12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Εξώφυλλα βιβλίων

Υπεύθυνος: Επιμέλεια Μισέλ Φάις

Ο Νάσος Δετζώρτζης μού μιλούσε, σχεδόν μυθικά, για τους αδελφούς Ταρουσόπουλους στο Φάληρο· ο Κάρολος Τσίζεκ αποκαλυπτικά για το τυπογραφείο του Νικολαΐδη στη Θεσσαλονίκη και πολλοί για τον χαρισματικό Φιλιππόβλαχο και το φιλόξενο στέκι των Κειμένων του στη Μαυρομιχάλη.


Οn camera θρήνος

Tης Μαριαννας Τζιαντζη

Καθημερινή  30-03-2010

Ο κώδικας δεοντολογίας των τηλεοπτικών εκπομπών, που καταρτίστηκε από το ΕΣΡ και επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το 2003, είναι σαφής: «Πρέπει να αποφεύγεται κάθε αδιάκριτη παρέμβαση σε προσωπικό πόνο ή πένθος και ιδίως να αποφεύγεται η παρουσίαση σκηνών ή ατόμων σε στιγμές πένθους, οδύνης, απόγνωσης ή αγανάκτησης».

Πως μια δημοσκπόπηση επηρεάζει την κοινή γνώμη

cebaceb1cebaceb1-cf80ceb1ceb9ceb4ceb9ceb1

 

Οι δημοσκοπήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεαστεί η κοινή γνώμη, κυρίως επειδή τα μέσα τις μεταχειρίζονται, όπως και το BBC κάνει, ως αμερόληπτο ορό της αλήθειας.

 

Του Peter Hitchens από τη «Mail on Sunday».

Κρητικά Παράδοξα

Πώς είναι δυνατόν ο ιδιοκτήτης μοντέρνας καφετέριας με φώτα νέον και ασημί καρέκλες να διδάσκει παραδοσιακούς χορούς διεκδικώντας απροβλημάτιστα ότι είναι «παραδοσιακός» και πώς γίνεται ο ιδιοκτήτης τσιμεντένιας βίλας στο μπαζωμένο ρέμα να φορά κεφαλομάντηλο σε βαφτίσια και να μιλά για τη μοναδική παράδοση του τόπου του;

Πίσω από τις καλαμιές

Με την ίδια ελαφρότητα που ορισμένα κανάλια πρόβαλαν τις μίνι σειρές «διαζύγιο Ελένης» ή «dvd Τζούλιας», τώρα ασχολούνται με κάτι πραγματικά σοβαρό, την τρομοκρατία.

Η δεκαετία της οδύνης

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ*

Η είσοδος σε μια νέα χιλιετία γιορτάστηκε το 2000 με πανηγυρισμούς και λαμπρότητα. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, οι ελπίδες που άνθησαν τότε περιορίζονται στην ανάγκη επιβίωσης, ενώ η δεκαετία που λήγει μας επιφύλαξε και άλλα δεινά: την έξαρση της τρομοκρατίας, τους ιλίγγους που προκαλεί μια «παγκοσμιοποιημένη» οικονομία, τα σημάδια, τα αμετάκλητα, ότι ο πλανήτης μας κινδυνεύει.

Το πανίσχυρο ευρωπαϊκό δικτύο της Goldman Sachs

Τι κοινό έχουν οι Charles de Croisset, πρώην διευθυντής της γαλλικής τράπεζας Crédit commercial de France (CCF), ο Λόρδος Griffiths, πρώην σύμβουλος της Margaret Thatcher, ο Mario Draghi, διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Ιταλίας, o Πέτρος Χριστοδούλου του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. και ο Omar Issing, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;

Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας

ΖΗΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