12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

Ένα σχεδιάγραμμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης

Τα αίτια του δημοσιονομικού προβλήματος προκύπτουν από μερικά βασικά δεδομένα που φωτίζουν, ίσως με απόλυτη διαύγεια, το πρόβλημα.

Του Γιωργου Σταθακη, για την εφημερίδα Αυγή, της 16ης Μαΐου του 2010


Ιρλανδία και Ελλάδα - Η κολοβή αλεπού της μη διαπραγμάτευσης

Σε πολλαπλά κείμενα έχω αποδείξει ότι η κυβέρνηση…
δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Τράπεζα, καθώς και με το ΔΝΤ. Πρόκειται για μια αλήθεια που έχει υιοθετηθεί σήμερα από πολλές πλευρές.

Το πείραμα της ευρωπαϊκής μπανανίας. Του Σ. Κούλογλου

Ίσως δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην πρόσφατη ιστορία που να έχει αθετήσει τόσες πολλές εξαγγελίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η τηλε-δημοκρατία μας, η διαπλοκή με την κάθε λογής εξουσία, η δημαγωγία και η φτήνια των «λαμπερών» ΜΜΕ

Ας μιλήσομε αυτοκριτικά, για τη δική μας ευθύνη που οδήγησε στα χθεσινά και τα σημερινά, στην ανατροπή του αξιακού μας συστήματος και στην πνευματική μας απογύμνωση

Του Αλέκου Ανδρικάκη

Καταρρέει ο Νότος της ΕΕ, του Γιώργου Δελαστίκ

Προχθές, η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» είχε στις οικονομικές σελίδες της ανάλυση με τίτλο «Η ΕΕ βλέπει κίνδυνο κερδοσκοπικών επιθέσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία».

τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης

Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Το περιβάλλον, θύμα της υπερβολικής ταχύτητας του fast track

Σε μια περιοχή όπως την δική μας, τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε επίπεδο νησιού, όπου μια σειρά από «επενδυτικά φιλέτα» αποτελούν πηγή ορέξεως δυνάμει επενδυτών, δεν μπορεί παρά το νομοσχέδιο για το fast track να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Κινηματογραφιστές στην ομίχλη και το ομιχλώδες κινηματογραφικό τοπίο

του Νικου Πολιτη

Εδώ κι ενάμιση χρόνο, απ’ όταν δηλαδή προετοιμαζόταν το 50ό επετειακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πολλά έγιναν στον κινηματογραφικό χώρο. Το κυριότερο είναι πως έσκασε μύτη το νεοπαγές μόρφωμα των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη».

Γ.Γραμματικάκης: Θα κερδηθεί το στοίχημα για το περιβάλλον;

Του Γιώργου Γραμματικάκη

 

Πρέπει να ομολογήσω με ειλικρίνεια, από σεβασμό προς τους αναγνώστες, ότι η πρόσκληση του Economist μου προξένησε αισθήματα τιμής, αλλά και κάποια αμηχανία.