01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

ΜΜΕ - Οκτώβριος 2004 / Φ.28

 • Έχουμε αναφερθεί από αυτή τη στήλη πολλές φορές για την ασυδοσία που κυριαρχεί στην τηλεόραση "νέου τύπου". Τα κανάλια δηλαδή που εκπέμπουν αναπαράγοντας απάτες με χρονοχρέωση. Πρόσφατα είχαμε την σύλληψη των υπευθύνων καναλιού της Θεσσαλονίκης που είχε την ευθύνη παραγωγής του γνωστού και στην Κρήτη "παιγνιδιού"-απάτης με την σύγκριση εικόνων. Δέκα εκατομμύρια ευρώ ήταν η πρώτη εκτίμηση εσόδων για τους τελευταίους μήνες.
 • Αλήθεια τα περιφερειακά  κανάλια που αναμετέδιδαν το εν λόγω "παιγνίδι" κάνοντας χρήση δικών τους τηλεφωνικών γραμμών και φυσικά με ποσοστά επί των εισπράξεων δεν φέρουν ποινικές ευθύνες ; Ή τελικά αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών ;
 • Για την ιστορία η εν λόγω κομπίνα "παιζόταν" σε 4 συχνότητες από τα Χανιά. Δυο από αυτές τοπικών σταθμών!!!
 

ΜΜΕ - Σεπτέμβριος 2004 / Φ.27

 • Κυρίες και Κύριοι. Φίλες και φίλοι. Είστε συντονισμένοι στη συχνότητα της "Πυξίδας Της Πόλης" και ακούτε …
 • Στο χώρο τον DVD εισήλθαν οι Στιγμές.
 • Σταθερά στην πρωτοπορία του περιφερειακού τύπου  οι Στιγμές μας έδωσαν με το τελευταίο τεύχος τους  ένα dvd αφιερωμένο στην Κρήτη. Ένα ταξίδι  στους τόπους, τις παραδόσεις, τις μουσικές και τους ανθρώπους.
 • Σταθερά συνεχίζονται οι βελτιώσεις του χανιώτικου  Κήρυκα. Φαίνεται ότι ο κύριος Βασιλάκης που έχει αναλάβει πλέον την διεύθυνση έχει βάλει πλώρη για υψηλούς στόχους.
 • Μαγικές οι παρουσιάσεις – περιηγήσεις που κάνει τους τελευταίους μήνες ο Ανδρέας Κουφουδάκης μέσα από τα Χανιώτικα Νέα σε τόπους του Νομού Χανίων.
 • Ιάκωβος Ρούσος το όνομα αυτού και είναι πλέον ο διευθυντής της τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ. Καλή δουλειά…

ΜΜΕ - Ιούλιος, Αύγουστος 2003 / Φ.16

 Κινητικότητα υπάρχει στα τοπικά ΜΜΕ.
 Ένα ακόμα περιοδικό είναι στο τελικό στάδιο υλοποίησης και από μέρα σε μέρα θα το δούμε. Από Χανιά και αυτό! FRAPPE το όνομα αυτού!
 Είχαμε γράψει και παλιότερα ότι θεωρούμε τις δημοτικές εκδόσεις προσπάθειες με μέλλον αρκεί να έχουν σχεδιασμό περιεχομένου αλλά και βιωσιμότητας.Δυστυχώς μια σειρά από εκδοτικές προσπάθειες την τελευταία διετία παρότι πατούσαν σε καταρχήν αξιόλογες προσεγγίσεις κατέβασαν ρολά. Γιατί άραγε ;
 Δημοτική εφημερίδα για τον δήμο Ακρωτηρίου. Μετά το κλείσιμο της προσπάθειας του δήμου(γιατί άραγε;) έκανε την εμφάνιση του το πολύ καλό ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ. Ο Γιώργος Γύπακης έχει την ευθύνη και ο Ναπολέων Σαραντίδης συνεπικουρεί στην ύλη. Καλή συνέχεια!
 Μετά από ένα εξάμηνο εμπλουτισμού του TOP FM με διάφορους παραγωγούς αίφνης αλλάζει η ρότα …Περισσότερο κομπιούτερ και χαρακτηριστικές μουσικές στροφές προς άλλες μουσικές πολιτείες.

ΜΜΕ - Μάιος, Ιούνιος 2004 / Φ.25

 • ASTRO TV. Εδώ και λίγες μέρες έχει "πιάσει θέση" στο χάος της τηλεοπτικής  αρένας. Αποκλειστικά  με 090 και "παιγνίδια" που "μοιράζουν" χιλιάδες ευρώ στον κάθε ανυποψίαστο όλο το εικοσιτετράωρο.
 • ’ραγε υπάρχει κανένας για να βάλει τάξη στο χάος;
 • Κρητικό Πανόραμα. Ένα ακόμα  τεύχος από ένα περιοδικό που υπάρχει για να διαβάζεται! Διαβάστε λοιπόν μεταξύ άλλων: Οι ανθρωπόσχημοι άρτοι των Σφακιών, Τα μυστήρια του Λαβύρινθου, Οι καταρράκτες του Αμπα, Το Ακρωτήρι του Αφορεσμένου, Μια περιήγηση του Κώστα Οικονομάκη στους "γυμνούς" λόφους της Κρήτης με τα πιο ευωδιαστά βότανα του κόσμου. Επίσης, ο Κώστας Τσικνάκης καταρρίπτει το μύθο που συνδέει την κατανάλωση του ρυζιού με τους Τούρκους. Μια παρουσίαση για το καλό, το κακό και το "δήθεν" μέλι. Και ένα κείμενο για τα αρώματα του κρασιού.

