01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Μια έρευνα εργαλείο

    
"ΕΜΠΡΑΚΤΗ απόδειξη της κυβερνητικής δέσμευσης για στήριξη των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης", εχει χαρακτηρισει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την έρευνα για την αναγνωσιμότητα των περιφερειακών εφημερίδων και τη θεαματικότητα και ακροαματικότητα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της Περιφέρειας.
    

ΜΜΕ / Σεπτέμβριος 2007 - φ.60

    ·         Κινητικότητα λόγω εκλογών και στα τοπικά ΜΜΕ. Οι υποψήφιοι ψάχνουν μέσο για να εκφραστούν…
·         Είναι ολοφάνερο για μια ακόμη φορά το κενό που υπάρχει στο ενημερωτικό ραδιόφωνο στα Χανιά. Λείπει ο λόγος, ο συγκροτημένος, ο παρεμβατικός.

Αλλάζει δραστικά ο χάρτης των ΜΜΕ

    
 
Νόμο του κράτους αποτελει  το νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση στα ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις.

Πρόκειται για νομοθέτημα, του οποίου οι ρυθμίσεις βάζουν τις βάσεις για την έκδοση -ύστερα από πολλά χρόνια- αδειών λειτουργίας στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να ρυθμιστεί το άναρχο μέχρι στιγμής ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, ενώ παράλληλα θέτουν το γενικό πλαίσιο για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

ΜΜΕ / Φεβρουάριος 2007 - φ.54

 • 14 χρόνια συμπλήρωσε η τηλεόραση ΚΥΔΩΝ η οποία με επίμονη δουλειά κατέχει τα σκήπτρα στο τηλεοπτικό τοπίο στη Δυτική Κρήτη. Ευχόμαστε κάθε καλή συνέχεια με διάθεση για σωστές ειδήσεις, καλές παραγωγές και εύρυθμη λειτουργία.

ΜΜΕ / Ιούλιος-Αύγουστος 2007-φ.59

        
·         Άγρυπνος στη ΝΕΤ. Ο Μάνος Τσιλιμίδης η μισή Ελλάδα και αξιοσημείωτο μέρος του απόδημου ελληνισμού. Μια εκπομπή απόδειξη ότι το ραδιόφωνο είναι πρωτίστως επικοινωνία. Αυτό που μας λείπει! Φανατικά κάθε βράδυ μετά τα μεσάνυχτα και για δυο ώρες.

Το δεύτερο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του GRANTA

    

 

 
Το GRANTA
 
Λιγότερο από ένα χρόνο μετράει  στην ελληνική γλώσσα το λογοτεχνικό περιοδικό GRANTA το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις "ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Α.Ε.".

ΜΜΕ / Ιούνιος 2007 - φ.58

        
·         Όλο και μεγαλύτερες πυκνώσεις παρατηρούνται στα fm. Όλο και καταλήψεις δεύτερων – τρίτων συχνοτήτων γίνονται στη λογική του "αφού δεν μας ελέγχει κανένας ας κρατήσουμε καμιά καβάτζα!!!".
·         Το ραδιοφωνικό τοπίο στα Χανιά μάλλον δεν είναι κα ι στα  καλυτέρα του καθώς, πέραν ελάχιστων εξαιρέσεων, στο τοπίο κυριαρχούν είτε τα κομπιούτερς είτε οι αναμεταδώσεις.
·         Είναι φανερό ότι λείπει όσο ποτέ ο λόγος.

ΜΜΕ/Δεκέμβριος 2006-φ.52

    
·        Για μια ακόμη χρονιά είδαμε την θετική χρήση της δύναμης που έχει η τηλεόραση. Για μια ακόμη χρονιά με τον τηλεμαραθώνιο της Νέας Τηλεόρασης για το ΚΗΦΑΑΜΕΑ. Συγχαρητήρια τόσο στο σταθμό όσο και σε όσους με αυταπάρνηση εργαστήκαν.
·        Με δυο πρόσωπα από τα Χανιά (Λεωνίδα Λαινάκη, Νίκο Μπλαζάκη)  στην ύλη του κυκλοφορεί ο τελευταίος ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ.
·        Κρητικό Πανόραμα. Ένα ακόμα τεύχος αφιερωμένο στην Κρήτη, τους ανθρώπους, τα προϊόντα και την παράδοση της. Ένα ακόμα τεύχος δείγμα γραφής. Αναζητήστε το!
    

