01182018Πεμ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

ΜΜΕ / Σεπτέμβριος 2008-φ.71

 
·        Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και σιγά-σιγά κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του.
·        Συνηθίζεται η ράδιο-τηλεοπτική χρονιά να οργανώνεται και να ξεκινάει δυναμικά κτλ. Η αλήθεια είναι ότι αυτά αφορούν τα media  της πρωτεύουσας γιατί εδώ…

Σκληραίνει ο ανταγωνισμός στις free press εκδόσεις

 
ΡΑΓΔΙΑ ανάπτυξη παρουσιάζει η αγορά των free press, αφού τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα έντυπα της κατηγορίας, κάνουν την εμφάνισή τους στις ειδικές προθήκες του μετρό, των καφέ και άλλων δημοσίων χώρων, διεκδικώντας -με όλο και υψηλότερο κόστος παραγωγής ωστόσο- μερίδιο από αναγνώστες, διαφήμιση και κυρίως κρατική διαφήμιση.

ΜΜΕ / Φεβρουάριος 2008 - φ.65

    
·        Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ε.Δ.Ι.Π.Τ
 
Για άλλη μια χρονιά στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΜΜΕ / Ιούλιος - Αύγουστος 2008 - φ.70

  • ·        Με βασικό άξονα δραστηριοτήτων την "έμφαση στην είδηση", το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ3 από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008 αλλάξε ώρα και "βγαίνει στον αέρα" καθημερινά στις 10 μ.μ.
  • ·        Αναταράξεις και ανακατατάξεις στον Αντ1 Δυτικής Κρήτης. Παρελθόν αποτελεί για το δυναμικό του σταθμού η Ευαγγελία Ξυρουχάκη ενώ στο δυναμικό του σταθμού εντάχθηκε ο Σταύρος Ζουλάκης ο οποίος ανέλαβε την καθημερινή εκπομπή 10-12 με θέματα από την τοπική επικαιρότητα.

ΜΜΕ 2 / Φεβρουάριος 2008 - φ.65

    
Αλλάζουν τα δεδομένα στα ερτζιανά της Αττικής

ΣΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ του ραδιοφωνικού τοπίου με αλλαγές που αφορούν τόσο το καθεστώς εκπομπής των ραδιοσταθμών όσο και το καθεστώς λειτουργίας, προχωρά στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η πολιτεία.

Προχωρά η συλλογή στοιχείων από ΕΣΡ για τα προγράμματα των ρ/τ σταθμών

ΣΕ ΠΛΗΡΗ εφαρμογή έχει θέσει το ΕΣΡ την "επιχείρηση" διασταύρωσης των στοιχείων που αφορούν το χαρακτήρα του προγράμματος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της επικράτειας, με στόχο αφενός να τα χρησιμοποιήσει στην επερχόμενη αδειοδότηση, αφετέρου να διαπιστώσει το αληθές των δεδηλωμένων.

ΜΜΕ / Ιανουάριος 2008-φ.64

    Χαλαρά αλλά κάτι κινείται στην μπάνια των fm. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους παλιούς της ιστορίας οπότε αν δεν μπει νέο αίμα στην μπάνια δεν θα έχουμε και εκπλήξεις…

ΜΜΕ / Ιούνιος 2008 - φ.69

  •        Ράδιο Φάρος ΤΕΛΟΣ και ΣΚΑΙ 100,3 ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ.
·        Χωρίς αμφιβολία η είδηση των τελευταίων ημερών στα Χανιώτικα ερτζιανά. Έτσι από τους 91,8 fm ακούμε πλέον τον ΣΚΑΙ 100,3 των Αθηνών και σύντομα μαθαίνουμε ότι θα αρχίσουν και τοπικές εκπομπές.

Το 2007 το πιο φονικό έτος για τους δημοσιογράφους

        
ΤΟ 2007 ήταν η φονικότερη χρονιά για τους δημοσιογράφους, με 110 νεκρούς, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

ΜΜΕ 2

Δημοσιογράφοι σε δράση
Κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι η κατάσταση στο χώρο των ΜΜΕ γίνεται ολοένα και περισσότερο επισφαλής με τα εργασιακά  και ασφαλιστικά δικαιώματα να  περικόπτονται δραστικά.  Τη στιγμή κατά την οποία η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης αγωνίζεται ενάντια στη συνεχιζόμενη  επίθεση της κυβέρνησης, τόσο η ΠΟΕΣΥ όσο και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις αδυνατούν ή δεν θέλουν να οργανώσουν την αποτελεσματική αντίσταση του κλάδου.

ΜΜΕ / Δεκέμβριος 2007 - φ.63

    
·         Η πρώτη Διαδυκτιακή Τηλεόραση www.cretatv.gr  είναι πλέον γεγονός. Μια προσπάθεια που, όπως λένε οι εμπνευστές του, ο καθένας μας κινεί από το δικό του μετερίζι.
    

