11222017Τετ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Η Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη και το θεάτρου Κυδωνία στο διαδύκτιο.

Διαβάζοντας την ιστοσελίδα αυτή μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για την παράσταση που παίζεται, για αυτήν που ετοιμάζεται αλλά και για τις προηγούμενες παραστάσεις.

5η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 
Ήμασταν εκεί..
 
 
Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 5η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με χιλιάδες επισκέπτες στα περίπτερα των εκδοτικών οίκων αλλά και στις εννιά αίθουσες εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ.

Σύμφωνα Με Την Περίσταση

    Γράφει η  ΣοφίαΤσουρλάκη  

Ντύθηκα σύμφωνα με την περίσταση, αυτό σημαίνει κοστούμι σε θηλυκή γραμμή, βάφτηκα σύμφωνα με την περίσταση, θηλυκά αλλά διακριτικά, ετοίμασα το φάκελό μου και να’μαι!! Να μπαίνω στο πολυκατάστημα που μου υπόσχονταν μια καριέρα ισάξια της πρωτεύουσας, με παχυλό μισθό,bonus, και μια κρυφή ζήλεια όσων θα άκουγαν την θέση μου!

Τα ωραιότερα χωριά της Κρήτης

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟ  ΠΑΝΟΡΜΟΥ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ, την Παρασκευή 30/05/08, είκοσι πέντε Δήμοι της Κρήτης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να υπογραμμίσουν την θέλησή τους και να απαντήσουν σχεδιασμένα, επιστημονικά και προγραμματισμένα στη διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση αξιόλογων οικισμών τους μέσα από τη δημιουργία ενός Συνδέσμου με την επωνυμία " Τα ωραιότερα χωριά της Κρήτης".

Ρακοκάζανα - Κάτι βράζει στην Κρήτη

        
 
 
Είναι η εποχή που η απόσταξη των οινοποιημένων σταφυλιών βρίσκεται στο φόρτε της. Διαδικασία που τουλάχιστον στην Κρήτη γιορτάζεται και με το παραπάνω. Εκεί, ο επισκέπτης δεν παρακολουθεί μόνο από κοντά την παραγωγή του πιο ξακουστού εξαγώγιμου προϊόντος της Κρήτης αλλά βιώνει μαζί με τους ντόπιους την θαλπωρή, την εγκαρδιότητα, συναισθήματα που λίγες στιγμές μπορούν να ξαναγεννήσουν.

"Γιατί οι ονειροπαρμένοι συλλέκτες είναι απαραίτητοι…"

 
Με τον Μιχάλη Γρηγοράκη γνωριστήκαμε τα τελευταία χρόνια και έκτοτε είχαμε μια πυκνή επικοινωνία η οποία στρεφόταν γύρω από βιβλία, αποκόμματα, φωτογραφίες. Δηλαδή την ιστορία αυτού του τόπου. Πολλές συζητήσεις (στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής και ιστορίας για μένα) με ένα τεράστιο εύρος θεμάτων. Πολλές συζητήσεις με άξονα τα Χανιά και επίκεντρο την ζωή. Πολλές συζητήσεις με διάχυτη τη διαρκή αγωνία του "πως θα βρούμε κάτι" για το αρχείο αλλά και πως αυτό θα μεταλαμπαδεύσει στους επόμενους…

Ένας Χανιώτης στο Φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    
Ο Χανιώτης σκηνοθέτης Κώστας Νταντινάκης συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Θεσσαλονίκη, 16 – 25 Νοεμβρίου) και συγκεκριμένα στο τμήμα ψηφιακών ταινιών Digital Wave, με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "Στο κάτω (κάτω) της γραφής".

Είναι η ζωή στο σχολείο…

Είναι οι ταινίες που μας ταξιδεύουν…
Είναι μια ιδέα…
 
 
Μια από δραστηριότητες που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται αθόρυβα αλλά ιδιαίτερα δυναμικά είναι αυτή της κινηματογραφικής ομάδας του 2ου λυκείου Χανίων. Κόντρα στις δυσκολίες (ευκολίες!) της σχολικής καθημερινότητας και σε πείσμα κάθε δύσπιστου μαθητές, καθηγητές αλλά και πρόθυμοι συνεργάτες συνυπάρχουν κινηματογραφικά.

Ένας ΝΑΥΤΙΛΟΣ ανθολογείται…

       
Με ιδιαίτερη χαρά πήρα στα χέρια μου  το υπέροχο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ του Στάθη (Σταυρόπουλου). Αντί οποιασδήποτε προσωπικής παρουσίασης, θα προτιμήσω να μεταφέρω τα λόγια του ίδιου, από τον δικό του πρόλογο σ’ αυτό: