12162017Σαβ
ΕνημέρωσηΠεμ, 09 Νοε 2017 11am

«Η ΕΚΤ προκάλεσε την ελληνική κρίση με στόχο την πολιτική ενοποίηση της ΕΕ»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκούσε πολιτική ραγδαίας πιστωτικής επέκτασης στις χώρες της γεωγραφικής περιφέρειας της ευρωζώνης και μηδενικής επέκτασης στη Γερμανία, προκαλώντας ασύμμετρους οικονομικούς κύκλους εντός τη ζώνης και φούσκες που οδήγησαν στην παρούσα κρίση, είπε, μιλώντας στο naftemporiki.gr ο καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικής στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και διευθύνων σύμβουλος της Providence Asset Management Ρίτσαρντ Βέρνερ.


Γρηγόρης Ψαριανός: υπερασπίζοντας την πολιτική

του Ανδρέα Πετρουλάκη

από το http://www.protagon.gr

O Γρηγόρης Ψαριανός είναι φίλος μου και γι αυτό δεν θα γράψω πολλά.Θέλω μόνο να αναπαραγάγω την χτεσινή του ομιλία στη συζήτηση για τον μηχανισμό στήριξης, μιά ομιλία απ΄αυτές που δεν ακούγονται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και αξίζει, νομίζω, τον κόπο να διαβαστεί.΄Οσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί του δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι πίσω από την αντισυμβατική του συμπεριφορά, την αθυροστομία του κρύβεται η αγωνία για την υπεράσπιση και όχι την κατεδάφιση της πολιτικής.

Ο θάνατος σαν εύρημα

Tου Παντελη Μπουκαλα

Καθημερινή  30-3-2010

Καμιά φορά, αμέτρητες φορές δηλαδή, δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να συνοψίσεις την ιστορία ενός ανθρώπου, ανακεφαλαιώνοντας έτσι την ιστορία του κόσμου όλου:

Πιθανή λύση η στάση πληρωμών

Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για δραστικές περικοπές στην έκταση του κράτους. Τα περί ιδιωτικοποιήσεων που ακούγονται, πέραν του ότι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, από τα πράγματα δεν μπορεί να λύσουν έστω και μέρος των προβλημάτων.

Το ελληνικό δημόσιο χρέος, η «χρεοκοπία» και το ευρώ

του Γιώργου Σταθάκη

Αυγή   14032010

Μέχρι τα τέλη του 2007, μέχρι δηλαδή τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσης της χρηματοπιστωτικής φούσκας, το δημόσιο χρέος, η εξυπηρέτησή του και τα περίφημα spreads δεν αποτελούσαν ιδιαίτερο αντικείμενο των χρηματαγορών. Οι χώρες με μεγάλο ή μικρό χρέος δανείζονταν με χαμηλά επιτόκια και χωρίς να υπόκεινται σε διαδικασίες ιδιαίτερης αξιολόγησης.

Τι είναι και τι θέλει το ΔΝΤ από τη ζωή μας

10skitso1-4-thumb-medium

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θεσπίστηκε, ως γνωστόν, το 1944, στο Μπρέτον Γουντς των ΗΠΑ και άρχισε να λειτουργεί το 1945, με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σκοπός του ήταν η εποπτεία του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών που είχε θεσπιστεί με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου, το οποίο είχε στόχο την αποφυγή της ανταγωνιστικής υποτίμησης των νομισμάτων, όπως αυτή που οδήγησε στους εμπορικούς πολέμους κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου.1

Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω

Δεν πληρώνω, Δεν πληρώνω
Μπορεί ο καλός ελληνικός λαός να έχει βραχεία μνήμη στα προσωπικά του, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα πολιτικά του

Λαμπρινή Χ. Θωμά skai14/03/2010

Οι εκλογές κερδήθηκαν από το ΠΑ«ΣΟ»Κ με μια διαβεβαίωση. «Λεφτά υπάρχουν». Οι ίδιες κεφαλές της σημερινής κυβέρνησης που γυρίζουν Ευρώπη και Αμερική ως ζήτουλες, εισπράττοντας χάντρες και καθρεφτάκια -λόγια συμπαράστασης και χιλιοταγμένες και παλαιόθεν υπογεγραμμένες ταξιδιωτικές διευκολύνσεις ―, είχαν υποτίθεται σίγουρα σχέδια για την είσπραξη δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς να περικοπεί κανένα κεκτημένο.

Kοινωνία που «καλοθέλει τον βιασμό»

Tου Xρηστου Γιανναρα

Eγραφε ο Kορνήλιος Kαστοριάδης, με αφορμή τα λεγόμενα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης: «Δεν θα αθωώσω ποτέ τη σύγχρονη κοινωνία λέγοντας πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη βιάζουν. Bιάζεται, γιατί καλοθέλει να βιάζεται. Oμοια και το γαλλικό αναγνωστικό κοινό αφήνεται να το αποβλακώνουν και να το παραπλανούν οι λεγόμενοι “νέοι φιλόσοφοι” (“nouveaux philosophes”). Eχουν τους συγγραφείς που αξίζουν να έχουν».

Η γερμανική επιθετικότητα

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΔΑΣΗ www.enet.gr / 17-03-2010

Ετσι απλά γεννιούνται οι ουτοπίες

σαν ένα σεργιάνι από το άστυ ώς το επίνειο.

Τάσος Γαλάτης, «Η Αυγή», 11 Νοεμ. 2007