ΜΜΕ / Μάιος 2007-φ.57

         Με απεργίες κυλάει ο Μάιος…
·         Σε σομόν σελίδες πλέον πέρασαν τις οικονομικές σελίδες αλλά και τις μικρές αγγελίες τα Χανιώτικα Νέα.
·         Μεσιτικά Νέα και  Κρητικές Αγγελίες τα ένθετα που εμπλουτίζουν τον Κύρηκα.
·         DJ   El Ninio. Περιπλανήσεις στις μουσικές του κόσμου αλλά και τον κόσμο τον ίδιο. Στο Δύκτιο 91,5 fm.

ΜΜΕ / Νοέμβριος 2006-φ.51

    
·        Οι εκλογές εκτός από τους πολιτικά εμπλεκόμενους αφορούν και τα ΜΜΕ καθώς όλο και περισσότερο ευθύνονται για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Είναι αλήθεια ότι πέραν από κάποιες κινήσεις "τακτικής" στις οποίες επιδόθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ σε σχέση με τους υποψήφιους σε αυτές τις εκλογές υπήρξε αρκετά καλή διαχείριση των εκλογών.
·        Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια  στους ρεπόρτερ που ακολούθησαν και παρακολουθήσαν πολλούς υποψήφιους όλο αυτό το διάστημα.

ΜΜΕ / Απρίλιος 2007-φ.56

    
 • ΑΝΕΚΟΡΑΜΑ. Δεύτερο τεύχος για το εταιρικό περιοδικό που κυκλοφορεί η ΑΝΕΚ με την ευθύνη παραγωγής στην ΙΜΑΚΟ. Δίγλωσσο και πλούσιο σε ύλη. Κείμενα ταξιδιωτικά, για το περιβάλλον αλλά και την ίδια την εταιρεία σ΄ένα περιοδικό που αναλογεί στο μέγεθος της ΑΝΕΚ.
 • Δεύτερο τεύχος για το Χανιώτικο επιχειρηματικό περιοδικό Business Life. Με ενδιαφέρον αφιέρωμα για το Κ.Ε.Τ.Α Κρήτης αλλά και για την Εταιρική Κουλτούρα. Αναζητήστε το. Διανέμεται δωρεάν.
 • Υψηλή διείσδυση του ψηφιακού ραδιοφώνου στη βρετανική αγορά

      

   

  Περισσότερα από τα μισά βρετανικά νοικοκυριά θα διαθέτουν ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB) ως το 2010, σύμφωνα με το Digital Radio Development Bureau (DRDB), το οποίο συγκροτείται από το BBC και τις εταιρείες GCap Media, Digital One, EMAP, MXR, με σκοπό τη διάδοση του ψηφιακού ραδιοφώνου.

  Διασπορά πρακτόρων!

  Γνωρίζαμε τις βόμβες διασποράς, τους Έλληνες της Διασποράς, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Την περασμένη Κυριακή, από τις σελίδες της εφημερίδας της Αριστεράς, Πριν, μάθαμε και τη Διασπορά πρακτόρων στα ελληνικά ΜΜΕ από τους Αμερικανούς.
  Το σχόλιο της εφημερίδας στοίχισε στον διευθυντή της, Γιώργο Δελαστίκ, την απόλυσή του από την… Καθημερινή, όπου αρθρογραφούσε επί σειρά ετών για θέματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
  Βέβαια, το σχόλιο δεν ήταν παρά η αφορμή. Τα αίτια περιγράφονται -"προφητικά"- στο ίδιο το σχόλιο:

  Σημαντική διάκριση για τα Χανιώτικα Νέα

      
  Για πρώτη φορά  απονέμονται τα βραβεία "Περιφερειακού Τύπου 2005". Η θεσμοθέτηση των εν λόγω βραβείων εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερής επιλογής της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να ενισχύσει  τον περιφερειακό Τύπο και να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που επιτελεί στις τοπικές κοινωνίες.