ΜΜΕ - Ιούνιος 2003 / Φ.15

 Αποδεκτές έγιναν από τον Υπουργό Τύπου & ΜΜΕ Χρήστο Πρωτόπαπα οι προτάσεις του βουλευτή Χανίων Ευτύχη Δαμιανάκη σχετικά με την κατανομή διαφημιστικών προγραμμάτων του δημόσιου τομέα στα Επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις προτάσεις του βουλευτή διασφαλίστηκαν:
1. η ορθή κατανομή του εκ του Νόμου καθορισμένου ποσοστού για τα επαρχιακά ΜΜΕ με τη σύσταση στο Υπουργείο Τύπου επιτροπής η οποία θα ελέγχει την πιστή ή μη τήρηση από τις διαφημιστικές εταιρίες της νόμιμης κατανομής.
2. Η απαγόρευση ανάθεσης σε παρένθετα πρόσωπα ή γραφεία της κρατικής διαφήμισης από τις εταιρίες που αναλαμβάνουν να τη διακινήσουν.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα εφαρμοστούν οι νόμοι!!!

ΜΜΕ - Απρίλιος 2004 / Φ.24

 • Γράφαμε πριν από 2 μήνες για την ανάγκη αναβάθμισης του σήματος του τηλεοπτικού ΚΡΗΤΗ 1. Λοιπόν είναι πλέον γεγονός! Με  αισθητά καθαρότερη εικόνα μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε εδώ και 1 μήνα το πρόγραμμα του ΚΡΗΤΗ 1.
 • Αλλαγή ονόματος!!! Πιέσεις – Υποχρεώσεις ανάγκασαν τους υπεύθυνους της Γνώμης Τηλεόραση να την "ξαναβαφτίσουν" σε μια νύχτα. ΧΑΝΙΑ TV  το νέο όνομα. Στην ίδια συχνότητα και με το ίδιο πρόγραμμα.
 • ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Ένα ακόμα τοπικό-χανιώτικο κανάλι. Υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια με έδρα το Καστέλι. Αποφάσισε όμως να ανοίξει πανιά (με πολύ καλό σήμα) σε όλο τον νομό Χανίων αλλά και το Ρέθυμνο.
 • Το Ράδιο BEST  ( Γρηγόρης Ψαριανός καθημερινά 12-2 σταθερή αξία!!!) των Αθηνών αναμεταδίδει εδώ και κάποιο διάστημα το Ράδιο Παρατηρητής.
 • Παράλληλα με αγγελία αναζητούσε μουσικούς παραγωγούς προ δεκαημέρου.
 • Κινητικότητα υπάρχει πάντως στα Χανιώτικα Ραδιόφωνα.

ΜΜΕ - Μάϊος 2003 / Φ.14

  Για τα καλά έχει ανάψει η κουβέντα σχετικά με τη δυνατότητα που δίνει το υπουργείο ΜΜΕ στα αθηναϊκά ραδιόφωνα για εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας. Δεν φτάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά-περιφερειακά ΜΜΕ αν τελικά έρθει και αυτό …Φαίνεται ότι το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ αντιλαμβάνεται λίγο ιδιόρρυθμα αυτό που κατά καιρούς ονομάζει ο υπουργός "στήριξη και υποστήριξη των περιφερειακών ΜΜΕ". 
  Πάντως την τελευταία στιγμή δεν κατατέθηκε στη βουλή σχετική ρύθμιση αλλα μεταφέρθηκε για το άμεσο μέλλον. 
  Ανανεωμένο βρίσκεται στα περίπτερα εδώ και ένα μήνα το νέο τεύχος του GO HANIA. Ξεχωρίσαμε δυο συνεντεύξεις: Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ και Μιχάλης Μαρακάκης. 
  Ο Μιχαήλ Δ. Λαμπαθάκης υπογράφει και τις δύο και με τα κείμενα του είναι υπεύθυνος για την αισθητή αναβάθμιση (όσον αφορά το περιεχόμενο) του περιοδικού. 
  Εκ του ιδίου συγκροτήματος: MRB 102 ο κυρίαρχος στο είδος του … 
  Νέα αθλητική εφημερίδα, Νέα εβδομαδιαία εφημερίδα,Νέο περιοδικό... 
  Αυτά στα άμεσα σχέδια Χανιωτών επίδοξων εκδοτών. 
  Δημοτική εφημερίδα από το Δήμο Αρμένων. Με άποψη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. 
  Γιατί τελικά έτσι χρειάζεται για την αναβάθμιση της ενδοχώρας… 
  Εφημερίδα για τα Δημοτικά του Δήμου Ακρωτηρίου. Με την ευθύνη και την υπογραφή του Γιώργου Γυπάκη. 
  Καλές Διαδρομές και στις Δύο προσπάθειες. 
  Αλήθεια τι έγινε η δημοτική εφημερίδα του Δήμου Ακρωτηρίου ; 
  ’ντε και σε εποχές μονοπωλιακές ας ελπίζουμε ότι όλα τα λουλούδια θα βρουν χώρο να ανθίσουν. 
  Το επίσημο site της πρωτοβουλίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ είναι ήδη στον αέρα. Στη διεύθυνση www.socialforum-media.gr θα βρείτε πληροφορίες για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Ενημερώστε μας, για να ενημερώσουμε!
"ΠΥΞΙΔΑ"
ΤΘ 53 ΤΚ 73131 ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2821074104 / 6974739122
ΦΑΞ: 2821036364
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Μάρτιος 2004 / Φ.23

