
 
 Φαφούτης ήλιος από το πρωί σήμερα. Μπαινοβγαίνει από τις χαραμάδες των κλειστών παραθύρων πηγαινοφέρνοντας λάμψη. Αναβρασμός επισκεπτών στους ορόφους της μουχλιασμένης πολυκατοικίας.

Φύλλο 88 - Μάρτιος 2010

Ο Άγγλoς φιλόσοφος Τόμας Χόμπς στο έργο του Λεβιάθαν υποστήριξε ότι ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση, αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής. Δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα μ’ έκαναν να ανατρέξω σ’ αυτόν τον αφορισμό κατά κάποιο τρόπο του Χομπς.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Απρίλιος 2009 - φ.78

Ώρα απιέναι…
 
 Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο ντιβάνι, είπε… άραγε είναι αυτή η αιτία που οι πατριώτες του έχουν επιλέξει να ξαπλώνουν πάνω μας; Άλλο εννοούσε ρε! Κι εγώ άλλο εννοούσα ότι κάνουν… 

Φύλλο 87 - Φεβρουάριος 2010

Το παραμύθι του Αδάμ και της Εύας είναι γνωστό σε όλους μας. Σκεφτείτε όμως το εξής. Στον Παράδεισο το ζευγαράκι της συμφοράς ζούσε εντελώς ελεύθερο, σύμφωνα με τον μύθο, χωρίς να αναρωτιέται τι, πως και γιατί. Εκτός από ένα πράγμα. Το μηλαράκι το οποίο και δια εξοστρακίσεως απαγορευόταν να το γευτούν.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Μάρτιος 2009 - φ.77

Σαρακοστή...
 
Η επιλογή θα γίνει μέσα από προσωπικότητες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολιτική ζωή, στον αθλητισμό, στα γράμματα, στις τέχνες και στην πρόοδο της χώρας. Οι 100 πιο μεγάλοι Έλληνες.

Ένα κορίτσι που μετρούσε τ’ άστρα...

Την έλεγαν Γωγώ, προτιμούσα το Τζώρτζια…μου έφερνε στο πιο αντρικό ένεκα που ήταν θαρραλέο και γεμάτο τσαμπουκά κορίτσι…Στα 41 αποφάσισε ότι τα επιπλέον κιλά της ισοδυναμούσαν με θανατική ποινή άνευ αναστολής ή χάριτος…

Τροχειοδυκτικά Πυρά / Φεβρουάριος 2009 - φ.76

Θεωρίες συνωμοσίας…
 
 Δεν προέκυψαν  ποινικές ευθύνες υπουργών ή υφυπουργών ούτε κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ ούτε της ΝΔ σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο περιορίζεται σε μια γενική και αόριστη αναφορά για "ύπαρξη πολιτικών ευθυνών" που "κινούνται διαχρονικά".

Ο φάρος...

Κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος ένα κύμα αισιοδοξίας παρασέρνει τους περισσότερους από εμάς σε μια ασφαλή ακρογιαλιά μακριά από τη θαλασσοταραχή που μαίνεται στο πέλαγος της ζωής μας. Εκεί φτιάχνουμε ένα πρόχειρο κατάλυμα ευελπιστώντας να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να περάσει η κακοκαιρία και μετά με όλη μας την άνεση να κατασκευάσουμε ένα πλεούμενο που θα μας επαναφέρει στην πραγματικότητα του πολιτισμού ο οποίος και μας ξέβρασε κακήν κακώς επειδή μάλλον του είχαμε πέσει ως βαρίδια στο στομάχι.

Τροχιοδεικτικά Πυρά - Ιανουάριος 2009 - φ.75

Αι εχθρικαί στρατιωτικές δυνάμεις προσβάλλουν από της 05.30 πρωινής της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως επί της ψυχοσωματικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του εαυτού εδάφους!

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Νοέμβριος 2009 - φ.84

Επίθεση κατά πάντων...
 
Επίθεση  ενόπλων κατά του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί, οι δύο από τους οποίους σοβαρά.

Τροχιοδεικτικά Πυρά / Δεκέμβριος 2008 - φ.74

Να τα πούμε;
 
Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου, 6/12/2008, 16χρονος στα Εξάρχεια. Εκτεταμένες καταστροφές στην οδό Ερμού. Η ερευνητική ομάδα που έδειξε με προηγούμενες μελέτες της ότι η παχυσαρκία και το κάπνισμα εξαπλώνονται σε κοινωνικά δίκτυα διαπιστώνει τώρα ότι και η ευτυχία είναι μεταδοτική: όσο περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους γνωρίζει κανείς, τόσο πιθανότερο είναι να νιώθει και ο ίδιος ευτυχής.