01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

ΜΜΕ / Ιούνιος 2009 - φ.80

Κάθε φορά που έχουμε εκλογές υπάρχει ένα θέμα με το πώς τα ΜΜΕ διαχειρίζονται τόσο τη διαδικασία όσο και τους συμμετέχοντες. Σίγουρα υπάρχουν χώρες της Ευρώπης που έχουν ΜΜΕ χειρότερα από τα δικά μας αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι και άλλοθι για τους Πρετεντέρηδες μας!!!

Το παράδοξο του Διαδικτύου: Μεγαλύτερη ανάπτυξη, λιγότερα κέρδη

Οι επιχειρήσεις του Διαδικτύου εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον κόσμο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυξάνονται και τα κέρδη τους. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώνεται κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, εκεί, δηλαδή, που το κόστος λειτουργίας είναι πολύ υψηλό και οι αγορές δεν αποφέρουν κέρδη στους διαφημιστές.

Διαδικτυακό ραδιόφωνο... στο αυτοκίνητο!

 

Διαδικτυακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, για πρώτη φορά, υπόσχεται η συνεργασία μεταξύ των εταιριών Blaupunkt και miRoamer. Τα δείγματα της Blaupunkt, που απεικονίζονται εδώ, δείχνουν τη νέα τεχνολογία εν δράσει.

ΜΜΕ / Μάιος 2009 - φ.79

 • Αργά αλλά δυναμικά το διαδυκτιακο ραδιόφωνο κερδίζει έδαφος. Στην Ελλάδα είναι ακόμα στα σπάργανα και κυρίως ως αναμεταδότης των συμβατικών ραδιοφώνων. Είναι αλήθεια όμως ότι πολλές προσπάθειες γίνονται πλέον για αυτόνομα ιντερνετικά  ραδιόφωνα με προσωπικότητα. Αναζητήστε τα…

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2008

 
Το 2008 έφυγε, αφήνοντας πίσω του σημαντικές αλλαγές στο ραδιοφωνικό τοπίο της χώρας. Αλλαγές όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, όπως έχει σημειωθεί τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και σε δομικά χαρακτηριστικά της σχέσης του μέσου με το κράτος και τους επιχειρηματίες των media.

Ενημέρωση και πληροφορία αιχμή του δόρατος για το Διαδίκτυο

 
Σε κατ' εξοχήν χρηστικό αλλά και παράλληλα ενημερωτικό μέσο εξελίσσεται το Διαδίκτυο στη χώρα μας, αφού η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων χρηστών το χρησιμοποιεί τόσο για την αναζήτηση πληροφοριών όσο και για την ενημέρωση σχετικά με θέματα επικαιρότητας, η οποία βεβαίως αντλείται στις περισσότερες των περιπτώσεων από τα παραδοσιακά μέσα.

ΜΜΕ / Ιανουάριος 2009 - φ.75

     Με το "πρώτο θρανίο" και παρουσιαστή τον Μάνο Σπυριδάκη απάντησε η Νέα Τηλεόραση στα "Παιδεία παίζει" του Δημήτρη Παππά που πλέον προβάλλονται από την Κρήτη tv.
·        Ενδιαφέρον πάντως αποτελεί ότι οι παραγωγές που στοχεύουν στα παιδιά έχουν αφετηρία τα Χανιά.

"Πράσινο φως" από ΕΕΤΤ για επίγειες ψηφιακές εκπομπές

 

Το "πράσινο φως" για την έναρξη επίγειων ψηφιακών εκπομπών από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς έδωσε χθες η ΕΕΤΤ η οποία ενέκρινε την σύσταση της εταιρείας ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ, που συνέστησαν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας για τη διαχείριση του δικτύου τους.

Επί Της Γραμμής / Ιανουάριος 2009 - φ.75

Εξέγερση του Δεκέμβρη. Ποιοι ήταν στους δρόμους; Γιατί βγήκαν; Τι ήταν αυτό που τους θύμωσε; Τι ζητούσαν;
Διάφορες απαντήσεις μπορεί να πάρεις, αναλόγως το ποιόν θα ρωτήσεις. Άλλα θα σου πει το κυβερνητικό στέλεχος, άλλα ο Αριστερός φίλος, άλλα ο "διαφορετικά" Αριστερός φίλος και πάει λέγοντας.