Σε μια μικρή περιοχή όπου όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε είναι αρχής εξαρχής ρίσκο να γράφεις για τους ανθρώπους των ΜΜΕ. Στόχος της στήλης ήταν να είναι ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και κριτικής επικοινωνίας. Θέλαμε και θέλουμε να ενημερώσουμε για ότι γίνεται  στα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα θέλαμε και θέλουμε να καταθέτουμε τον προβληματισμό μας   γύρω από τον κόσμο της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας ελπίζοντας ότι συμβάλουμε κατ΄ ελάχιστο στην αυτοκριτική,στον αυτοπροβληματισμό και στην αυτοβελτίωση!
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες "φιλικών" επιθέσεων για το γιατί γράφουμε για το ένα ή το άλλο ΜΜΕ.Γιατί κρίνουμε και παρουσιάζουμε θετικά τη δουλειά κάποιου δημοσιογράφου ή παραγωγού(χωρίς ποτέ να μας πει κανένας τίποτα για τις αρνητικές κρίσεις μας).
Εδώ και χρόνια είμαστε της άποψης ότι τόσο τα καλά όσο και άσχημα (σε όλους τους χώρους) έχουν πατρότητα! Ως εκ τούτου θεωρούμε ανόητο να γράφουμε: "για μια ωραία εκπομπή σε ένα τοπικό κανάλι…","για ένα ωραίο άρθρο σε μια τοπική εφημερίδα …", "για ένα ψηλό συνάδελφο…", " για ένα διαπλεκόμενο συνάδελφο…" κτλ και την ίδια ώρα να είμαστε δεικτικοί με ονοματεπώνυμο για τον Χατζηνηκολάου, τη Στάη, τον Θεοδωράκη, τον Τσίμα, τον Κακαουνάκη κτλ. Δεικτικοί εκ του ασφαλούς γιατί με τους προαναφερόμενους είναι δύσκολο να έχουμε συνάντηση στην διπλανή γωνία!!!

ΜΜΕ - Απρίλιος 2003 / Φ.13

        Όσο ο πόλεμος (ο κάθε πόλεμος) συνεχίζεται η μάχη της ενημέρωσης καλά κρατεί. Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες γίνεται η μάχη της ενημέρωσης. Τρέλα  ή ευσυνειδησία ; Απλά η επίκληση του χρέους.
        Είναι από τις φορές που αξίζει να τονιστεί  η άξια της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Νηφάλια, σοβαρά και ολοκληρωμένα όπως οφείλει άλλωστε!
        Ελένη Φουντουλάκη, από τις εκπλήξεις στο πρωινό χανιώτικο ραδιόφωνο. Αναζητήστε την καθημερινά 8-10 το πρωί στον SUPER FM 903.
        Αέρας ανανέωσης στον TOP FM  105. Νέοι και παλιοί συνεργάτες σε μια προσπάθεια ανά-δημιουργίας του σταθμού. Αρκετές δόσεις από το ράδιο Παρατηρητής και φυσικά πολλή και καλή μουσική. Μαζί τους και ο δικός μας Γιώργος Τσίμας  1-2 μετά το μεσημέρι.
        ’λλο ένα έντυπο στα σκαριά … Συνεργασία Χανίων και Ηρακλείου με life style  διαθέσεις!
        Spor Fm 94,6, από τις προσπάθειες εκείνες που δείχνουν συχνά ότι το αθλητικό ραδιόφωνο και φωνή μπορεί να έχει και άποψη και κοινωνική παρέμβαση.
        Ποιο δυναμικά στο στίβο της ενημέρωσης εισέλθει από 7 Απριλίου η τηλεόραση ΚΥΔΩΝ . Με  τέσσερα μεγάλα δελτία ειδήσεων καλύπτει καθημερινά τις εξελίξεις  από τα Χανιά μέχρι την άλλη άκρη της γης.
        Το επίσημο site της πρωτοβουλίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ είναι ήδη στον αέρα. Στη διεύθυνση www.socialforum-media.gr θα βρείτε πληροφορίες για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.
 
Ενημερώστε μας,  για να ενημερώσουμε!
 "ΠΥΞΙΔΑ"
ΤΘ  53   ΤΚ  73131  ΧΑΝΙΑ   ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2821074104   / 6974739122
ΦΑΞ: 2821036364
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Φεβρουάριος 2004 / Φ.22