  ΜΜΕ/Μάρτιος 2007-φ.55

   

             Ραδιόφωνα πουλιόνται και αγοράζονται. Συχνότητες καταλαμβάνονται για "νέες" ραδιοφωνικές περιπέτειες. Δυστυχώς το τελικό προϊόν γίνεται όλο και περισσότερο "μία από τα ίδια". Ελάχιστες οι εξαιρέσεις οι οποίες έρχονται να επιβεβαιώσουν μια φτώχια στην σκέψη αλλά και στον τρόπο.
  ·        Ο τουρισμός αποτελεί "βιομηχανικό" προϊόν μας. Σαφώς λοιπόν και θα πρέπει να μας ενδιαφέρει το τι γράφεται και τι λέγεται σχετικά. Διαβάστε λοιπόν τον κ. Βασίλη Μιχιελιουδάκη στα Χανιώτικα Νέα κάθε Πέμπτη για ότι γίνεται αλλά και για ότι γράφεται γύρω από το σύνολο των μορφών τουρισμού.
          

  ΜΜΕ/ Οκτώβριος 2006 -φ.50

      
  ·        Σχεδιασμοί για νέων εντύπων μαθαίνουμε ότι γίνονται στα Χανιά.
  ·        Εντωμεταξύ επέκταση προς Χανιά μαθαίνουμε ότι σχεδιάζει εφημερίδα από Ηράκλειο...
  ·        Ετοιμασίες γίνονται για το ανανεωμένο πρόγραμμα του chania sport fm.
  ·        Εκεί προς το τέλος του Οκτώβρη περιμένουμε το ανανεωμένο πρόγραμμα σε πλήρη μορφή.

  Στη φάση της υλοποίησης το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

     
  Στη φάση της υλοποίησης περνά σύντομα η ίδρυση και λειτουργία του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά της Κρήτης. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση - συνεδρίαση, των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου, η οποία έχει οριστεί από τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, σε πρωτοβουλία και απόφαση του οποίου οφείλεται και η ίδρυσή του.
  Η συνάντηση έγινε ύστερα από την πρόταση για παραχώρηση από το Ίδρυμα "Αγία Σοφία"  των κτηριακών εγκαταστάσεών του στον Αποκόρωνα Χανίων, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ., για παράλληλη στέγαση του Ινστιτούτου.

  Ο νέος νόμος για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ

      
  Ο νέος νόμος του υπ. Επικρατείας και οι προτάσεις στου ΕΣΡ
  Εξι κριτήρια για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών


  ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για τις αδειοδοτήσεις των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, βάσει 6 -αντί για 4- κριτηρίων μοριοδότησης, προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Επικρατείας στο νέο νόμο για τις "αδειοδοτήσεις και τη συγκέντρωση των ΜΜΕ" που αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος του έτους.

  Από την άλλη πλευρά το ΕΣΡ
   σε σχετικό έγγραφο του προς τον υπουργό Επικρατείας και με αφορμή το νέο νόμο, ζητά, αρκετές αλλαγές, κάποιες εκ των οποίων εάν τελικά υιοθετηθούν θα ανατρέψουν πλήρως τις υφιστάμενες ισορροπίες.
      

  www.evonymos.org

      
  Ο δικτυακός τόπος της Ευωνύμου ανανεώθηκε...
   
   
  Η ιστοσελίδα της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης έχει ανανεωθεί! Εμπλουτίστηκε με νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον υλικό που εντάχθηκε -κυρίως- στα "ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ". Στο πλαίσιο αυτό θα βρείτε ειδικές -αυτόνομες- ιστοσελίδες, εντός της ιστοσελίδας της Ευωνύμου, για τα παρακάτω θέματα:

  ΜΜΕ/Σεπτέμβριος 2006-φ.49

      
  ·        Για τα καλά έχουν μπει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε επιμέρους μικρές ή μεγάλες θεματικές εκδόσεις τα Χανιώτικα Νέα. Από τα τελευταία ένθετα αυτά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και για τους επισκέπτες των Χανίων
  ·        Sugar 104,5 fm. Εθνικ, Τζαζ, μπλουζ, λατιν, αφρολατιν, ρυθμ εντ μπλουζ κτλ.
  ·        Προς στιγμήν πολύ μουσική και λίγες εκπομπές με λόγο.
  ·        Στους 104,5 στα χανιώτικα fm.
  ·        Σχετική κινητικότητα υπάρχει στον χανιώτικο sport 94,6 fm εν όψει χειμερινής περιόδου.
  ·        Από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται νέο πρόγραμμα το οποίο όπως μαθαίνουμε θα περιλαμβάνει και τον γνωστό μας Γουβά.