ΜΜΕ / Μάιος 2008-φ.68

 
·        Σε κοινή δράση καλούν 4 συνδικαλιστικές ομάδες δημοσιογράφων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση…
·        Το ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΝ αποτελεί μια από τις παράλληλες δραστηριότητες της MEDIA PLUS. Μια από τις πλέον άρτιες εκδόσεις στο χώρο της.
·        Όπως σας λέγαμε και τον προηγούμενο μήνα προχώρησε η αλλαγή ιδιοκτησίας και η αλλαγή πλεύσης στους 96,2 των χανιώτικων fm.

Στα πρόθυρα του χάους το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο

        

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ με το χάος έρχεται, για μια ακόμη φορά, το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, αφού τα προβλήματα που ανακύπτουν από τον κατά δήλωση προσδιορισμό -ενημερωτικό ή μη- προγράμματος των επιχειρήσεων ηλεκτρονικών ΜΜΕ της χώρας, ανακύπτουν το ένα μετά το άλλο.

Επιταχύνεται η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή

 
ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ρυθμούς μεταβάλλονται οι συνθήκες του ανταγωνισμού στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης, αφού οι σχετικές διαδικασίες για την έναρξη του νέου φορμάτ εκπομπής, επιταχύνονται.

ΜΜΕ / Νοέμβριος 2007-φ.62

    
Γράφει ο  Μ. Ανευλαβής
 
·         Ένταση στην εφημερίδα "Νέος Κήρυκας". Με μια αιφνίδια απόφαση της ιδιοκτησίας βρέθηκε εκτός της εφημερίδας η αρχισυντάκτρια Μαρία Μανταδάκη.
·         Στέλεχος από τα παλιά τόσο στον "Κήρυκα" όσο και στο "Νέο Κήρυκα". Με καταγεγραμμένη την παρουσία και την προσφορά στο επάγγελμα.
    

ΜΜΕ / Απρίλιος 2008 - φ.67

  • Αλλαγή ιδιοκτησίας και καθώς μαθαίνουμε και αλλαγή πλεύσης στους 96,2 των χανιώτικων fm. Τέλος λοιπόν για τη συνεργασία και την αναμετάδοση του Best εξ Αθηνών και καθώς μαθαίνουμε ένα ακόμα ραδιόφωνο Κρητικής μουσικής βρίσκει φιλόξενη συχνότητα στους 96,2 fm.

Περιοδικός...

    
Το "Εντευκτήριο" έκλεισε τα είκοσι χρόνια  και τα γιορτάζει μ’ ένα πανηγυρικό τεύχος

νέα, ανέκδοτα κείμενα των τακτικών συνεργατών του
και πλούσια εικονογράφηση από γνωστούς εικαστικούς δημιουργούς

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο στη σύνθεσή του και πολυσέλιδο τεύχος το περιοδικό "Εντευκτήριο" γιορτάζει τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων ανελλιπούς έκδοσης και παρουσίας στα ελληνικά γράμματα.

Προκήρυξη βραβείων περιφερειακών εφημερίδων 2007

 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Βραβείων Περιφερειακού Τύπου με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των περιφερειακών εντύπων και των εργαζόμενων σε αυτά δημοσιογράφων, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προκηρύσσει:

Προβλήματα Στην Τηλεόραση της Περιφέρειας

    Προβλήματα λειτουργίας και ανάγκη υψηλών επενδύσεων στην τηλεόραση της περιφέρειας

ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα λειτουργίας καταγράφονται στην τηλεόραση της περιφέρειας, αφού οι σταθμοί των περισσότερων περιοχών της χώρας, παρουσιάζουν σημαντικές αδυναμίες, όχι μόνο όσον αφορά την κάλυψη των περιοχών στις οποίες εκπέμπουν, αλλά και όσον αφορά τη διάρκεια και το είδος των προγραμμάτων τους.

Προβληματισμός στην περιφέρεια για την ψηφιακή


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ
στους περιφερειακούς και τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της επικράτειας έχει προκαλέσει το σχέδιο για την ψηφιακή εκπομπή στο πιλοτικό στάδιο.
Πρώτο σημείο προβληματισμού αποτελούν τα χρονικά όρια που εκ των πραγμάτων τίθενται και τα οποία είναι ιδιαίτερα στενά. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις υπάρχουν περιοχές της χώρας στις οποίες η εκπομπή με τη νέα τεχνολογία θα επιτραπεί, ένα χρόνο μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

ΜΜΕ/ Οκτώβριος 2007 - φ.61

    Γράφει ο  Μ. Ανευλαβής

·      Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν πριν από μερικές  μέρες οι υπεύθυνοι της εβδομαδιαίας (έχει πλέον διακόψει την κυκλοφορία της) εφημερίδας Χανιώτικη Της Κυριακής. Αιτία η μήνυση που είχαν από το σύνολο των υπηρετούντων στην ασφάλεια και την ΕΙΔΑΣΥΔΕ Χανίων σχετικά με δημοσίευμα του 2005 στο οποίο εικαζόταν η εμπλοκή της αστυνομίας στην διακίνηση ναρκωτικών.