 • Σε νέες εγκαταστάσεις εδώ και λίγο καιρό (όπως έχουμε ξαναγράψει) το συγκρότημα: Αγώνας της Κρήτης , ΚΡΗΤΗ 1, ΚΡΗΤΗ 101.5 FM. Από  την Αγυιά Κυδωνίας και από  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνεχίζεται μια προσπάθεια χρόνων. Με συνέπεια και συνέχεια ο Νίκος Αγγελάκης και οι συνεργάτες του προσπαθούν να κάνουν καθημερινή πράξη αυτό που θα έπρεπε να είναι σημαία όλων των περιφερειακών ΜΜΕ. Να είναι δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματα  του  !  Με άποψη (σπάνιο είδος στην περιφέρεια). Καλή συνέχεια από εμάς.
 • Σημειώστε τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας για Αγώνα της Κρήτης , ΚΡΗΤΗ 1, ΚΡΗΤΗ 101.5 FM: 2821032212,32734  και Fax: 2821032744
 • Να ευχηθούμε τέλος … το επόμενο άλμα του ΚΡΗΤΗ 1 να αφορά την βελτίωση του σήματος του έτσι ώστε να έχουμε την δυνατότητα καλύτερης τηλεθέασης.
 • Αντώνης Νομικός από την τηλεόραση ΚΥΔΩΝ στον ΚΡΗΤΗ TV.
 • Ναπολέον Σαραντίδης από την Παγκρήτια Τηλεόραση στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ.
 • Μετά από περιπέτεια μηνών το τελευταίο διάστημα η τηλεόραση ΚΥΔΩΝ προσπαθεί να ισορροπήσει! Με τον Νίκο Μουντάκη να σηκώνει μεγάλο μέρος (δελτίο, εκπομπή κτλ ) αυτής της ευθύνης. Με μια σειρά από στελέχη ( Γερακακης, Τσιβουράκης, Λιοδάκη,  Σαραντίδης κτλ) με εμπειρία στο δυναμικό της οφείλει να δείξει ότι εκτός από την ιστορία – εμπειρία υπάρχει και το δημιουργικό μέλλον.
 • Ρετρό FM, η έκπληξη  (κατά πολλούς) της ήρεμης δύναμης των  FM που εμφανίζεται   το τελευταίο διάστημα και στις μετρήσεις ακροαματικότητας του νομού Χανιών. Με βασικό άξονα το παλιό ελληνικό τραγούδι και με πρόγραμμα ακόμα υπό διαμόρφωση όπως μας δήλωσαν οι υπεύθυνοι του σταθμού. Καλή συνέχεια!
 • Η Νέα Τηλεόραση  είναι πλέον γεγονός. Στο κανάλι 59 των UHF  και από τα Χανιά για την Δυτική Κρήτη προς στιγμήν αλλά και για όλη την Κρήτη σύντομα.  Νέες εγκαταστάσεις. Υπερσύγχρονος εξοπλισμός και στον αέρα!Μένει πλέον η διεκδίκηση του κοινού. Εκεί το λόγο έχουν οι συνεργάτες του σταθμού. Μανόλης Κονσολάκης, Δημήτρης Παππάς (πότε ;), Κατερίνα Πολύζου, Μάνος Σπυριδάκης , Νικόλας Σεγγρεδάκης, Βαρδής Καλογεράκης και πολλά νέα παιδιά. Η εμπειρία δεμένη με την φρεσκάδα της νέας προσπάθειας. Καλή διαδρομή και καλή επιτυχία από εμάς!
 • Σημειώστε τηλέφωνα επικοινωνίας για ΝΕΑ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ αλλά και TOP FM  : 2821036700
 • Α … μια και έχουμε πολλή τηλεόραση αυτό το μήνα. Μην είμαστε μικρόψυχοι, ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν! Καλό για όλους μας είναι το να "γεννιούνται" καινούργια  ΜΜΕ αρκεί να υπηρετούν με σεβασμό και συνέπεια (καθένα από το μετερίζι του) την ενημέρωση, την μουσική, τη δημόσια ζωή.  
 • Ας γίνονται νέες προσπάθειες, να υπάρχει ανταγωνισμός, διάθεση για το καινούργιο γιατί διαφορετικά έχουμε μονοπώλια και τα μονοπώλια στο χώρο των ΜΜΕ και ειδικά της περιφέρειας είναι εξουσία ανυπολόγιστη!
 • Ας έχουμε, ας έχετε επιλογές, να έχουμε να  κρίνουμε και να συγκρίνουμε για να επιλέγουμε αυτό που μας εκφράζει!  
 • Ξέρει καλά τη Μουσική, γνωρίζει καλά ελληνικά, τολμά να καταθέτει τα σχόλια του για την πραγματικότητα μας (αν και εμείς θα θέλαμε περισσότερα), χαίρεται αυτό που κάνει … και γι΄αυτό είναι μακρά ο καλύτερος σε αυτό που κάνει. Καθημερινά 10-11 το πρωί στον SUPER FM  ο Δημήτρης Παππάς.
 • Καλή Ακρόαση.  
 • Υ.Γ.    Οι εκλογές είναι  (;) η γιορτή της δημοκρατίας. Είναι επίσης και στιγμή μεστού και ουσιαστικού δημοσιογραφικού λόγου, αρκεί ο δημοσιογράφος να μην αισθάνεται ότι οφείλει … κάτι, κάπου, από κάποτε!
 
 
Ενημερώστε μας,  για να ενημερώσουμε!
 "ΠΥΞΙΔΑ της Πόλης"
ΤΘ  53   ΤΚ  73131  ΧΑΝΙΑ   ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2821074104   / 6974739122
ΦΑΞ: 2821036364
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Μάρτιος 2003 / Φ.12

  ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Με πλούσια ύλη, άποψη και νηφαλιότητα προσεγγίζει θέματα γύρω από την οικολογία και την κοινωνία. (Για επικοινωνία: ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Γάζη 216, 38 222 ΒΟΛΟΣ – τηλ/φαξ 2421038387. 
  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, η νέα προσέγγιση των Χανιώτικων Νέων στα "απλά, τα καθημερινά", βιβλίο, δίσκοι, αποδράσεις. Καλές διαδρομές, λοιπόν! 
  Συνεχίζεται η εκδοτική ανησυχία στα Χανιά … Και εξειδικευμένη θεολογική εφημερίδα βρίσκεται πλέον στα περίπτερα. 
  Λεγεται "ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΟΙ" και είναι η εφημερίδα του Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας Σφακίων. Η αγωνία και η λαχτάρα των παιδιών μιας εκ των απομακρυσμένων περιοχών της Κρήτης αποτυπωμένα σε 8 σελίδες. Καλή συνέχεια! 
  Ειδική έκδοση με τα πρακτικά της δίκης της 17Ν υπάρχει πλέον στα περίπτερα από το περιοδικό ΜΕΤΡΟ. 
  Το επίσημο site της πρωτοβουλίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ είναι ήδη στον αέρα. Στη διεύθυνση www.socialforum-media.gr θα βρείτε πληροφορίες για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Ενημερώστε μας, για να ενημερώσουμε!
"ΠΥΞΙΔΑ"
ΤΘ 53 ΤΚ 73131 ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2821074104 / 6974739122
ΦΑΞ: 2821036364
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Ιανουάριος 2004 / Φ.21