ΜΜΕ / Απρίλιος 2009 - φ.78

 • Με μια βραδιά αφιερωμένη στον Μιχάλη Γρηγοράκη τίμησαν τα Χανιώτικα Νέα τον ένα χρόνο από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπητού φίλου και βασικού στελέχους της εφημερίδας.
 • Ο Μιχάλης  αν και μακριά πλέον υπήρχε παντού στο χώρο όπως και θα υπάρχει στη συνείδηση όσων πραγματικά τον κατάλαβαν…
 • ΜΜΕ / Δεκέμβριος 2008 - φ.74

  Η δημοσιογραφία, ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, συνεπάγεται δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:

  ΜΜΕ / Μάρτιος 2009 - φ.77

  ·        Όλο και περισσότεροι φίλοι στήνουν την δική τους γωνιά στην Blogόσφαιρα. Είτε με πρωτογενές υλικό, είτε με υλικό από τα μέσα στα οποία εργάζονται ή με συνδυασμό διαφόρων πηγών συγκροτούν χώρους προσωπικών αναρτήσεων.

  ΜΜΕ / Νοέμβριος 2008-φ.73

  ·        "Μετεξεταστέο" έμεινε το 66% των περιφερειακών τηλεοπτικών επιχειρήσεων στον έλεγχο των αιτήσεων που πραγματοποίησε το ΕΣΡ για να εκχωρήσει το δικαίωμα επίγειας ψηφιακής εκπομπής κατά το πιλοτικό στάδιο, πράγμα βεβαίως απολύτως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο τηλεοπτικό πεδίο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

  Τι είναι το Creative Commons;

  Από τη σκοπιά της οργανωτικής δομής το Creative Commons είναι φιλανθρωπική εταιρία, αναγνωρισμένη από το κράτος, με έδρα τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Για την προώθηση των στόχων του Creative Commons εργάζονται επίσης εθελοντές επικεφαλείς κατά τόπους ομάδων σε κάθε μία από τις εθνικές δικαιοδοσίες για τις οποίες έχουν ήδη προσαρμοστεί οι άδειες Creative Commons.

  Στην πυρά!!!

   
  Αποτελεί  χαρακτηριστικό (μεγάλης ομάδας πολιτών και πολιτικών) αυτής της χώρας η ευκολία με την οποία αλλάζουν συμπάθειες κατά που βολεύει και συμφέρει.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση –πολλών ευεργετηθέντων- απέναντι στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο στη φάση που έχανε το πλεονέκτημα (!).
  Αντί άλλων σχολίων παραθέτουμε το σχόλιο του πρώην προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων Γιάννη Γαρεδάκη.
  Από τους ελάχιστους που τόλμησαν να διατυπώσουν και άλλες αλήθειες χωρίς το φόβο του να χαρακτηριστούν "φιλοΡουσοπουλικοί"!

  Πέθανε ο πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ Βλάσης Σωκρατείδης

  "Εφυγε" από τη ζωή ο πρόεδρος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Βλάσης Σωκρατείδης. Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
   

  Καλπάζει η διαδικτυακή τηλεόραση

   
   
  Ραγδαία αύξηση των χρηστών του διαδικτύου που παρακολουθούν τηλεόραση μέσω του υπολογιστή τους καταδεικνύουν στοιχεία της αγγλικής Αρχής Ραδιοτηλεόρασης (Ofcom) και του αμερικανικού κέντρου ερευνών PEW παρουσιάζει η τελευταία διετία.

  ΜΜΕ / Οκτώβριος 2008-φ.72

  • ·        Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και σιγά-σιγά κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον
  • ·        Με ανανεωμένο το δεύτερο studio της και με πλήρως ψηφιοποιημένα συστήματα υποδέχεται την νέα σαιζόν η τηλεόραση ΚΥΔΩΝ.

  Η πίτα της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε

    Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο πλοίο των Μινωικών
     Γραμμών που ήταν ελλιμενισμένο στο Ηράκλειο και στις 11.00 η προγραμματισμένη    Εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας για το έτος 2009 την οποία ευλόγησε εκ μέρους    της  αρχιεπισκοπής Κρήτης ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Κνωσού κ.κ. Ευγένειος.

  Ε.Ε.: Απελευθέρωση ραδιοφωνικών συχνοτήτων

   
  Να απελευθερωθεί το φάσμα ραδιοφωνικών συχνοτήτων στην Ευρώπη, στο πλαίσιο προσπαθειών μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.