q       Αλήθεια ποια η διαφορά ανάμεσα στην είδηση και στη διαφήμιση ; Μάλλον πρέπει να το συζητήσουμε … Πάντως δύσκολα θα πειστούμε ότι αποτελεί είδηση (με σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων) η κοπή πίτας ή τα εγκαίνια ενός καταστήματος. Να μην τρελαθούμε κιόλας:
q       Από τα νέα του studio εκπέμπει πλέον ο Χανιώτικος TOP FM. Στην οδό Παπαμαλέκου η έδρα του σε συστέγαση με την ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ που οσονούπω(;) θα βγει στον αέρα.  
q       ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ επειδή ακόμα υπάρχουν περιοδικά που στηρίζονται στη δύναμη του λόγου. Δεύτερο τεύχος αυτό που κρατάμε στα χέρια  μας και μεταξύ άλλων ξεχωρίζουμε: Για την λατρεία των ιερών μήλων του Κόφινα, το σεισμό του 365 π.χ. στα Φαλάσαρνα, ένα οδοιπορικό στο φαράγγι των Μύλων, μια συνέντευξη οργανοποιού Κώστα Κονταξάκη.  Φυσικά μαζί με το ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ κυκλοφορεί και το δεύτερο τεύχος της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με ένα αρκετά ενδιαφέρον αφιέρωμα στο ελαιόλαδο.
q       Αναζητήστε τον ’ρη Σταματάκη από Δευτέρα έως Παρασκευή 6-8 το απόγευμα στον TOP FM. Υπάρχει λόγος!
q       Το   GO XANIA συνεχίζει την πορεία του έχοντας πλέον κατοχυρώσει τη θέση του στο χώρο του κρητικού lifestyle  περιοδικού τύπου. Αναζητήστε στο τελευταίο τεύχος του μια συνέντευξη – παρουσίαση του Δημήτρη Παπά ( super fm. παπάς.gr, κτλ ) έχει ενδιαφέρον. Φυσικά ενδιαφέρον έχει και η συνέντευξη της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
q       Τουλάχιστον   7 ραδιόφωνα της Κρήτης προσήλθαν στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο τον τελευταίο μήνα ζητώντας βεβαίωση  νομίμου λειτουργίας. Πρόκειται για τους: ΛΑΤΩ Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ του Ν. Αγ. Νικολάου Κρήτης,  Venus 91 του Ν. Χανίων, Ράδιο 100,8 του Ν.Ιεράπετρας, Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης του Ν. Ηρακλείου Κρήτης, Ραδιοκύματα Κρήτης 95,8 του Ν. Ηρακλείου, Μελωδία του Ν. Ρεθύμνης, Magic FM του Ν. Χανίων.
q        
q       Εκλογές, η χαρά του κάθε καναλάρχη!
q       Ας μην ξεχνάμε: όταν τα ΜΜΕ θα έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε πλήρη απαξίωση   τότε απλά δεν θα υπάρχουν πελάτες για αυτά!
q       Ας μην ξεχνάμε τα ΜΜΕ έχουν υποχρέωση να δίνουν βήμα σε όλες τις πολιτικές απόψεις!
q       Ευτυχές το 2004!!! 
 
 
Ενημερώστε μας,  για να ενημερώσουμε!
 "ΠΥΞΙΔΑ της Πόλης"
ΤΘ  53   ΤΚ  73131  ΧΑΝΙΑ   ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2821074104   / 6974739122
ΦΑΞ: 2821036364
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Φεβρουάριος 2003 / Φ.11

Με την άδεια ( από 28 Ιανουαρίου 2003) του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πλέον γίνεται η (πεντάωρη ) καθημερινή αναμετάδοση του Σκάι Αττικής από τον Max Fm (Ν. Χανίων) και του Antenna Fm Αττικής από τον Antenna Δυτικής Κρήτης (Ν. Χανίων ).
 Δύσκολες φαίνονται οι διαδρομές για τον TOP FM καθώς καταγράφονται συνεχείς εναλλαγές στελεχών … Πάντως υπάρχει επιμονή στην ποιότητα. 
  Η νύχτα θέλει Ραδιόφωνο! Παλιά αγαπημένη διαπίστωση όταν το ραδιόφωνο ήταν αγαπημένος σύντροφος όσων (συνήθως μόνοι) ξενυχτούσαν. Τα τελευταία χρόνια όμως σιγά- σιγά τα ραδιόφωνα "δεν έχουν φωνή" τη νύχτα. Ελάχιστες εξαιρέσεις για τις οποίες θα επανέλθουμε. 
  Πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό Ραδιόφωνο ; Φωνές δηλαδή στα FM που θα κινούνται πέρα από τους όρους της αγοράς. Ερώτημα που κάποια στιγμή θα πρέπει να απασχολήσει κυρίως την πολιτεία. Αν υπάρχει πρόθεση κάποια στιγμή να μπει ταξη στο χάος … Αν τελικά η απάντηση είναι καταφατική. Αν … 
  Με την εκπομπή "Λόγον Ποιώ" η Μαρία Καλογεράκη επανέρχεται κάθε Τετάρτη στις 21:30 στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ. 
  Ράγισαν και οι Πέτρες! 
  Κρανίου Τόπος! 
  Έπεσαν από τα σύννεφα. 
  Αυτά και αλλα από τα εξόχως ενδιαφέροντα και πρωτότυπα "όν" των τηλεοπτικών (κυρίως) ειδήσεων. 
  Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί πραγματικά ; Ριαλυτι ( "παρατράγουδα", "το ζευγάρι της χρονιάς", "γυάλινος κόσμος" κτλ ) ή δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών ;
 Το επίσημο site της πρωτοβουλίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ είναι ήδη στον αέρα. Στη διεύθυνση www.socialforum-media.gr θα βρείτε πληροφορίες για τη σύσταση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Ενημερώστε μας, για να ενημερώσουμε!
"ΠΥΞΙΔΑ"
ΤΘ 53 ΤΚ 73131 ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2821074104 / 6974739122
ΦΑΞ: 2821036364
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Δεκέμβριος 2003 / Φ.20

 • Δυο νέες προσπάθειες στο χώρο του τύπου έρχονται να διεκδικήσουν το μερίδιο τους.
 • Καταρχήν στα Χανιά. Λέγεται "ΣΦΑΚΙΑΝΟΣ λόγος" και κυκλοφορεί κάθε Τρίτη σε 16 σελίδες.
 • Λέγεται ΜΙΤΟΣ και παρουσιάζεται ως η πρώτη πανελλήνια κρητική εφημερίδα. Κυκλοφορεί κάθε Κυριακή σε 96 σελίδες και με ένθετα. Μια προσεγμένη εφημερίδα με άποψη.
 • Καλή συνέχεια και στις δυο προσπάθειες.
 • Πλησιάζει ο νέος χρόνος και το τηλεοπτικό τοπίο της Δυτικής Κρήτης θα υποδεχτεί τη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργικές εγκαταστάσεις (τελειώνουν) και πολύ όρεξη για δουλειά υπόσχονται οι άνθρωποι της ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Μένει να δούμε …
 • Πάντως σημειώστε: Μανόλης Κονσολάκης, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Χαραλαμπάκη, Μανος Σπυριδάκης  και άλλοι που έρχονται … Στη συχνότητα της ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.
 

ΜΜΕ - Ιανουάριος 2003 / Φ.10

Φαίνεται ότι αρκετοί εμπλεκόμενοι με τα ραδιόφωνα των Χανίων έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει "μπει ταξη" στον ραδιοφωνικό χάρτη της πόλης και ετοιμάζονται …
Εξελίξεις λοιπόν αναμένονται μιας και υπάρχει διάθεση να κινητοποιηθεί κάθε νόμιμο μέσο για να μείνουν στην μπάντα μόνο όσοι έχουν δικαίωμα!
Αλήθεια ποιοι έχουν δικαίωμα ; Μάλλον ασαφές σε πολλές (και για πολλές) περιπτώσεις …
Πάντως βάρος θα δοθεί στις αναμεταδώσεις (μόνο ένα 5αωρο προβλέπει ο νόμος), στους έχοντες άδεια προσωρινής λειτουργίας, στους έχοντες έναρξη εφορίας …
Πίσω στα πάτρια εδάφη (βλέπε ΣΠΟΡ FM ) ο Μάνος Σπυριδάκης. Μετά από μια μικρή ανάσα επανέρχεται!
Νέα Δεκαπενθήμερη εφημερίδα με τίτλο "ΦωτοΡεπορτάζ" εδώ και ένα μήνα από τα Χανιά.
Ενώ περιμένουμε τη ΝΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με το όνομα "Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ"
ΔΥΣΚΟΛΟΙ οι καιροί για την τηλεόραση. Οι τηλεθεατές φαίνεται να "γυρίζουν την πλάτη" στη μικρή οθόνη αφού στο πρώτο τρίμηνο της νέας τηλεοπτικής σεζόν (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2002), κατεγράφη σημαντική μείωση της τηλεθέασης, 11% συνολικά, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα (μετρήση Taylor Nelson).
10 χρόνια υπηρετεί την ενημέρωση με το βλέμμα στραμμένο στις επαρχίες Κισσάμου και Σελίνου. Ο λόγος για τους "ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ". Καλή συνέχεια!
Μια ακόμα νέα έκδοση έκανε την εμφάνιση της στα Χανιά τα μέσα του Δεκέμβρη. "ΝΕΦΕΛΗ" το όνομα αυτής, κυκλοφορεί κάθε βδομάδα και διανέμεται δωρεάν. Αντικείμενο της ο Πολιτισμός.
Με αυξημένη βαρύτητα στον κινηματογράφο καταγράφει ότι γίνεται στην πόλη. Καλές διαδρομές!!!Ενημερώστε μας, για να ενημερώσουμε!
"ΠΥΞΙΔΑ"
ΤΘ 53 ΤΚ 73131 ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 2821074104 / 0974739122
ΦΑΞ: 2821036364
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Νοέμβριος 2003 / Φ.19

 • Τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη στα 2003.
 • Ο Νοέμβρης για μερικούς από εμάς είναι της ελεύθερης ραδιοφωνίας! Όχι αυτής που γνωρίσαμε μετά το 1989. Αυτής του Πολυτεχνείου! "…Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των Ελεύθερων Αγωνιζομένων Φοιτητών …"
 • ’λλες εποχές …
 • Σάββατο και Κυριακή 21:00 στη ΕΤ1: "Η άλλη μεριά του Φεγγαριού", οι στιχουργοί του ελληνικού τραγουδιού με τα μάτια του Λεύτερη Παπαδόπουλου. Σάββατο 20:00 στην ΕΤ1:  "Η ζωή είναι ωραία", αγαπημένα πρόσωπα από διάφορες περιοχές της δημόσιας ζωής συζητούν με την Εύη Κυριακοπούλου.
 • Εδώ και μερικούς μήνες έρχεται και στην Κρήτη από την Θεσσαλονίκη. Είναι η "Πανσέληνος" το πολιτιστικό ένθετο της κυριακάτικης Μακεδονίας. Όσοι έχετε ακόμα διάθεση να διαβάζεται ένθετα εφημερίδων με περιεχόμενο και όχι να φυλλομετράτε διαφημίσεις. Η κουλτούρα της Θεσσαλονίκης μάλλον στο μοναδικό ουσιαστικά πολιτιστικό ένθετο κυριακάτικης εφημερίδας. ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  λοιπόν υπό την διεύθυνση του δημοσιογράφου – λογοτέχνη Γιώργου Σκαπαρδόνη.

ΜΜΕ - Δεκέμβριος 2002 / Φ.9

Στον Αντένα Δυτικής Κρήτης αναμορφώνεται το πρόγραμμα με την παρουσία του Μάνου Σπυριδάκη και με την αξιοποίηση ντόπιου δυναμικού. Ενώ κρατούν από την Αθήνα ένα 5αωρο όπως προβλέπει ο νόμος.
Στον TOP FM ( υπό την διεύθυνση του Γιάννη Νικολάου πλέον) ετοιμάζουν αλλαγές προγράμματος με στόχο να διεκδικήσουν μερίδα από το χώρο του "έντεχνου και με πολιτιστικές ανησυχίες" ραδιοφώνου της πόλης.
Τα ΜΜΕ της πόλης σε δράση: Έκθεση ραδιοφώνου από τον TOP FM, έκθεση σκίτσου του Ανδρέα Πετρουλάκη από το "Μήνυμα", ημερίδα για την βιοτεχνολογία με τη συνδρομή των "Χανιώτικων Νέων".
Με ένα ιδιαίτερα αξιόλογο site βρίσκεται πλέον στο διαδύκτιο η εφημερίδα ΚΗΡΥΚΑΣ των Χανίων. Ειδήσεις, χρηστικές πληροφορίες και πολλά αλλα δίνουν μια εικόνα ιδιαίτερα πλούσια.
ΝΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.
Με τον τίτλο Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ κυκλοφορεί αυτές τις μέρες.
Επαναδραστηριοποιείται η αδελφή στήλη των ΣΤΙΓΜΩΝ για τα ΜΜΕ. ’ντε και καλές διαδρομές …
Παππάς.gr Για δεύτερη χρονιά από την τηλεόραση ΚΥΔΩΝ! Ο Δημήτρης Παππάς κρατάει τους τόνους χαμηλά και συζητάει νηφάλια με καλεσμένους από ένα ευρύτατο φάσμα. Καλή συνέχεια!
Υ.Γ.1. Δέκα Ραδιοφωνικές άδειες θα δοθούν στο νομό Χανίων σύμφωνα με το σχετικό χάρτη.Ποιος θα πάρει ; Η απάντηση μάλλον δύσκολη. Αλλά παρατηρώντας το τι γίνεται με τις άδειες και τις συχνότητες φαίνεται ότι το ζητούμενο είναι όχι ποιος θα πάρει αλλά ποιος θα καταφέρει να πουλήσει και μάλιστα αυτό που δεν έχει πάρει.Δηλαδή κάτι που δεν του ανήκει. Την κρατική περιούσια που δεν είναι άλλη από τις συχνότητες!!!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ …
Ξένη μουσική από τον SUPER FM 903. Ο Θοδωρής Ζουριδάκης καθημερινά λίγο μετά τις 9 το βραδάκι και για 2 ώρες με τον ιδιαίτερο τρόπο του. Ενώ το Σαββατοκυριακο στις 9 το βράδυ επιστρέφει ο Νικος Στάμου.
ΕΤ3 Αναζητήστε και δείτε: Καθημερινά στις 15:30 τον Κώστα Μπλιάτκα στην εκπομπή του "Με μια τρίτη Ματιά" ( προσεγγίζοντας την καθημερινότητα με σοβαρότητα και απλότητα, με χιούμορ και πλήθος από ευαισθησίες ). Κάθε Σάββατο στις 21:00 τον Γιάννη Τσολακίδη στο "Κοντραμπούτο" του ( ταξίδι με άποψη σε πρόσωπα και θέματα από τον κόσμο της καλής ελληνικής μουσικής).
Και φυσικά μουσική μετά λόγου! Αιχμηρός, καυστικός, ρομαντικός και πάντα ουσιαστικός. Σμιλεύει τα λόγια και τα παντρεύει με την μουσική …Ο Παναγιώτης Φραγγεδάκης καθημερινά στον ORIGINAL 106 FM.


Ενημερώστε μας, για να ενημερώσουμε!
"ΠΥΞΙΔΑ"
ΤΘ 53 ΤΚ 73131 ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 0821074104 / 0974739122
ΦΑΞ: 0821036364
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΜΕ - Οκτώβριος 2003 / Φ.18

 • Να ξεκινήσουμε από εκεί που  είχαμε μείνει τον προηγούμενο μήνα …
 • Πουλήθηκε το  Ράδιο Παρατηρητής 96,2 ( Γιάννης Παπαδουλάκης  ο νέος ιδιοκτήτης). Σύντομα μεταφέρεται ο σταθμός, εκσυγχρονίζονται τα μηχανήματα του και  σχεδιάζεται η ταυτότητα του. Πάντως σύμφωνα με το νέο ιδιοκτήτη θα προστατευθεί η σοβαρότητα που εδώ και χρόνια εξέπεμπε ο σταθμός.
 • Πουλήθηκε (;) και το Ράδιο ΜΕΓΑ 104,5.
 • Πουλιέται ακόμα μισός σταθμός!
 • Εύκολα βρήκε ρυθμό στην  πρωινή ζώνη του TOP FM  ο Μανόλης Κονσολάκης.
 • Στο μέτωπο της τηλεόρασης τώρα!
 • Η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με γρήγορους  ρυθμούς έχοντας βάλει ως πρώτο (και δύσκολο) στόχο εκπομπής τα μέσα του Νοέμβρη.
 • Συντελεστές ; Μάλλον αθόρυβα μαζεύονται σιγά – σιγά. Για να δούμε.
 

ΜΜΕ - Νοέμβριος 2002 / Φ.8

-   Ράδιο Νοσταλγία. Κάθε Κυριακή 6-10 το απόγευμα από την Ελληνική Ραδιοφωνία ( 92,9 , 94,9, 104 FM  για  τα Χανιά ). Στα μικρόφωνα και στις μουσικές επιλογές: Λευτέρης Κογκαλίδης, Γιάννης Πετρίδης, Γιώργος Παπαστεφάνου και Αλέξης Κωστάλας. 
-      Τέλος για το Ράδιο Παρατηρητής (τουλάχιστον για αυτό που είχαμε συνηθίσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο). Κάπου εκεί ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των εκλογών τα μικρόφωνα έκλεισαν … Έτσι "απλά". 
-      Ή αν θέλετε, θυμηθείτε: "Είμαστε στον Αέρα" από τις λιγες ωραίες στιγμές της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης.
-      Έτσι και αλλιώς: "τα  όμορφα  χωριά όμορφα καίγονται".
-      Λέγεται ΡΕΤΡΟ FM και εκπέμπει στους 105,4. Είναι  μια νέα προσπάθεια που θέλει να στεγάσει όλους εκείνους που πέρασαν από το "πειρατικό" ραδιόφωνο και τώρα δεν έχουν ραδιοφωνική στέγη.
-      Δύσκολες μέρες για τα ΜΜΕ και μάλιστα κυρίως για αυτά της πρωτεύουσας.
-      Διευκρινιστική οδηγία προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς απέστειλε πριν μερικές μέρες  το EΣP, προκειμένου να εξηγήσει τι σημαίνει δικτύωση στον χώρο των ερτζιανών. Mε τον όρο δικτύωση νοείται η "αναμετάδοση από έναν P/Σ του προγράμματος ενός άλλου P/Σ". Ως ανώτατος χρόνος ανα-μετάδοσης ημερησίως ορίζονται οι 5 ώρες. Tα αναμεταδιδόμενα διαφημιστικά μηνύματα συνυπολογίζονται στον χρόνο δικτύωσης.
-   ΜΜΕ – δεοντολογία – εκλογές!!!
 
Ενημερώστε μας,  για να ενημερώσουμε!
 "ΠΥΞΙΔΑ"
ΤΘ  53   ΤΚ  73131  ΧΑΝΙΑ   ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ: 0821074104   / 0974739122
ΦΑΞ: 0821036364
                      e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

ΜΜΕ - Σεπτέμβριος 2003 / Φ.17

Επί του πιεστηρίου: Νέο τηλεοπτικό κανάλι στον Αέρα της ΚΡΗΤΗΣ!
Φαίνεται ότι οι εξελίξεις στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ  είναι πλέον  τάχιστες. Αλλαγές στην μετοχική σύνθεση  του καναλιού και φημολογούμενες αλλαγές της γενικότερης πλεύσης του σταθμού που φέρνουν σειρά αναταράξεων. Ήδη παραιτήθηκε με πολλές αιχμές και εξώδικο ο μέχρι πρότινος διευθυντής του σταθμού Μανόλης Κονσολάκης. Ενώ οι πληροφορίες μας μιλούν και για μια σειρά ακόμα αποχωρήσεων εντός των ημερών. Πάντως πέρα από τις δεδομένες πλέον αλλαγές στο κανάλι (ιδιοκτησία, διοίκηση και διεύθυνση) αυτό που έχει μέγιστο ενδιαφέρον  είναι  η συνέχεια …

ΜΜΕ - Οκτώβριος 2002 / Φ.7

     Αρχές Οκτώβρη του 2002 με πολλή δουλειά για τα ΜΜΕ ( κυρίως τα ενημερωτικά)   λόγω εκλογών. Με έκτακτες εκπομπές τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στάθηκαν στην παρουσίαση  των υποψηφίων και των προγραμμάτων τους.
 
   Μεγάλο βάρος δόθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ   για την παρουσίαση των υποψηφίων και των θέσεων τους για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ελπίζουμε όλοι ( ΜΜΕ αλλα και εκλεγμένοι – υποψήφιοι) να επιμείνουν να παρουσιάζουν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης με το ίδιο πάθος.
 
  Ορόσημο για την διαμόρφωση των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών της Κρήτης αποτελούν οι εκλογές. Από ότι μαθαίνουμε δεν  θα υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.
 
   Στα ραδιόφωνα τα πράγματα φαίνονται πιο παγιωμένα (έως στάσιμα). Η δυστοκία για το καινούργιο  και η "έλλειψη" νέων αναζητήσεων τα τελευταία χρόνια φαίνεται να συνεχίζουν να συνθέτουν το ραδιοφωνικό τοπίο των Χανίων.
 
    Πάντως μια κινητικότητα υπάρχει στα FM … Τουλάχιστον 2 σταθμοί φτιάχνονται ή αλλάζουν χέρια. Ενώ σε ένα ακόμα υπάρχει κλίμα αδιευκρίνιστης κινητικότητας!